Thursday, July 14, 2011

~ M-N-I Cribs ? Owh YeaH ! ~

Eyh?
Kenape M-N-I Cribs?
Haaa..
Ni ala ala M-T-V Cribslah.
Tapi, version Mohd-Nazree-Ibrahim Cribs punyerr..
Coooooool gilak kan?.
I know...!
Hahaha~

So, on the previous entry i touched about "how lazy am to kemas kemas my room".
And now it has done perfectly 100% like i want/need.!
Weehuuu..
V-happy yaww!
And now let me introduce to you guys the owner of this room (that will be reveal soon)...
And he is.......
Jeng-Jeng-Jeng

Mr. Sepet En Zen
"nice to meet you guys!"

Yawww man!
Very GooD LookinG ahh?
Ngahaha!
Just kidding!

So, penah aku janjikan dulu dulu kala
& penah jugak aku kuarkan statement yang kalau aku tak siapkan lagi kekemasan yang aku mahukan.
Jangan harap aku akan wat special entry ni.
& now dah siap.
So, lehlah aku wat entry ni.
Tak gitew yeww?
Good!

Ni kalau nak masuk bilik aku disarankan supaya pakai slipar ye!
Kalau tak nak pakai boleh jer.
Tapi, pi gesek kaki tu kat mat tu sampai tapak kaki kamu kamu berkilat tau!
Jangan bawak bende tak senonoh taruk dalam bilik aku.
Aku baru je kemas ni.
Hahaha~

Ni lah yang korang akan nampak dulu kalau bukak pintu bilik.
Hasil ciptaan idea spontan.
Aku sukakan "kecantikan".
So, ni antara hasil yang aku rase aku suke.
Hehhh~

Tadi kalau bukak pintu.
Kalau tutup pintu nampak pa?
Haa!
Nampaklah tempat sangkut sangkut baju busuk masam kat sini.
Bukan pe, kadang kadang baju tu pakai 10min je pun sebab gi kedai.
Pastu salin pakai baju lain.
Then, bior jerlah baju tu duk tergantung kat blakang pintu ni.
Takde sape prasanpun kalau ade orang datang melawat.
Mesti diorang cakap
"Wahh! Baguih betoi anak 'akak' (mama aku) ni kan. Pandai kemas bilik, jaga bilik".
Owh! bukan aku je yang akan kembang bontot semangkuk.
Mama akupun same naik punyerlah.

 Di bahagian kiri lampu yang bergemerlapan tuh terbentang sebuah katil yang empuk.
Owh!
Sebab tu lah kalau aku dapat baring kat katil, memang sedaplah tulang blakang aku duk shuffling.

*ade yang bertanyakan kenape tak beli full set skali comforter cadar tu?*
Aku ade gak cari full set cover skali comforter tapi takde arr time tu.
So, aku rembat jer cover yang ni.
Aku suke sebab same theme ngan bilik aku "Black+White"

 Yang korang duk nampak kat atas kepada atas pic ni sebenarnyer bilik tambahan aku.
Bilik yang telah di-renovate-kan menjadi bilik study.ing+lepak.ing+online.ing+solat.ing.
Tak lupe jugak, tempat punca inspirasi aku untuk berkarya untuk penulisan dan jugak lukisan.
Kire sumenyer kat sinilah.

Bukti aku tengah online.ing tuh~
Sambil duk bung bang bung bang dengar radio online.
Hehe~

Ni adelah satu lagi partition dimane dijadikan sebagai bilik salinan baju.
Hahh!? Camno tu?
Lihat kat bawah ni jer.

Tadaa!
Kat sebalik langsiaq ni lah aku buh wardrobe aku.
Baju kotor & nak ke toilet pun sini jugaklah.
Tu, yang pintu plastik kaler biru tuh.

