Thursday, June 30, 2011

~ Jom Main Air PlaK ~

Haa!
Ingat dah abis dah kuaq jenjalan.
Rupernyer belom!
Previous entry aku cter pasal aku gi ke Kota Keriangan.
This time kami main air plak.
Kat mane? Haa!
Ni nak cter nih.
The next day lepas gi Kota Keriangan yang berpanjangan tuh, kami pergi ke Sunway Lagoon plak.
Sugar Daddy sume tito kat umah.
So, aku sebagai petunjuk arah, aku jugak di jemput hadir bersama untuk gi main air. Hehe~
Syiokk abaq hang!
Berjalan sakan tak duk umah.

Pagi ni abang Z a.k.a. Sugar Daddy siap message aku lagi. Hahaha~
Padahal duk dalam satu rumah jerpun.
So, pagi tu aku bangun & siap siap sume.
Around 1200 kot abru gerak dari rumah.
Bile sampai tuh tetibe hujan kemain lebat plak.
Ish ish...
So, sampai arr kat depan kaunter tiket.
So, harge die boleh tahan rupenye.
Errrr!
Name je aku duk dekat gler ngan Sunway Lagoon tapi tak penah pun masuk.
Slalu macam tu.
Yang dekat memang takkan gi nyer.
Yang jauh slalu akan gi.
Pelik pelik.

So, dalam themepark ni ade 5 bahagian.
Water park, wildlife park, extreme park, amusement park & scream park.
Tiket untuk masuk ni WAJIB 3 parks ni.
Waterpark, wildlifepark & amusement park.
Yang ni harge RM60 with IC holder.
Kalau tambah scream park & extreme park (all park) just add RM15. So, total RM75 with IC holder.
So, Sugar Daddy amik All park untuk kami.
Owh! before that, Sis Re3n tak join skali kerana masalah kesihatan.
Rugi rugi rugi...........

So, masuk arr kami berempat jer.
At first gi mandi lu kat water park.
Agak agak dah lame berendam baru start journey kami gi terjah sume jenis mainan yang ade dalam tu.
Errr..
Aku ngan Sugar Daddy jer. Hehe~
Maaflah aku taktau arrr pe name kebendenyer mainan tu.
Tapi, adelah dalam 3-4 jenis.
Yang buat lambar sebab kene beratur.
Ramai plak pelancong asing yang datang.
So, memang menunggu tu yang makan mase.

Yang paling rugi adelah sebab tak dapat main G-Force X
& Bungee Jumping & Flying Fox sebab Sugar Daddy simpan wallet dalam locker.
Aduhhh.. Ruginyer..
Hehehehe~
Sebab Bungee Jumping & G-Force tu kene bayar.
Bungee harge die RM120 sekepala & G-Force X RM60 sekelapa.
Tapi kalau amik due due RM150 sekepala.
Sayangnyer! Hehh~
Yang flying fox tu sebab die tutup plak.
Padahal ramai je lagi yang duk beratur.
Sayang sangat sangat.
Sempat main painball jer.
Tu pun just tembak tembak pe ntah. Haha~

Bile dah try segala jenis game bahagian waterpark, so, kami naik balik nak gi main roller coaster.
Before that singgah jap kat wildlife nengok haiwan.
Barulah gi naik.
1st skali adelah Pirate Revenge.
Perghhh!
Serius aku suke!!!!!!!!
Walaupun rase die tersangat cuak bile kat atas tu. Wuhh~

Orang yang kat depan kami ni superlah batak okie!
Orang duk jerit jerit diorang duk nyanyi lagu kebangsaan diorang.
Tak paham tul aku.
Nak ajer aku nyanyi lagu Negaraku.
Tapi, kene diri. So, aku duk senyap jer. *sigh!


Tapi memang superb arr!!
Pastu gi plak main ape ntah name die.
Tapi kalau kat Pesta Penang name die "Top Gun".
Cume yang ni kecik skit arr.
Haa! Name die Tomahawk...

Woot Woott!! Tomahawk yaw! 

