Wednesday, February 2, 2011

~ Pendedahan Sulung Dan Bakal BersambunG ~

Sejak berkurun lamanya aku menyatakan hasrat untuk menampilkan perkara yang diusulkan oleh aku sendiri.
Kini ia bakal menjelma & bakal menamatkan teka teki orang ramai bagaimanakah rupanya.
Sebelom aku menunjukan rupanya, eloklah sekiranya aku memohon maaf
Jikalau ada menyakitkan hati or membuatkan orang tertunggu tunggu dengan kehadirannya.
Aku memohon maaf.
Sesungguhnya, itu bukanlah kehendak aku untuk tidak menunjuk sebahagian yang telah sempurna.
Akan tetapi, aku ni jenis tidak akan tunjuk selagi ia tidak sempurna.
Dan itulah sebabnya aku tidak boleh reveal bende yang tak siap sepenuhnya.
Boleh fahamkah ini ayat?
Ermmm...
My quote,
"A perfectionist cannot see things that is not done yet and he/she will not reveal it until it been done".
Boleh faham dah kot ye?
Hehe~
Good Boy/Girl.

Ok ok!
Janganlah plak fikir aku nak tayang gambar awek aku or pape ye.
Sesungguhnya aku ini masih lagi solo dan belum berpunya pada sesiapa gadis diluar sana.
Ok?!
Cantek!

Actually, before this aku pernah menyatakan hasrat aku untuk menunjukkan kaler baru bilik aku
Yang berunsurkan Black Emortal.
Sesungguhnya itu bukanlah nama sebenar or theme.
Itu cumalah nama yang aku gelarkan jer.
Main ikut sedap mulut.
Hahaha~
Kaler die adelah kaler black + light grey

So, ini adalah rupa semasa bilik aku yang masih lagi tengah di-renovate sejak beberapa bulan yang lalu.
Sesungguhnya masa yang diperlukan untuk menyiapkan penambahan bilik
Aku ni memakan masa dekat 2 months ok!
Walaupun lambat, aku tak kesah sebabnya?
Sebab aku kini adalah seorang pelajar & jarang duk kat rumah.
So, tak kesahlah sangat.
Tambahan plak tukang yang buat ni adelah orang yang sangat cermat & berkualiti.
Die akan pastikan semua perkara dikemasi dan cantik dipandangan.
Katanya "saya cari makan kat sini, sayapun ada anak & bini kat Indon, jadi, saya mahu cari makan untuk keluarga saya. saya mahu kerja lama disini. Saya tak mahu bila sudah siap nanti ada masalah & orang kutuk dibelakang saya"
See?
Bagus orang macam ni.
Aku respek jugaklah cara die kerja.
Jenis yang professional.
Die ni skrang boleh dikatakan pekerja Indon yang sedang menakluk taman aku untuk sebarang pembikinan pembesaran rumah & sebagainya.
Harga? Boleh dirunding.
Jangan risau.
Nama samaran die adelah Pandi.

So, ini just pic mase tengah dijalankan.

Plaster ciling tu die sendiri yang rekomen untuk buh.
Kami tak terfikirpun mase tu.

Ohh!
Yang berlubang tu adelah toilet untuk bilik depan.
Bukan toilet saya ye!
Aku dah ade toilet dah.

Itu adelah suasana dihari raya!
Oppsss!!!
Bukan hari raya, suasana semasa tengah nak siapkan.
Ish ish~
Hari raya tunggu pemegang mohor mohor diraja baru yang umumkan.
Bukan aku. Hee~
So, bile dah siap, dipasang tiles, plaster dinding, siling.
Akhirnya tiba untuk cat.
Ok! Part bilik tambahan aku tak cat.

