Friday, August 19, 2011

~ Aku Bekerja Sebagai PA ~

Sejak aku start cuti kire kire 3bulan lebih yang lepas.
Aku memang duk umah.
Ada niat nak cari kejer dari menggangur saje saje jerr.
Then, bile nak cari ade jer hal yang aku kene lalui.

Pergi vacationlah, sedara mara kawenlah, makcik pakcik wat kendurilah.
So, aku terasa aku perlu utamakan keluarga dahulu dari cari kerja.
*alasan semata mata*
Hahaha~
Then, masa terus berlalu.
Sangat cepat kalau nak diikutkan.
Pejam celik pejam celik tak pejam pejam
Masa terus berputar dan pelbagai perkara tersebut terus berlaku.
Dan akhirnya pada tanggal August 1st 2011
Aku mengambil alih tugasan daripada kakak aku sepenuhnya.
Tugasan yang nampak mudah tapi memang mudah.
Macam ne tuh? Hurmmm
Senang jerlah, tak susah manapun

Tugasannye tukang taip surat surat, dokumen dokumen penting.
Tu jerlah.
Sume yang berkaitan menaip dan print.
Settle!
Aku jadi PA bapak aku.
Bapak aku walaupun dah pencen.
Tapi, persatuan taman telah percaya dan undi bapak aku
Untuk pegang jawatan Bendahari dalam persatuan ni.
Dah brapa tahun pegangpun aku tak ingat.
Alhamdulillah, kepercayaan mereka bapak aku pegang sebagai amanah.

So, disebabkan bapak aku tak reti pasal komputer tu yang main pas kat anak-anak suh watkan kerja menaip.
Wat mase ni dah 19 hari aku jadi PA bapak aku.
Dah macam macam jenis surat dan dokumen aku taip.
Dan yang paling best macam macam jenis nama penduduk dah aku nengok.
Sangat menghiburkan hati.
Maaf!
Aku tak dapat revealkan nama nama mereka as ini juga adalah sebahagian dari amanah untuk aku.
Hehehe~
*Padahal, kang ade orang persatuan duk baca blog aku mati duk reporT!*

Skrang ni, ade lagi beberapa dokumen nak kene aku taip.
Petang ni kene siapkan.
Sebab bapak aku nak pi photostat sebab esok ada meeting.
Tito aku pun kadang kadang lari gile giler sebab nak kejar mase sebab bapak aku nak post suratlah,
Meetinglah, ade orang mintaklah bla bla bla...
So, dats all!

~ Jaa ~

6 comments:

*loue me* said...

now u feel what i felt b4.muahaha

::FAIZ FARISH:: said...

hr ni ko taip tak brapa panjang... bagus

KuaLaM KeinDahaN said...

re3n-ahahahaa... yeah yeah yeahhh.. later bankin me some money yea. heee

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz-yup2.. dh abis dah.. legaaa

*loue me* said...

eh..minx kt bapak la

KuaLaM KeinDahaN said...

eyh. apsal plak?
blk sendiri. ahahaha~