Wednesday, April 27, 2011

~ Bayou Semakin Sihat Dan Semakin AktiF ~

So, on my previous entry aku ade touch on semasa my kitty Bayou sakit.
& jenis jenis ubat yang disarankan sendiri oleh Doc.
Selepas beberapa hari, dah boleh nampak dah perubahan yang berlaku kat Bayou ni.
1st - die dah boleh mula makan (wet food & yang bijik bijik tu)
2nd - die dah start cergas (means dah start mula nak bermain)
3rd - sakit die dah berkurangan (bersin dah semakin kurang)

This picca was taken last 2 days which Bayou dah makan ubat dalam 3 hari dahlah.

 Die dah pandai "belasah" Tiger (kakak die)
*mak die macam tu jerlah. tak penah amik heranpun.

 Bile nampak tali, terus tinggalkan tiger untuk bermain.
*mak die still tak amik heran. ish ish...

 Syok sendiri nampak Bayou ni
*mak die tak layan lagi. tak patut tak patut

Haa! Pandang apa???
Aku rase die terdengar suara mama arr kat dalam rumah
Heehee~

So, ni just salah satu perkembangan yang positif kalau dapat dilihat arr.
Walaupun die still bersin bersin.
Tapi, dah tak macam dulu.
Kadar ke-bersin-an die dah berkurang.
Antibodi die pun rasenyer dah meningkat.
Kalau dulu tak bermaya, skrang siap lompat lompat lagi time main...

So, skrang ni tahap kepercayaan aku untuk klinik haiwan tu dah ade arr.
Kalau ade haiwan sape sape sakit, i'll suggest this veterinary clinic to refer on.
So, thats all i guess.
Just nak kongsi info jer ape perkembangan si Bayou ni.
Nanti ade yang kurang percaya plak kan.
Hehehe~

~ Jaa ~

9 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

comelnya Kucing tu, aku nak blh?

KuaLaM KeinDahaN said...

erk! xblh xblh..
klw kucing org lain xde hal. heheehe~

Farhan Zulhusmi said...

comelnya dy..suka2...suka tgk dy...hehehe

KuaLaM KeinDahaN said...

farhan-owhoo. a'ah.. tp, klw ngk tiger(kakak bayou) senornyer lg comel. huhu~

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ TQ

KuaLaM KeinDahaN said...

waalaikumussalam...
yeah sure :)

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi yang besar! Saya tidak akan menemukan ini dinyatakan!

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh cumelllll kucing kucing tuuuu.... sebijik rupa dia macam ibu dia lahhhh

KuaLaM KeinDahaN said...

hehehe.. a'ah..
like mother like son & daughter.. hehehe~