Secara normalnyer, bilik yang siap di bina akan di cat dengan kaler putih.
Plus, kami memang tak kesahpun kalau di cat dengan kaler putih.
So, kami tak mintakpun untuk dicatkan dengan kaler hitam.
Pandi sendiri yang offer akan kaler hitam.
Bukan main main punyer brand cat ye!
Jotun lagi. Huhu~
Habis RM100+ untuk cat tu.
Cantek!
Dengan tiles aku mintak kaler hitam yang menawan.
Tiles ni mama yang pilihkan.
Aku duk umah mase tu jage anak.
Wahhh! Hahaha~
Tolong jagakan rumah senornyer.
Adehh~

Mahu lihat?
Mahu???
Mari mari.
Ini cuma gambar bilik tambahan sahaja ya!
Tidak secara keseluruhan bilik lagi.
Sebab belom siap mengemas.
Huhu~

Tadaaa!
Inilah biliknyer.
Ni mase tengah basuh bilik.
Katil tu tak dapat bukak & letak kat luar sebab banyak sangat skru kat katil tu.
So, aku & bapak malas nak bukak.
Then, main pindah pindahlah katil tu kehulu kehilir.
Hee~
Thank bapak sebab tolong basuh bilik ni!

Aik!
Apa motif tunjuk kipas?
Haa~ actually, ni kipas baru.
Kipas before this penah terjun terhempas kat lantai disebabkan hook sokongan tu tak diskru betoi betoi kat dalam siling. Tu runtuh.
So, blade die dah bengkok bengkok.
Jadi kene cari baru.
Kipas ni kaler putih ye.
Ingat nak cari kaler hitam.
Baru menarik. Tapi, tokey kedai kate, brand tu tak bagus & mudah rosak.
So, mau tak mau aku tarik panasonic.
Before this pun panasonic jugak yang runtuh tu.
Tapi bukan salah Panasonic, Ini salah orang yang pasang before this sebab tak ketatkan skru tu.
Camne leh tau?
Bapak aku sendiri kerabat masuk bumbung nengokkan semua bende.

Tadaaaaa~
Inilah ruang tambahan bilik aku.
Dapat jugaklah aku merasa ruang yang agak besar compare before this.

Ok kan?
Aku paling suke adelah tiles die senornyer.
Serius lawa gler kat mate aku ni.
Huhu~

So, tu jerlah entry kali ni.
Tak larat dah nak mengomel macam macam.
Pe pandangan korang?
Leave the comment in the space that have been given
Ok Kan?
Thanks in advance!

~ Jaa ~

12 comments:

*loue me* said...

cantik langsir tu..sape yg pilih eh

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahaha... yerlah yerlah!
kredit to Re3n yang pilihkan langsir tu. adehhh~
terima kasih!

Namaku Asumira said...

santek ouh carpet bulu2 itam putih tuu

i loikee =)

KuaLaM KeinDahaN said...

ohh. that carpet.
tu beli kat nilai 3..
ade lg stock kot.
wahh! mcm jurujual jer.. hee~

thanks! :)

Namaku Asumira said...

hahaha xpe2.. da lame aim carpet cenggitu.. chantek2

KuaLaM KeinDahaN said...

actually, carpet tu ade byk jenis design ohh.
yg pilih ni bulat2 mcm bentuk kerang.
ade yg bulat betol, petak & xingat dh. ahhahaa~

Namaku Asumira said...

ahahaha asal boleh.. amik aje ye x..
bile ntah nk beli satu huahauhua

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahaha.. agaklah..
sbb mmg hajat nak cari satu mase pergi tu.

alamak! beli? ni pun sponsorship dari mama.. hehee~

::FAIZ FARISH:: said...

la apsal separuh je itam... kasih semuala itam... hahahaha

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz-ahahaa.. yg nmpk kaler grey tu actually feature wall..
suppose ade 2 dinding kaler grey, skali die cat semua kaler itam tinggal 1 dinding je grey.
terus arr jd feature wall. huhu~

~ch@wi~ said...

semat bro bilik..ni yg rasa nk ubahsuai bilik jgk ni...hahaha

New Entry: aku nak kasi korang trafik!
BHarga Minyak Naik Lagi !

KuaLaM KeinDahaN said...

ch@wi-thanks! :)
tercapai gak hajat aku nk mcm ni. lame gler menunggu.. huhu~