Monday, January 3, 2011

~ Ni Lah SebabNyer Aku TakLeh Reveal Kat Korang LagI ~

Serius bende ni aku rase sangat sangat tertangguh.
And aku rase mesti gak korang ade tertunggu-tunggu bende yang aku duk
cakap dulu dulupasai nak tunjukkan bendealah ni.
Tapi macam lagu Glen yang ade dalam lirik die "apekan dayaku",
itu semua hanyalah perancangan,
tapi ade jer bende yang boleh menyekat dan menghalang dari aku publish kat blog ni.
Bukan kemaluanku, hoishhh!
Bukan kemaHuanku (baru betoi) tapi, bende telah terjadi dan tengah menjadi.

Bende pe yang aku cakapkan ni mesti korang tak tau and mesti korang dah tak ingat punyer pasal bendealah ni.
Hehe~
Jangan risau, disini saya nak tunjukkan bende yang di dalam progress
yang tak tau bile akan siap walaupun janji awal dari yang ditetapkan.
Apakan daya.
Katanya, cuaca menjadi faktor utama dalam pembikinan ini.
Bende yang aku duk cakapkan dulu dulu tu adalah
Suasana bilik aku.
Haa!
Mesti korang ingat lagi pasal aku nak tunjukkan bilik aku yang kaler
Black + Very light grey
Bende ni suppose aku dah boleh reveal since barang barang yang belum dibawa pulang dari Kedah dulu.
Pertengah bulan December tak silap baru sampai.
So, ikutkan memang dah boleh publish,
Secara tibe tibe dengan akhir akhir bulan November aritu mama aku dengan
spontanyer cakap, "hahh! nanti mama nak panggil tukang rumah nak besarkan bilik aku & bilik depan.
Aku time tu macam "huhh? serius ohh?"
Tetibe esok jer orang tukang rumah dah datang.
So, kire memang betol!
Dan bende ni kire unexpected gak arr kan.
Mengejut kate ok, esok terus jalan.
Wuhh~

Until now dari pandangan mate kasar aku nampak seperti 65% baru siap.
Tukang buat kejer ni memang orang yang sangat berpengaruh kat taman aku.
Boleh kate die yang control taman aku sahaja.
Die ni orang Indon.
& mama aku paling banyak rekemen Indon ni kalau kalau sesiapa nak
besarkan bilik, rumah, baiki rumah, etc.
Memang die boleh buat.
& Die tersangat orang yang berkualiti bab bab buat kejer berat ni.
Tak macam orang melayu kite mase mule mule rumah aku nak besarkan seluruhnyer,
At the end, banyak rekah rekah.
Kakak aku cakap bahan die gune tak cukup mase bancuh simen.
See?? Jangan main main ok!
Kakak aku belajr engineer.
So, die memang tau pe kurang pe lebih. Hehe~
Aku payung ko ni kakak!
Belanjer arr ye! Haha~
Then, sampai skrang pape hal mama aku akan panggil Indon ni jer buatkan.
Tambah stor, besarkan bilik, toilet.
Bagus! Tak nampak pe masalahnyer pun.
So, pe yang akan aku tunjukkan ni hanyalah progress membesarkan bilik aku.
Tetapi tidak dalam bilik aku.
Haha~
Tak akan reveal until it done perfectly!
Ok!






Bagi sesiapa yang dah datang rumah & tinjau bilik aku tu,
Korang jerlah yang tau.
Hehe~
Kire special tuh!
Takdak sapa tau lagi nih.
Yuhuu~


~ Jaa ~

4 comments:

*loue me* said...

ish..puji semacam je ni..pelik aku.papepun, esok pagi ko tido bilik mama ye.hahahhaha

KuaLaM KeinDahaN said...

ehh! mana ada. hahaha~
belanjer arr skit! :D
ahh! xnak!
aku nk tito kt katil ko. aku rase chemistry katil ko ngan aku tu dh cantek arr! serasi bersama. huhu~

double O double E said...

selalu org besarkan bilik nak berkahwin..
hahha, bila u nyewedding?
kah33

KuaLaM KeinDahaN said...

aahahah..
kawen? erk! xdak jodoh lg arr..
akakakaka!! :D