Monday, August 29, 2011

~ Rambut RayA ~

Lepas dah berminggu minggu kene suruh/paksa potong rambut dengan mama & bapak.
Akhirnyer, aku makbulkan permintaan orang tua aku.
Hoho...

Actually, akupun nak potong gak since raya dah nak dekat, kang tak sempat or salon tutup.
Tak ke naya??
Berambut panjang plak aku tahun ni.
Tak berapa sesuai aiiiih.

Punca aku malas nak potong rambut awal awal bukan pa.
Sebab banyak salon dah aku try kat area area aku ni.
Sumenyer hancur.
Cara potongan tak menarik, kire tak memenuhi citarasa aku.
Bagi lelaki ye untuk kaum kaum hawa nak tau.
Rambut = Identity bagi seseorang lelaki.
Haaaaaaa~
Boleh dikatekan arr macam asset jugak!

So, takyah nak complain macam macam arr kalau laki ampa duk wat style pelik pelik.
Heheehehe~
Tapi kalau buruk sangat tegur jer.
Tu, karang wat malu jer duk jalan sama sama.

So, cternyer, semalam aku gi try satu lagi salon baru kat taman aku ni.
Name salon tu
"INFINITY PRO STYLIST"


ni name card owner salon nih.

Sebab salon die nampak macam exclusive.
Aku time tu gamble jer arr.
Dah malas nak mencari salon lain dah.
Masuk masuk, pekerje pompuan die yang entertain.
Die just tukang cuci rambut customer.
Tukang gunting KALAU tak silap aku 2 orang jer.
2-2 laki.
Sebab tu je yang aku nampak.

Then, mase aku tengah potong rambut datanglah sorang laki lembut nih.
Die tanye, nak cut & rebonding kat bahagian depan skali color rambut brapa sumenyerkan.
Pastu, die nga pilih pilih kaler.
Member die datang, tapi bukan lembut, keras arr. Hehe~
Pastu, diorang kene tunggu 30 min sebab nga potong rambut aku.
Pastu boleh tak yang si pondan tu cakap
"Aaa, nanti saya datang balik boleh tak? Saya nak gi beli makanan jap".
Eyh hello!
Melayu kot.
Hohooo~
Aku time tu macam glurp!
Wokeyhh.
Wat taktau jerr arrr..

Pastu bile dah abis potong & check check potongan rambut aku.
Akupun terpandang si pondan nih.
Amboihhhh..
Nga sedap gler makan kropok ala ala mister potato dalam balang tuh.
Hahahahaa~
Tak senonoh sungguh.
Tapi, takleh kate pe arr since kebiasaan "diorang" memang macam tu.
Biarkan jerlah.
Pandai pandai diorang menjawab nanti.
Heee~

So, rambut ni harge die RM25 sahaja.
Kalau skali cuci RM30.
Aku tak cuci rambut sebab before aku gi tu pun aku baru je lepas cuci rambut.
Maybe next time kot.
Then, mister owner salonpun bagi aku name card die seperti yang tertera kat atas tu.

Servis diorang bagi tu kire okie!
Sedap!
Selesa!
Maybe cara potongan rambut SEDIKIT kurang.
SIKIT jerlah.

Yang betol betol boleh memenuhi citarasa aku HANYALAH kat sungai petani.
Itu sahaja yang betol betol puas ati...
Salon Beaufort.

So, here's my new hair!
My "rambut raya"
 dah macam kat convo je rasenyer. hehehe~

sorry, cant reveal since ini adalah rambut raya.
hahahaha.
bajet retis!
ceith!

So, skrang ni dah takde istilah "Just Tin Zen Bibir"
Sebab rambut aku dah pendek.
Takleh nak swing swing dah lepas ni.
~SobsobsoB~

!!! Selamat Hari Raya !!!

~ Jaa ~

7 comments:

Jejaka Riderz said...

terbaiklah..hahhaa

KuaLaM KeinDahaN said...

ahaghahah... xde sape ngk aku lg nih... sape org bertuah tu.. hohoh ;D

Jejaka Riderz said...

family ko lah tgk dulu 2 bro..
ececeh..nk berahsia2 plak die..hahhaa

KuaLaM KeinDahaN said...

hehehe.. itu semestinyerlah..
org luar?? hehehehe.. xde lagi meyh ;D

Jejaka Riderz said...

amboi..mengadanya die..hahhaa

Jejaka Riderz said...

amboi..mengadanya die..hahhaa

KuaLaM KeinDahaN said...

hehehee... kadang2 jerr.. xslalu.. ;D