Yang ni serius wat sakit bahu & perut aku jer.
Walaupun nampak secure. Hahaha~
Yang sedap bile stop kat atas arr.
Tu je yang best gler gler..

Then, kami pi main Lost City Of Gold.
Yang ni roller coaster.
Superb jugak arr!
Die 360 degrees 3 kali kot. Wuhh~
Penat jerit! Hahaha~

 Ni kemuncak kat Sunway Lagoon. Tak try rugi.
Walaupun kejap jer sebab laju sangat.
Tapi rase arr thrill die. Hemo hemo~

Pastu bile dah turun.
Duk depan pintu masuk scream park.
Skali brother yang jage tu kate "mai mai masuk. free je".
Sebab die tengok tag kat tangan kami "All Park".
So, mule mule macam mau tak mau jer.
Skali blasah jer arr.
Aku ngan Sugar Daddy je yang masuk
Sugar Mummy kan pregnant. So, atas keselamatan tak dapat masuk.
Adek Sugar daddy takut. Hehehe~

Okie! Scream Park Superbbbbbb Best!!
Serius!
Sangat sangat menakutkan dari Kota Keriangan tuh!
Sebabnyer, dalam scream park ni ade 4 ke 5 ntah bahagian.
Sume hantu lain lain.
Ade zombie, pocong, vampire, pontianak bla bla bla.....
So, memang terasa arr "feel" die.
Siap ade 1 part tu 3D kot!!!
Yang bagus kat scream park ni adelah orang die dah cakap awal awal
"If You Dont Touch The Ghost , The Ghost Dont Touch You Back"
SO????
Terasa arr secure tu.
Buat die rabe bahagian yang bukan bukan memang "kaki" arr aku bagi. Ngahaha~

Tapi, serius!
Scream Park memang terbaik yang penah aku masuk mane mane rumah hantu.
Hahaha~
Terasa macam nak masuk jer owh skali lagi.
"Feel" die tuh memang masuk arr.

Pastu, bile dah kuar dari umah hantu.
Kami taktau dah nak lepak mane.
1800 Lagoon dah close.
So, ade dalam 15-20 min je lagi.
Then, last last abis dah.
Gi tukar outfit kat toilet then balik arr kami ke rumah.
Penat glerrrrr wa cakap sama luuu...
Tenaga yang aku recharge 1 aritu kire berbaloi arr lepas untuk Kota Keriangan & Sunway Lagoon ni.

Malam tu gak Sugar Daddy balik kampung antar adek beliau
Then balik Seremban smule sebab esok dah kejer.
Hehe~

p/s-maaf picca tak banyak sebab duk main air kan. sape nak jage camera/handphone nantikan? so, ni jerlah yang ade. thanks sugar mummy cz jadi tukang amik gambar lagi kali ni. hee~


~ Jaa ~ 

Wednesday, June 29, 2011

~ Kota Keriangan Di PuncaK ~

*Entry Ni Mengandungi 27 Keping Gambar*

Woot Wooot!!!
Fisrtly aku nak mintak maap kat semuaaaaaaaaaa
Readers sebab cter aku ni yang dah lepas kaww kaww punyer!
Hahaha~
Ni cter pasai aku gi ke Kota Keriangan dengan kazen rapat aku jugak a.k.a. sugar daddy. Hee~

So, lepas jer kesah pasal kazen rapat aku kawen last pada June 12th 2011 kan.
Haa~
June 13th 2011 aku memang kejer tito jerlah kat umah.
Like seriously!
Tak hengat dunia gak arr duk terbongkang atas katil.
Memang aku recharge energy kaw kaww arr..
So, pada June 14th 2011 ni baru aku gi ke Kota Keriangan.
As i mention just now yang aku gi ngan Sugar Daddy aku.
Sugar Daddy time ni die kat Seremban.
Pagi tu die ade call tanye "nak gi tak Genting?"
Akupun ape lagi!
Memang on jer arr.
Lame gler tak gi kot Genting.
Last wat family gathering.
Tu pun last 3-4 years ago.

