Thursday, January 13, 2011

~ KRR = RED ~

Benarkah bahawasanya KRR itu serupa dengan RED?
Ini menjadi persoalan yang sedikit sukar untuk dirungkaikan.
Bukan kerana perbezaan ejaan mahupun perbezaan penulisan.
Tetapi persamaan yang ingin diterangkan?

Sukar?

Memang sukar untuk diterjemahkan.
Kamu mahupun kamu.
Kerana aku sudah mempunyai jawapannya.
Dan ianya memang benar.
Walaupun perbezaan Ejaan mahupun Penulisannya.
Akan tetapi ianya mempunyai maksud yang sama.
Ahaha~

Nampak mengarut jerkan aku tulis?
Okie okie~
Skrang aku bagitau pe bende yang aku mengarut giler giler nih.
Semalam (January 12th 2011), Kenny Roger's Roasters *KRR* mengadakan satu promosi yang dinamakan RED.
Pe bende tu?
Haaa~
RED ialah Roaster Eating Day. Hehe~
Bende ni actually aku tak tau pun pasai bendealah ni.
Bende ni my big bro yang roger roger kakak.
Die roger, die belanja.
Wahh! Heaven!

Promosi yang diorang tawarkan adelah beli satu set, percume satu set yang sama.
See? Jimat sorang makan.
Tapi! Ada syaratnyer.
Bukan leh bagi makan free free jer.
Haa~

Syarat die sangat senang!
Korang pakailah pape kat badan korang tu kaler merah.
Tak kesahlah baju merah ke, Seluar merah ke, Seluar kecik kaler merah ke..
Make up Macam Geisha kaler merah merah kat pipi tu yang macam opera cine tu pun talak hal arr.
Kalau nak paling senang pakai je any accessories yang ade kaler kaler merah.
Hidung badut kaler merah tu pun takde hal arr. Accessory gak tu. Huhu~
Kalau pakai, korang sume lepas untuk promosi ni. Hehe~

Kitorang pergi dalam jam 1530 kot. Malas nak pergi untuk dinner
Sebab nanti ramai giler & mesti full KRR tu.
So, kami decide untuk lunch kat sane.
Aku dan juga kakak.
Parents kami?
Tak dapat nak join sebab tak sehat.

Kami pergi dekat KRR Jusco Equint Park.
Dekat jer dari rumah.
5 minit sampai sudah siap parking & masuk dalam KRR... Haha~
So, bile dah sampai tu order arr pe sume.
Yang best, mase sampai tu ramai gler pakai kaler merah ye!
Dah tau dah sape sape pakai baju kaler merah tu memang KRR arr diorang pergi makan.
Hahaha~

So, kamipun tunggu arr makanan sampai.
Firstly chocolate muffin sampai.
Sedap gler muffin die.
Memang betoi pe orang kate, "kalau nak makan muffin, KRR is the best!".
Dengan lembut gler, sdap gler, rangup gler kat bahagian atas.
Perghh! Tangkap leleh babe!
Aku sebab dah lame gler tak makan KRR so macam teruje arr gak kan. Hehe~

Pastu tunggu jap lagi, air sudah mari.
Aku mintak Tropical ape ntah.
Kakak Triple Passion.
Air yang aku order sedap!
Sebab manis manis buah. Kakaknyer sedap gak tapi a bit masam & bergas.

Pastu dalam 3-4 min, our meal dah sampai.
Kamipun bergambar arr jap.
Orang sebelah meja mcam pelik pelik jer nengok kami bergambar.
Pelik ke amik pic makanan & muke kite? Hahaha~
Kami bloggers! Bloggers yang tak terkenal...
Memang kami suke bergambar tak kire pe pun... Hee~

Bile dah abis makan pe sume, kamipun nak chow arr.
Nengok nengok orang sebelah yang nengok kami pelik tu plak yang sebok bergambar. Hahahaha~
Tak leh blah eyh!
Kami wat tak tau arr. Lantak pi kat korang arr.

Bayar pe sume, gi pejabat pos jap kat tingkat atas sebab nak post surat bapak then kami pun pulang arr.
Kenyang perut aku makan!
Bukan pinggan aku jer ye!
Dengan tak padan aku yang nga sakit ni sedap bantai kakak aku nyer meal.
Sebab die tak dapat abiskan, so, aku makan arr.

See! Im wearing RED T-Shirt
Support them yawww! Yeehaa!

Ermmm???

The Gorgeous Muffins!

See behind me, its all about RED t-shirt

The marvelous meals!

~ Jaa ~

6 comments:

*loue me* said...

tropical paradise la

KuaLaM KeinDahaN said...

00oo0o0o0o...
mane ingat.. name pelik sgt..
ahahha~

Nor said...

okey esok kena pegi
*nak cari bju merah
bye

KuaLaM KeinDahaN said...

ohh.. promotion dh tamat.. hari tu jer yg ade (12 jan 2011).. hehe~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum

eeeemmmm pernah dengar tropical paradise tapi tak pernah gi lahhh...


tang makan ni aku kalah skit mmg nampak sedap sesangat ni....

wooooo merahhhh tu RED

KuaLaM KeinDahaN said...

afzainizam-haa... u should try ohh.. sedap sedap..