Thursday, January 20, 2011

~ Aksi Hari Sabtu , Muncul Hari Rabu . Apa CiteR ~

Haa!
Tajuk menarik ditambahkan plak mengarut gler babeng. Hehe~
Bukan pe, sabtu lepas kami sekeluarga pergi Seremban, Negeri Sembilan
Sebab MakAchik buat kenduri doa selamat kat rumah baru die.
Rumah MakAchik baru siap bina lepas tragedi terbakar beberapa bulan yang lalu.
Sebab?
Kes sebelah rumah yang puncanyer.
So, tersambar skali rumah kiri dan kanan.
Nasib baik rumah MakAchik ni kire hujung skali.
Kalau tak abislah rumah sebelah sebelah skali kene sambar kot.
So, bile dah siap dibina beberapa bulan,
MakAchik & PakAchik menjemput semua sedara mara
& penduduk taman & surau & masjid untuk hadirkan diri sesama.
Kenduri doa selamat tu bermula lepas solat Maghrib.
Dalam jam 2000 camtu lah.

Kami sekeluarga bertolak dari rumah pun agak lewat senornyer. Hehe~
Tak silap jam 1825 baru gerak dari rumah.
Then, we took North-South Express Highway lah kan.
Mase on the way tu, kire kire dah separuh jalan, hujan plak.
Kejap renyai kejap lebat kejap renyai smule.
Macam tu lah main mainnyer. Hee~

Yang lagi lagi menariknyer!
Kat highway Nilai, arah bertentang nak ke Utara, ade plak keter terbakar.
Perghh! Memang tragedi arr aritu.
Terbakar bukan terbakar skit skit, ni memang abis terbakar tinggal rangka.

Nak tau keter pe?
Haaa~ Selepas wat kawat cam, aku prasan keter yang terbakar tu adalah Proton Saga BLM.

Baru kot! Dah BLM nyer keluaran.
Kalau saga dulu dulu yang lame tu kire Ok! Munasabahlah lagi.
Maybe ade masalah kat mane mane.
Ini keter baru. Ish ish...
Kesian pemilik keter tu.
Dan disebabkan itu jugaklah, jalan memang jammed yeh!
Dan nasib baik jugaklah tidak berlaku kebakaran kat jalan kami.
Kalau tak memang sangkut gler gler arr macam kat jalan sebelah yang aku prasan dekat 2-3km gak arr panjang die. Huhu~
Bile dah lepas dari kawasan kemalangan tu, jalan terus lancar.
Macam takde pape dah.

Kami sampaipun time tu sedara mara nga sembahyang Maghrib berjemaah kat hall.
Kami pun cepat cepat masuk takut nanti terlambat plak.
Bile dah settle sume, PakAchik panggil orang orang yang duk kat bawah khemah naik untuk mulakan majlis bacaan yasin.

Bile dah abis baca, pa lagi!
Sesi yang paling aku suke arr!
Sesi makannnnn.. Yeehaa~
Lauk banyak jenis gak.
Ayam masak pe ntah, ade gak ayam goreng, daging itik masak pe ntah, gulai perut, sayur sayur lagi, ulam ulaman.
Macam macam lah. Yang pasti malam tu aku memang melantak sungguh sungguh.
Nasi 2 pinggan, ayam goreng 3 ketol, ayam masak pe ntah 3 ketol gak (tapi, kecik kecik), gulai perut 1 1/2 senduk, daging itik masak pe ntah 2-3 ketol. Sayur lagi, ulam lagi.
Perghhh!!!!!! Memang malam tu masakan sedap nak mampus! Hahaha~
Kenyang glerrr...

Yang datang malam tu memang ramai, bapak kate adelah dalam 400 orang yang hadir.
Bayangkan? Memang ramaikan? Hee~
Rumah aku kalau wat pun dalam 200 orang je.
Bile dah abis makan,
Memang kami kazen kazen duk menyembang arr kan.
Memang gelak gelak sakan arr.
Macam macam duk cerite,
Duk menyakat sorang sorang.
Hahaha..
Best!!!
Sebab?
Macam ni jerlah kami sedara mara
Especially kazen kazen dapat bertemu secara beramai ramai.
Bile dah jumpe, memang kecoh arr.

Around 2230 kamipun gerak arr pulang ke rumah Selangor semula.
Penat! Tapi, best!
Kenyang? Tak yah cter arr ye.
Nengok aku makan dah arr. Hee~

Ni lah jam nyer tu kat Nilai.
Ish ish ish...

See...
Tu arr keter yang tinggal rangka jer.
Kesian kat owner.
Taktau arr laki ke perempuan yang bawak

Yang tukang tuang air tu kazen aku
Anak MakAchik ni

Hahh! Ni lah budak yang kene buli ngan aku
Hahaha... Die ni gak arr kazen aku paling kecik. Form 4.
Asyiklah kene suruh ngan aku amik air, amik ayam goreng.
Heaven heaven!!! Die menurut perintah je malam tu. Musykil!
Tu kene kerah sungguh sungguh. Jarang dapat peluang ni. Hahaha~

Ewaahhh~
Sempat lagi posing nak nampak buat kejer ye?
Takpa! Serve ko malam tu best!
Takde rungutan dari aku. Heee~

Ni just 1/10 kazen yang ade.
Sebab ramai dah balik time tu & ade jugak yang tak dapat datang sebab duduk jauh.

 Ni anak buah aku.
Name die Ain.
Dulu die lah pujaan orang ramai sebab comel gler glerrr.
Skrang makin besar dah berubah skit wajah die.

Last pic!
Aku & Tuan Qilaf (best kazen ever!)

~ Jaa ~

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kalau aku la Kazen kau tu, kau suruh amek air, ayam lauk pauk semua, aku Ludah dulu, baru bagi kau...huakakakakakakaka
Banyak Cantik suruh amek itu dan ini? hengat aku ni Khadam? hahahaha Kejam tak?

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz-hahahaa.. tersgt kejam duhh..
xpa, kazen aku tu ckp, "xpa, aku tuan rumah, aku layan korang".. hahhaa~

YusRa said...

im here
follow me back
www.yusrasuperstar.blogspot.com

KuaLaM KeinDahaN said...

:)