So, bile dah call tu terus arr aku kejut Sis Re3n ajak skali.
Takpa takpa!
Dah namapun "Sugar Daddy".
Memang fully support arr. Hehe~
Terus bangun wat sandwich pe sume.
Agak agak dalam jam 1200 Sugar Daddy bersama sama Sugar Mummy & adek beliau sampai rumah.
Terus kami bersiap siap pe sume.
Around 1300 camtu baru kami berlima gerak dari rumah.
Nasib jalan tak jam.
So, sampai ke puncak around 1530 arr.
Sebab cari parking dah memusing dekat 10-15 min.
Pastu gi kat kaunter tiket nak beli then orang tu request suh masuk malam jer.
Sebabnyer by 1800 kene kosongkan themepark untuk maintenance sejam.
So, fikir fikir balik takpe arr.
Masuk time malam karanglah pada jam 1900.
Sebabnyer harge lagi murah!
Kalau siang yang kene kosongkan kawasan by 1800 kene bayar RM46.
Kalau malam RM20 sahaja.
So? Jimat teroq kot!
(tapi yang ni under promotion sampai hujung bulan June ni jer. lepas tu taktau arr harge brapa)

Sementara nak tunggu tu kami masuk kat indoor park.
Sugar Daddy nak masuk Rumah hantu & Ripleys.
Harge sorang due due packge ni just RM35 sorang kalau bandingkan RM22 untuk satu tuh.

So, rumah hantu ni agak kelakar tapi keseraman die sebab
Orang orang die dah cakap yang hantu ni nanti suke main raba raba.
Tu yang macam tak sedap sangat.
Silap aribulan aku sepak gak hantu tu.
Nasib takde yang raba aku.
Tapi, agak scarylah skit skit.

Bile dah abis kuar kat umah hantu tu kami terus masuk Ripleys.
Woopss!
Ripleys best!
Lagi worth it arr dari rumah hantu tuh.
Banyak gler info yang memang memang sumenyer real yang wujud kat dunia ni.
So, best arr!
Siap boleh bergambar pe sume.
Kire enjoy abis arr yang ni!

 Err. sape amik picca sape ni??

 The fact mengenai mitos patung ni adelah sape yang pegang patung ni akan mengandung.
Wahahaa~
Aku camne? Laki. Takkan mengandungkan?
Hehe~

 Tangan sapa yang besar gler ni?
Haa!
Glah sane baca info die!

 Errr... Dalam tu ade tali gantung.
Signature.
Kire yang real punye prison orang yang duk dalam tu.
Scary scary!

 Ni krusi terbesar.
Aku duduk macam tu nampak tak besar sangat.
Actually sangat besar.
2 3 orang arr leh duduk.

 Patut arr pemilik G**ting leh kaya raya!
Ni krusi paling bertuah kat dunia tau!
PALING BERTUAH DEKAT DUNIA!!!

 Besarnyer tangan die!

 Ni kereta yang dilekat dengan duit syiling
Aku tengok tengok duit syiling Canada.
Maybe orang canada punye idea.
Glerlah!
Brapa puluh ribu abis. Ish ish~

 Errr. Yang ni aku tak ingat info pasai pa. Hehh~

 Kenape buku ni tak jatuh jatuh??
Sebab aku ade kuasa psychic!
Hehehe~

 One more pic sebagai bukti.

"Please Do Not Touch!"
 Eyh!
Mane ade sentuh bro.
Ini best bro best bro. Haha~

 Ermmmm...
Okie abaikan!

 Peewiiittt!!
Ni Percy Jackson pun kalah dong!
Hebat hebat hebat.
Give me applause please!
Hehehe~

Owh!
Okie. Awak memang tinggi dari saya.
Terima kasih!

Lepas je kuar dari Ripleys, kami pi mencekek dulu kat Mc'D.
Baru gi tunggu kaunter bukak nak masuk untuk outdoor plak.
So, by 1900 kamipun masuk arr.

Ini baru betol betol keriangan!
Takde orang bro!
Mainpun senang hati jer.
Tak payah nak bratur bratur pe sume.
Masuk terus main.
Perghhh!
Nikmat dunia sungguh!!!

