Tuesday, February 23, 2010

~ 16th February 2010 ~

This time kami enjoy jauh skit dari biasa...
At first bende ni mama dah plan lame dah before start cuti mid-term lagi...
Mama cakap nak gi Port Dickson tak cuti raye cine nanti? Cz, kakak cuti seminggu.
Akupun haa!! Cantik sangatlah tu kan... Lame dah kot tak gi Port Dickson ber-picnic.
Semalam time kami balik dari bowling tu, kakak utarakan something kat mama suh cakap, “mama, esok jom gi Port Dickson?”... Pastu, mama pun ape lagi, bising-bisinglah cakap “haa! Ni ha. Diorang ni dah plan nie nak gi Port Dickson esok... Camne?? Jadi tak??”.. Hahaha~
Paksu & maksu aku tak tau nak jawab lagi, bukan ape, sebabnyer along & angah (rangkap anak-anak paksu & maksu) ade hal. Hurmm... Takpa takpa, nanti tengah malam karang saya confirm kan kat akak(my mum)..
Hahahaha~
Time aku tengah drive balik dari umah paksu tu, cousin (Tuan Qilaf) call aku cakap sok jadi gi Port Dickson. Wahh!! Aku dah HappY kot!
Yea yes yeah!!! Hahaha~

~ kembali ke tajuk asal ~

Paginye, kami bertolak dari umah ke Port Dickson dalam jam 1130. Sampai sane around 1400 gaklah kalau tak silap. Huhu~
Sampai-sampai jer dengan aku topi koboi.. Wahh! Serius aku rindu nak main pasir + air + kayak... Nyum nyum nyum... Aku rindu semua itu!!! Haha~
Sampai-sampai, aku terkejut! Eyh! Ingatkan just family aku & family Paksu. Rupe-rupenyer family cousin aku pun ade.. Mama aku ajak semalam before tito rupe-rupenyer.. Huhu~
      Ni aku nga lawan minun nih ngan paksu.. cousin aku tukang catit sape minum paling banyak.. Huhu~

Family aku. Tapi, kakak lari time ni. So, die takdelah... Yang topi koboi tu cousin aku...
Family Cousin aku...
Alamak!!! Picca Family Paksu aku kat kakak... Adehh~
Nanti bile-bile aku senang  +dah ade pica tu aku upload.
Kire 3 family arr ade time tu.. Meriah!!! Kami makan dulu tengahari before gi berendam...  Makan melantak menkedarah ape sume dah siap! MANDI TIME!!!!! Hahahaha~
Memang ni yang aku tunggu-tunggukan.. Pergh!! Nikmat air pantai tak terkate. Lepas rindu aku nak mandi +pasir pantai.
Time tengah-tengah mandi, terlalu bot yang bawak banana boat tu. Haa! Cousin aku tanye, jom main banana boat?
Kami tanyelah macam-macam pe sume. Wahh! Tekong banana tu cakap “takpa, kalau abang betoi-betoi nak naik banana boat, abang just bayar RM15, nanti saya bawak jalan yang RM20. Macam mana?”...
Kami duk tanye-tanye ok ke tidakkan... OK!!! Yea!! Tekong tu cakap naik dulu nanti baru bayar.. Wahh! 1st time aku naik banana boat. Dahlah aku ni tak reti berenang.. Kmai naik ber-5 orang. Abang aku + kakak aku +aku + aboy (Tuan Qilaf) + alang (Myza).. Keluarga saye tak reti berenang tapi selamber naik gak sebab teringin. Hahaha~
Memang superb arr dapat naik.. Jauh giler die bawak. Yang best nyer.. kami jatuh 3 kali. Yang 1st tu jauh giler ke tengah pantai. Bende ni tekong sendiri tak expect leh jatuh. Sebabnyer, time boat ke kanan, badan kitepun ke kanan gak. Ni tidak! Kami lawan ikut momentum die. Boat ke kanan, badan ke kiri.. Memang tergolek jatuh terhempas memulas arr badan.. Akaka~
Nasib ade life jacket, kalau tak dah tenggelam aku kat dasar laut tu.. ahahaha~
Pastu abang tu pun datang menyelamatkan kami. Dah naik pe sume, tekong tu bawak lagi kami jalan-jalan kat laut. Wahh~ Best 00oo00o!!! Then, tekong tu bagi signal nak jatuh skali lagi, tapi, this time kat tempat cetek skit, kire kalau jatuh tu leh berdiri jejak pasir arr.. Huhu~
Then suddenly! Ketepusssshhh jatuh tergolek! Ahahaha~
Bestnyer... Kakak aku time tu macam dah semput-semput sebabnyer kakak tak tau nak jatuh bende tu.. ahahaha~
Drama jap time tu.. Hee~ Dah lame skit, kami naik balik banana boat tu, time tu tekong tanye “nak jatuh lagi tak?? Nak jatuh angkat tangan”.. Kakak aku lagilah time tu jerit-jerit “TAK NAK TAKNAK JATUH TAK NAK JATUH”... akakakaka... Tapia pa boleh buat, tangan yang mengangkat tu adalah mejoriti.. 3 berbalas 2.. ahahaha~
Tekong tu bawak jalan-jalan lagi pe sume, zo0o0om, suuufffff, perrrrcccaaakkkk...... nnnyyyiiittttttt kecepuk berdebam kedebek kami jatuh skali lagi... Hahahaha~ni kire lastlah jatuh, & die jatuhkan pun kat tempat kami naik tadi.. Aku time tu dah wow!! Giler superb!!! Ahahaha~
Pastu aku pun berlabuh naik ke pantai nak amik duit nak gi bayar nih.. Takkan free... huhu~
Pastu aku dah tak larat nak mandi, aku main pasir dulu kat tepi. Waahhh! Nikmatnyer. Dah lame tak main pasir.. Haha~
Aku wat pe tau ngan pasir tu??? Nahh!! Aku buat kapal selam Tunku Abdul Rahman... Ahaha~
Kan kapal selam tu rosak skrang ni tak dapat tenggelam, tu yang kapal selam tu berlabuh kat aku kat Port Dickson... Akaka~dah lame giler main, pastu gi sambung mandi laut...
Around o’clock 1730 kami naik gi mandi air bersih ye... Sebabnyer nak balik dah... Haha~
Dengan badan tak larat + lesu + tak bermaya + longlai + kulit dah burn giler-giler... Ish ish ish~
Dah settle pe sume kamipun baliklah...
Tapi, before balik ke rumah tu singgah ke “Satay Kajang Haji Samuri” sebab abang nak blanje. OK!
Gi lah sane makan.. Aku makan 20 cucuk. 1/3 dari yang di-order.. Haha~
Abang + kakak + mama + bapak = 21 cucuk. Nahh! Biar betoi. Ish! Aku melantak ke ape tu???
Yang lebih tu bawaklah balik rumah bagi kucing makan skit... Hahaha~
Pastu malamnyer aku titolah...
~ Jaa ~

2 comments:

Live.Laugh.Love said...

ishh.perlu ke citer?perlu ke?mang la ko!
gmbr ko amik la kt FB ye.aku dh upload dh pn

KuaLaM KeinDahaN said...

eyh! perlulah cter.. ahahhaa...
ini semua sejarah yang org xtau tau.. akakaka~