Thursday, January 20, 2011

~ Shopping TimE ~

Semalam kami 3 beranak pergi ke Carrefour Alamanda sebab nak beli barang dapur.
Bapak tak nak follow.
Sebabnyer? Ntahlah.
Mungkin takut kot nanti time nak bayar. Hahaha~
So, semalam before pergi bapak bagi duit kat mama untuk beli barang dapur.
Bile dah dapat, kamipun pergi arr ke Alamanda tu dalam jam 1830.
Jalan biasa jer. Tak jam pun. So, 20 min sampailah kami.
At first aku ngan kakak pergi kedai Camelion (betoi ke eja?), yang kedai accessories perempuan tu.
Pastu, kami pergi Watson plak.
Nengok nengok ade sale lah skit skit.
Akupun rembat syampoo & pencuci muke.
Bile dah bayar pe sume, kami oun chow arr masuk Carrefour.
Dan disitulah bermulanya kami punye perjalanan untuk beli barang dapur.

Dah namenyerpun barang dapur, so, mestilah
Beras, telor, garam, gule, tissue,
Minyak masak yang nga krisis ni, tapi tidak di Carrefour Alamanda,
Cume die hadkan 2 botol 5kg per family per day. Itu sign yang die buh. Hehe~
See? "2 bottles per family per day"..
Kami nak minum ke pe minyak masak tu? Hahaha~

Biasa kami beli barang memang 1 troli penuh sampai nak termuntah muntah & sampai troli tu orang kate pe,
Nak tolak pun kene gune tenaga sepenuh hati.
Ish ish ish~
Bile time nak bayar kalau bapak ade slalu *slap forehead. Hehe~
Pastu kate "uish. bapak rase nak demam demamlah".. Hahaha~
Mane taknyer, asal bayar untuk barang dapur jer mesti lebih dari RM350.00.
Tapi, tu pun tak kesemuanyer lagi beli. Ade jugak yang kadang kadang barang takde kat supermarket tu.
Kene beli kat supermarket lain.

Penah skali tu buat rekod untuk skali beli in single resit,
Jumlah barang dapur termasuk barang barang kami anak beranak ni dekat RM500 kot.
Itu memang rekod yang paling wuhh~ Leh jatuh pengsan kejap.
Rekod yang takkan diulang kembali kot. Kalau tak, memang leh pengsan duk hospital jerlah nampaknyer.
& penah skali tu wat rekod resit yang beli tu panjang die dekat 1 1/2 meter. Hahahaha~

Then, semalam beli barang serius aku tak prasan brapa ratus abis & aku terlupe nak nengok resitnyer.
Tup tup dah hilang resit tu. Ntah, samada kat mama or bapak.
Malas plak aku nak mintak nengok.
Then, lepas beli kat Carrefour, kami pergi plak ke pasaraya Abang Giant.
Sebab mama kate ade jugak barang yang takde & mahal kat Carrefour tu.
So, kami singgah Abang Giant beli barang yang diperlukan tu.
Bile dah beli, kamipun pulanglah ke rumah.

Ni just baru separuh troli
 Tapi aku terlupe untuk amik picca mase nga penuh
Bile kat kaunter dah siap punggah baru teringat "eyh! aku tak amik pic lah. terlupe". Hee~

Ni mase bayar barang kat kaunter.
Pening brader kaunter tu duk amik scan. Hehe~

Amalak! Ade orang curik curik gambar arr.
 Mama duk tunggu je nak bayar
Takpa, kalau lebih bayar, leh claim kat bapak. Hee~

Ni penuh satu troli yang tak kesemua barang barangnyer

See? Nak termuntah muntah dah troli tu.
Adehh~

Ni mase kat pasaraya Abang Giant.
Sape punyer Maggi Tu??
Tak bertamadun tul makan maggi maggi ni
Pantang aku!
Huhu~

~ Jaa ~

10 comments:

Mknace said...

:) :) :)
maggi kira orait tu bro
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

KuaLaM KeinDahaN said...

hehehee...
ssh lerr. aku xmkn maggi.. :D

*loue me* said...

suka ati aku la..sebok je!!

KuaLaM KeinDahaN said...

huhh~ mana bleh..
maggi xbagus!
cube tarik makanan yg best2 skit. ish ish ish~

Mahfuzah Husna Zulkifli said...

Salam. "Shop Till U Drop."
Hebat2...

P/S: Nak tanya, kenal tak k.syira?

Baguskah Berdendam?

KuaLaM KeinDahaN said...

Mahfuzah : norsyahirah ahmad khaidar ye? ahaa.. kenal...

::FAIZ FARISH:: said...

mana kau? tak Update blog?

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz-ahaaa.. aku ade hal arr..
ade mase aku update. hehe~

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

maggi tu mesti kakak punye.. haisshh patut laa banyak penyakit.. selalu makan benda mengarut.. degil si kurus tuh.. hahaha.. pergi bebel2 kat telinga dia.. rosak buah pinggang baru tau.. MSG.. zero calories.. bla blaa blaa..

KuaLaM KeinDahaN said...

akak mulan-agak arr.. xlarat dh nk membebel kt kakak. xmo dgr gak. keras kepala tul. hehehee~