Macam macam kami main.
Flying Coaster, Pirate Ship, Solero Shot, Corkscrew, Go Cart, Spinner.
Memang pergh!
Sedap arr!

 Ni Pirate Ship
Paling best sebab wat kite memang nak gelak kaw kaw arr sampai pecah perut!
Best best. Ini best bro! Haha~

 Kelebihan waktu malam ade show.
Orang asli manapun taktau arr.
Yang pasti enjoy!

 The girls!


 Rileks bro! Jangan sampai terbakar diri!

 Errr!
Comeikan die?
Hahaha. Aku suke nengok die sebab die memang comel!

Ni aku nak buat bukti!!!
First time aku naik bendealah ni tau!
Before this paksa arr aku tera manapun memang aku takkan naik.
Sebab aku ade masalah dengan kegayatan aku. Hehh~
So, aku buktikan pada dunia yang aku dah tak takut dah!
Yang bestnye!!
Akak jaga solero ni wat kami naik 2 kali kot!
Straight 2 kali!
Perghh!
Dugaan gler.
Dahlah aku first time naik, dipaksa plak naik 2 kali.
Memang aku kat atas tu serius abis kuar sume ayat ayat durjana!
Hahahaha!
Orang sebelah aku gelak jer dengar aku mencarut!
Hahahaa.
Sorry arr bro!.
Bukan sengaja. Spontan!
No hurt feeling arr bro!

 Ni mase nak hujung hujung game dah.
Ni masuk jap kat choc wonderland.
Dekat je ngan spinner.


 Spinner!!!

Sorrylah.
Sugar Mummy tak dapat mainpun sume bende sebab tengah mengandung.
Thanks sebab jadi camerawoman untuk kami...

Ni kat mane ntah.
Nak terangkanpun aku taktau. Hehh~

Pastu kami turun dari puncak around 2200 gak arr.
Terus shoot gi kat Murni Aman Suria makan malam dulu baru balik umah.
Sampai around 0100 kot.

~ Jaa ~

Monday, June 27, 2011

~ Cerita Kawen LagI (FinalE) ~

Amboih tajuk!
Dah macam wat drama jer lagi. Hehehe~
So, this time i nak story about hari bersanding belah lelaki plak iaitu pihak kami arr.
Waktu bersandingpun same jer macam pihak perempuan iaitu jam 1300.
Masih lagi di dewan yang sama cuma tema jer lain.
Doorgift pun mestilah lain jugak.
So, this time kesemua sedara mara pihak kami turun.
Alhamdulillah walaupun tak muat nak tito rumah PakUsu.
PakUsu siap tempah dewan kot kat taman die satu malam khas untuk sedara mara kami tito kat situ.
Haa! Punye ramai!
Memangpun! Sedara aku memang ramai gler gler.
Haha~

By the way, Majlis pihak lelaki ni buat pada June 12th 2011
So, PakUsu & MakUsu beberapa lain pihak belah PakUsu dah gi dewan tu awal awal nak check & jaga.
So, kami ni orang orang penting gak sebagai tulang belakang supposedly kene ade kat sane awal gak arr.
But then, sorang sorang bersiap kamm kuar rumahpun dah jam 1200.
Berdezup arr keter aku bawak.
By 1230 lebih kurang kami sampai.
Wuhh! Lega!
Wakil pihak perempuanpun tak mai lagi.
So, sempat arr kami menkedarah dulu.
Makan makan bagi ade energy.
Baru mulakan kerja.

Ape yang aku wat?
Haa!
Aku diamanahkan untuk menjaga bahagian doorgift.
Part yang seronok kot!
Leh usha usha orang yang datang. Ngehngehngeh~
Then, bile pihak perempuan dah sampai.
Erk!
Okie!
Aku kene jadi tukang bawak bunga manggar.
Bersama sama dengan kazen aku (Tuan Qilaf)
Tak jauhpun bawak.
Dari pintu gerbang sampai ke tempat bersanding.
Sebagai cukup syarat adat berkahwin jer. Hehe~

The Pelamin

 Teringat zaman Along Fizah & Abang Hafis kawen.
Aku tukang jadi bawak bunga manggar ngan Tuan Qilaf
Hahaha~

Itu dia kami!
Err...
Masuk ni dah 3 kali aku pegang kontrak pemegang bunga manggar. Ngehngehngeh~
Ade sape sape perlukan khidmat aku? Kasi roger saja. Payment kite bincang nanti k!