Haa!
Kalau dalam M-T-V Cribs kan ade gak duk jelajah wardrobe orang.
So, mai aku bawak korang jalan jalan kat sini.
Ni lah rupenyer wardrobe aku.
Dah nazak dah almari aku.
Aku suh mama beli wardrobe lagi,
Tapi, mama cakap "ahh! beli gune duit ko".
Erghh!
Sedihnyer aku dengar.
*sentap-mak-nak 3 ari*
Ngahaha!
Just Kidding!

Dekat sebelah pintu lagi tempat aku buh alatan "make-up" aku.
Errrr...
Sesuai ke gune ayat "make-up" tuh?
Macam tak jerrr..
Hurmmm......
Okie okie.
Peralatan solek?
Hahaha~
Pape jerlah labu...

 Ni tempat aku buh segala jenis mak nenek.
Nengok!
Deodorant sampai 6 botol!
Minyak rambut ade 5 jenis, perfume 3 jenis (hugo boss tu adelah pemberian dari seseorang :) )
Dan macam macam lagilahh...
Gila tul!

 Ni atas kepada alat alat "make-up/solek" or lebih sesuai aku nak cakap adelah.
Alatan perhiasan diri???
Hurmmmm.....???
Atas die tempat aku buh ties, medicines, etc..

Ekceli disebalik aku buh "peralatan hiasan diri" & tie segala jenis ni
Dilindungi oleh sebuah cermin jenis slide.

Kat tepi wardrobe aku buh kotak kotak.
Kotak kotak tu bukan kosong eyh!
Sume berisi.
2 kotak besar tu aku buh buku buku aku mase blajar Diploma dulu.
Dari Sem 1- Sem 6.

Haa! before korang terjah buh soklan pelik pelik kat aku baik aku bagitau awal awal.
Patung katak gergasi hijau tu adelah pemberian dari seseorang sempana bufday aku tahun lepas.
So, jangan duk cakap bukan bukan naaaa...
Cek bagi kaki baru ampa tau.
Haha~

So, tu jer jelajah Cribs kali ni.
Next time kalau ade perubahan besar aku siarkan lagi kat blog ni.
I REPEAT
"KALAU ADE PERUBAHAN BESAR BARU DISIARKAN KAT BLOG NI"
Kalau takde, duk diam diam key takyah suh aku wat entry lagi dah.
Haha~

So, trademark dalam Cribs adelah halau orang kuar dari bilik aku.
Now! Syuhh! Syuhh!!!

Oppss!
Before that!
Tengok lu cermin besar yang aku paling suke!
Errrr...
Bukan aku je yang suke
Abis sume orang dalam rumah ni to be exact suke masuk bilik aku
Semata mata nak bertenggek depan cermin ni.
Ish ish...
Buang tabiat aku rase.
*Ni cermin kat sebelah pintu masuk. Kompom nampaklah*

~ BYE ~

p/s : ape yang aku karangkan ni bukan aku nak show off tapi sekadar berkongsi kegembiraan dan kepuasan dengan readers.

~ Jaa ~

9 comments:

Ila Mhd Noor said...

lawa bilik.. hehe

KuaLaM KeinDahaN said...

thanks.. :)

::FAIZ FARISH:: said...

blh tahan... aku suka langsir tu

KuaLaM KeinDahaN said...

blh tahan jee?? eheheeeee~ :D

double O double E said...

i saw laptop baru..hahah!

Anonymous said...

aik? bukan banyak patung comel2 dengan gambar zaman kecik berhingus kat meja study? pastu ada bunga kelip2 bagai? sorok ekk? hehehehe

kira kemas laa bilik untuk seorang yang bergelar GAYah.. hahahaha


p's : plastik putih untuk simpan baju belakang pintu tu beli kat ner?

-si manis 17-

Anonymous said...

ubat ketiak banyak giler.. confirm ade masalah ketiak kepam nih

-si manis tujuh belas lagi-

KuaLaM KeinDahaN said...

Cik Nuryn-errrr.. mane ade. dh lame arr lappy tuh. hee~

KuaLaM KeinDahaN said...

anonymous-uikk? apa kes? hehh~
yg cover putih tu beli kt IKEA arr. murah..