Monday, January 31, 2011

~ Bertambah Kemudahan Jalur LebaR ~

Semenjak beberapa ari lepas yang menyebabkan aku tidak dapat untuk mengupdate blog aku ni,
So dengan rasminye aku telahpun sign up satu broadband untuk kegunaan aku kelak.
Semenjak aku pulang ke rumah tempoh hari,
Aku terus open web broadband yang ade kat Malaysia tercinta ni.
Dari Maxis, Celcom & YES.
Aku survey yang terbaik.
Yang pantas.
Yang mempunyai GB yang tinggi.
Mempunyai coverage yang bagus di tempat bakal aku duduki nanti.
Dan akhir sekali adalah harga yang murah dan berpatutan.

Aku nilai satu persatu dengan terperinci.
Agar aku tidak menyesal kemudian hari.
Selepas diperhatikan.
Yang tertarik untuk diri aku adalah Maxis Broadband.
Kenapa aku pilih Maxis & bukan Celcom?
Mudah jer.
Aku perolehi broadband yang terbaik bagi aku.
Cuma bayar RM100 untuk yuran pengaktifan.
Cuma bayar RM38 sebulan untuk selama 5 bulan pertama.
Tiada kontrak dengan Maxis.
Modem percuma berharga RM100.
Kelajuan 3.6 Mbps.
& semestinyer pelan aku adalah 3GB.
Hebat bukan???
Sangat hebat!

Berbanding dengan Celcom.
Kene bayar RM100 untuk yuran pengaktifan.
RM48 sebulan untuk selamanya.
Kontrak selama 6 bulan.
Kelajuan cuma beberapa ratus kbs sahaja.
Pelan hanyalah 1GB.
Dan satu lagi adalah student UiTM memang bersepah sepah dok gune Celcom Broadband.
So, semestinyer coverage agak slow sebab ramai duk gune.

Kalau YES plak.
Broadband paling superb kat Tanah Air ni.
4G. Perghh! Stylo cukup!
Memang nak rembat.
Tapi, sayang, tempat yang aku nak duduk ni takde plak coverage 4G.

See???????
Dah terang lagi nyata bahawasanya Maxis broadband adalah terbaik untuk aku.
TETAPI!!!
Bukanlah semudah tu korang boleh dapat ye!
Hahaha~
Actually, aku dapat sehebat tu adalah kerana aku adalah sub broadband dari my big bro.
Pemegang utama Maxis Broadband mestilah 3GB ke atas.
Barulah ko boleh dapat pakej sehebat tu.
Haa~

Yang bestnyer bagi aku adelah takde kontrak.
So, anytime aku boleh terminate Broadband ni bile mase aku taknak gune dah.
Murah plak tu.
Jimat jimat!!!

Tapi, Broadband ni my big bro yang tolong buatkan.
Sebab perlukan beberapa dokumen mase nak sign up.
Big bro maybe tak nak fax kan or emailkan.
So, die tolong buatkan kat tempat die.
Senang hidup aku. Hehe~
Then, big bro send kat aku gune Pos Laju.
Baru tadi dapat & try.
Cantek!
Boleh digunakan dengan lajunyer.
Itu maybe sebab aku duk kat Selangor.
Nanti aku duduk kat tempat blajar.
Diharapkan hebat seperti di Selangor ni.

Dengan ini dengan rasminye
Aku Mr Sepet En Zen
Adalah pemegang Maxis Broadband.
Maxis!
U are the best!!!
& aku adalah pelanggan setia Maxis ye.
Sebab my 1st handphone number pun adelah Maxis.
Nak tau nombornyer?

Salin salin ye...
012-34**5*3
Sekian terima kasih.
Hee~

Ni flyer mase aku gi Maxis Reseller kat Equien Park Tanya pasai details.

Ini BB nya.
Samakan ngan dalam flyer tu.
Huu~

Ok!
Abaikan muke aku yang buruk tu.
Tak perlu lawa lawa dalam keadaan sebegini.
Hee~


~ Jaa ~

6 comments:

*loue me* said...

ya allah
rumah ke tongkang pecah tu
or dilanda tsunami?

KuaLaM KeinDahaN said...

aaaaa... pasni ok arr.. elok blk sedia kala. hehe~

Punca Utama | PU said...

maybe pada ko kot bro...
dan mungkin berlainan pendapat untuk orang lain.. termasuk aku...
aku pernah juga try maxis broadband.. yup, boleh terminate bila bila masa..
celcom, ada kontrak 6 bulan..
aku pengguna celcom broadband ni pada aku, sgt berpuas hati.. tak ada masalah mengenai kelembapan kelajuan broadband.. walaupun pakai pakej RM68.. dan walaupun terlebih limit.. kelajuan macam biasa..cuma sometimes lembap dia menjelma..hehe..

tapi betul juga kata ko.. depend on area.. kalau area tu pendalaman.. confirm susah dapat coverage..hhehe

tp nice info bro...

Rara said...

waaaa...sy truje melihat janggut yg xbpe nk sejemput dah tu..

KuaLaM KeinDahaN said...

punca utama : itulah. depend pd org yg memakailah. cz, big bro aku gune sgt laju. mcm air bile click.
tp, ikut area. huhu~

thanks! :)

KuaLaM KeinDahaN said...

daten : wahh! cenggitu plak die ye. ahahah~