So, bacalah doa pe sume.
Abis jer aku terus chow gi duduk kat tempat doorgift.

 Muke takleh pandang camera. 
esti menyelinap masuk. Hehe~
Ni muke muke penjaga doorgift.

 Banyakkan doorgift die?
Siap berlebih lebih banyak lagi.
Yang pasti bawah meja berlungguk lungguk lagi.
Jangan riso, sume boleh dibereskan.
Ade lebih, bagi kat jiran jiran/kawan kawan & sedara mara untuk wak balik.
So, tiada berlebihan.

The cookies! Buat sendiri okie!
Sape nak recipe leh arr contact.
Harge kite kire nanti k!
Huahuahua~

Tapi kalau diikutkan secara RASIONAL
Doorgift paling banyak bergambar dari bagi "gift" kat orang yang datang. Hahaha~
Pantang nampak camera, abis semua orang duk terjah nak masuk skali dalam gambor. Ish ish.

So, macam biasalah ye die punye story linenyer.
Lepas duduk baca doa pe sume.
Pengantin duduk makan kat meja beradab.
Lepas tu potong kek.
Lepas tu baru start bersanding salam salam pak sedara, kazens sume.

 Upacara potong kek

 Before bersanding

 Semasa bersanding.
Ramai bebenor yang tukang amik pic ni.
Hee~

 Sis Re3n nak amik berkat
Hahaha~

Oppss!
Akupun same gak.
Hahaha~

Lepas bersanding pe sume.
Tibelah bergambar dengan pengantin.

The cousins!
Opps!
Ade MakAchik lah dalam pic ni.
Hehe~
Ni pun tak sume kazen yang ade.
Maybe tak cukup space nak masuk skali. Hehe~

Lepas tu, bile jam dah nak hampir 1600.
Dah takde dah yang datang.
Adelah due tige pasangan yang datang gak.
Nasib sempat.
So, mereka menjamahlah ape yang ade lagi.

Sementara tu.
Haa! Dah takde orang dah time tu.
Kamipun ape lagi!
Berdrama arr kejap kat pelamin tuh. Hahahaha~

 Hehehehe~

 Nah bunge untuk awak
Terimalah

 Seronoknyer die terima
Tapi, kenape muke u macam tu?
Hurmmm~

 Taknak pulak.
Apsal?
Ce cter ce cter kat i nih...

 Ko taknak ye?
Takpelah.
Akupun tak heran...
Talk to the hand!

 Eyh! Dari mane plak datangnyer minah ni?
Tibe tibe jer.

Lu mau kasi itu bunga sama sapa o00o?
Aiyak!

*sekadar dialog rekaan sahaja. Hehe~

Then, lepas je ebrdrama tu sume aku dengan Tuan Qilaf kene teman kazen aku ni gi Putrajaya plak.
Teman diorang nak bergambar kat sane.
Bile dah settle, singgah rumah aku jap.
Time ni mama & bapak & big bro dah balik umah dah.
Sempat aku mandi jap then teman balik diorang ke Key Ill.

At first nak tito umah MakUsu malam tu cz nak wat upacara bukak hadiah.
Then, bukak adiah kejap jer.
Lepas tu Sis Re3n kate nak balik gak malam tu.
So, balik arr malam tu gak.
Nasib keter tinggal sebijik kat umah PakUsu.

Tapi, kami gi makan dulu kat Murni SS2.
Lepas tu baru balik rumah.
Sampai around 0230 gak arr.
Terus flat aku.
Perghh!
Hari yang sungguh memenatkan tapi seronok!

