Thursday, January 27, 2011

~ What Should We Call IT ~

Dah dekat seminggu aku tak update blog ni.
Maafkan aku.
Kerana aku ade urusan yang kene buat dalam seminggu ni. Hee~

So, dekat seminggu jugaklah aku tak online.
Arini aku dah ade dekat rumah,
Boleh online seperti sediakala sampailah raya cina nanti.
Lepas tu?
Sambung balik urusan aku.
Adehh~

So.......
Bile aku bukak google crome ni,
Akupun bukaklah satu satu web.
Email, FB, Blogspot.
Hurmmm...
Bagaikan takde papepun berlaku.
Until lah aku perasan yang "friends" kat FB aku tu berkurang.
Semenjak aku sign up Fb ni & approved friends,
Belom pernah lagi aku delete mane mane "friend".
Dari seramai 10 orang hinggalah ke 100 orang.
Dari 100 orang hinggalah ke 200 orang.
Dari 200 ke 300 orang.
Sampailah capai tahap tertinggi iaitu seramai 360 orang yang bergelar mereka itu sebagai "friends".
Owh! Maaflah.
Aku hanya approve orang yang aku kenal jer.
Yang tak kenal tu, tunggulah ye duk senyap senyap dalam friend lists tu.
Bile kite dah kenai, aku approve lah korang satu satu. Huhu~

Kemudian, secara tiba tiba
Dari 360 tu berkurang kepada 359.
Ok. Aku tak amik port sangat.
Tak heranpun.
Sebab dah lame.
& tak dapat detect sape orang tersebut.
Bile tadi time aku dapat online tupp tuppp..
Terus ke 357.
Kurang lagi 2 ketol makhluk.
Hurmm..
Aku berasa musykil lah kan.
So, aku pun saje sajelah bukak friends nak check.
Bukanlah bermaksud aku ni stalker ye!
Tapi, tu adelah hak aku untuk check sebab itu adelah "friends" aku.

Belek dari satu page ke satu page.
Selak lagi macam bukak Yellow Pages.
Ok!
Dapat dikenal pasti sudah.

Wahh wahhh!
Tak sangka.
Hebat rupanya mereka ini.
Aku tidaklah terkejut dengan tindakan mereka ini.
Cuma, terlalu obvious dengan tindakan mereka.
Janganlah menganggap yang "friends" di FB tidak akan kurang sejurus anda men-delete aku dari friends korang.
Takpa. Tak kesahpun.
Lantaklah kat korang pe yang nak buat.
Pasni leh cepat skit aku delete account Fb ni.
& bile ade mase aku ade account baru.
Kamu?
Maaf. Tiada dalam list lagi untuk disenarai putih sebagai friends kembali.
Bukanlah tindakan mogok yang nak ditunjukkan.
Tetapi, tindakan anda yang membawa tindakan aku sedemikian rupa.
Tindakan ini aku tak dapat terima.
Terima kasih diatas tindakan anda yang pada mulanya "hiding post from me"
& now u deleted me from being ur friend.
Owh! This is what we call as a "true friend".
Such a wonderful scenario.
Great!


Owh! This is great,
See, as pepatah melayu said,
"berat sama dipikul,
ringan sama dijinjing"
*tapi yang ni macam berat sama diangkat, ringan main campak campak je*
Heee~



This is true people


Wanna make out?
Hee~


Owh! We're not best friend, we're just friends.
:)

So, thats all for now.
Next entry would be much better than this topic.
Hee~
Chill... & be a nice person to others.

~ Jaa ~

4 comments:

double O double E said...

u jgn delete i plak t..haha ))

KuaLaM KeinDahaN said...

double O double E - owhh... jgn riso.. jari ni xpenah delete pun mane2 friends kt fb.. heee~

Rara said...

i nk kwn ngn u cz u mcm nmpk hawt je..aik?? haha

KuaLaM KeinDahaN said...

Daten - hawt?? yooo~ celah mane? hahahaa~ terima kasyih dateng... :D