Abis dah cter kawen cousin aku ni.
Sape plak yang nak kawen lepas ni?
Hint dah dapat dah.
Ramai plak tuh.
Hurmm..
Kontrak?
Call saja saya.
Kite kire harga kemudian.
Wahahaha~
Just kidding lorh!

~ Jaa ~

~ Cerita Kawen LagI (2) ~

Now aku kuatkan jugak jari jemari aku untuk update entry ni.
Suppose malam semalam aku wat.
But then, tibe tibe mood nak menulis takde plak.
Sorry!

So, on my previous entry buat pasai Majlis Akad Nikah.
Now, aku wat hari bersanding bagi pihak perempuan plak.

Majlis ni buat pada June 11th 2011
Dekat Dewan Gemalasari Bangunan Risda kat IbukotarayakU, Key Ill.
Time untuk bersanding adelah jam 1300.
So, kami yang pihak pihak lelaki ni dah kene ade kat sane around 1230 lah kan.
In case tetibe pengantin datang awal tertunggu tunggu plak kami ni.
Hehe~
Tempat untuk VVIP (jemputan pihak lelaki) adelah terhad kepada 50 orang sahaja.
Disebabkan aku ni pn adelah wakil dari VVIP, so akupun tercalonlah gak. Haha~

Bile pengantin dah sampai, kamipun terus pergi ke tingkat 1 iaitu dimane dewan tu terletak.
Bergambar sementara di luar kemudian bile kaum keluarga pihak perempauan kata "silakan masuk"
Jadi kamipun mulakanlah langkah masuk ke pintu gerbang.
Dewannyer tersangat lawa!
(walaupun aku dah tengok malam sebelomnya cz ade urusan buat kat sini. hee~)
Kemudian kami berarak ikut blakang pengantin
Then bile pengantin pergi ke tempat bersanding
Kamipun carilah meja duduk.
Yeahh! Betol betol depan pengantin kami pilih.
Senang nak nengok nanti.
Hee~

Kemudian bacaan doa pe sume...
Tibelah makan time!!!
Yeehaa!
Part paling aku suke yuk!
Akupun makanlah makan dan terus makan.

Kami memang macam ni. Suke berebut skit. Hehh~
Kemeriahan sepupu sepapat kami! :)

Dah nak abis sepinggan dah ni.
Tetibe kazen aku (adek pengantin) ajak aku duk skali kat meja beradab suh teman die.
Erkk!
Ade aku malu?? Wahahaa..
Takdenyer!
Aku stop makan & akupun pergi arr makan kat meja beradab.
Makan lagi 2 pinggan.
Memang mengah arr tapi berbaloi.
Sebab meja beradab makanan die specialkan.
Sume tolong hidang plak kat aku.
Petik jari je nanti die mai buh. Hehehe~

 Makan makan.
Walaupun name die "makan beradab" tapi aku makan biasa jer.
Kadang kadang ade adab kadang kadang takde adab. Hehehe~
Just kidding!

Bergambar di meja beradab!!!

Bile dah settle makan pe sume.
Time untuk bergambar arr plak.
Kami jerlah yang bergambar sebab time ni upacara potong kek & merenjis & "mencampak".
Kalau korang orang Perak memang taulah ape tu upacara "mencampak".
Aku pun first time tau ooooo...

Bile dah settle pe sume, picca time!!

Saya orang VVIP

 *dengan izin ye keluarga PakUsu & MakUsu

 The cousins!!
Tapi tak sume yang ade dalam pic ni.
Ade yang segan or maybe malas or ntah. Hehe~

Haa!
Kenai tak mereka berdua ni?
Yang Merah tu Blogger Ain & yang Hijau tu Blogger Re3n
Blogger Ain baru je kawen gak.
So, harap tak terlambatlah ye nak wish "Selamat Pengantin Baru" buat anda dan pasangan anda.
Semoga kekal hingga ke akhir hayat!

So, bile dah agak lame kami kat sane tibelah untuk kami berangkat pulang.
Before that!
Gambaq sebijik!


Ok!
Jom Balik!

~ Jaa ~