Monday, August 15, 2011

~ TrusT ~

Kisah ni dah lame dah aku fikirkan
& ade jugak niat nak publish kat blog since ape yang berlaku adalah perkara yang dah berlaku.
So, I think it should be no problem for me to publish this entry.
Am I rite? Whatever…

So, dalam entry “I'm Just Tired Of Waiting
Ramai yang memberi respond walaupun tidak dalam ruang komen di entry tersebut.
Maybe mereka tak mahu ade sesetengah pihak terasa hati akan perkara yang berlaku ataupun tau siapakah yang memberi komen.

Lepas je aku published entry tuh, komen yang aku dapat ade yang positif dan jugak negative.
Antaranya adelah yang suruh aku bersabar, ini semua dugaan, ade jugak yang berasa kasihan dan ade jugak yang mengatakan perbuatan tersebut adalah kejam.
Maaf! Bukan aku yang kata.
Itu adalah dari sesetengah pihak yang prihatin sahaja.
Terima kasih! Aku menghargainya. Sungguh!

Jadi, kat sini bukanlah aku nak memperbesarkan perkara tersebut.
NoNoNo!!!
Since perkara tersebut telah berlaku, so, biarkan jer.
Aku dah melangkah satu tapak ke hadapan.
Mungkin kadang kadang aku terpijak duri pokok semalu.
Tetapi, aku gagahi jugak meredahi lalang lalang yang tinggi paras bahu aku.
Biarlah ape korang nak cakap.

Selepas ape yang berlaku, aku berdiamkan diri.
Tidak sama sekali mem-reply message sesiapapun.
Kawan kawan, teman rapat, kecuali keluarga sahaja.
Maaf!
Kalau call, mungkin aku akan jawab. MUNGKIN!
Sebab itu aku banyak berinteraksi di dalam facebook sahaja!
Sebab, online bagaikan separuh nyawa aku.
Handphone bagaikan takde makna dah.
Buang kredit dan perabis masa berlian aku jer.
Sampai tito akupun kadang kadang terganggu dek kerana perkara stupid yang aku buat.

Langkah aku yang goyah kini semakin kukuh lepas buat physiotherapy .
Lepas buat medical heart check-up.
Urin test & jugak x-ray tulang telinga.
Sumenyer jawapan positif aku terima.
Alhamdulillah!
Sejuk perut aku duk dalam air-cond dengar.

Now, aku akan terus terang.
Walaupun akan Nampak poyo tetapi ini yang hakiki.

MAAF!

Aku mohon sangat sangat takde perempuan yang akan tersangkut dengan aku.
Aku mohon sangat sangat takde perempuan yang akan jatuh hati kat aku.
Aku mohon sangat sangat takde perempuan yang akan suke dekat aku.
Aku mohon sangat sangat takde perempuan yang akan mempermainkan hati aku.

Dan aku mohon sangat sangat aku tak suke kat perempuan wat waktu ketika ini.
Aku mohon sangat sangat supaya aku tak sakitkan hati perempuan.
Aku mohon sangat sangat supaya aku tak mempermainkan perasaan perempuan.

Yang mane minat aku tuh.
Silalah tarik balik perasaan anda.
Sebab aku tak ready dah untuk sume ni.
Langsung!
Biarlah aku jalani kehidupan dengan “RAKAN RAKAN, SAHABAT HANDAI, KAWAN KAWAN” sahaja wat mase sekarang ni.
Tiada istilah teman istimewa, girlfriend, teman wanita untuk seketika waktu sehingga hati aku terbukak.
Tak kire anda anak tan sri, anak datok, anak majistret ke, lawyer ke, ahli music ke..
Eden tak heran.
Sekaya manapun anda, maaf!
Mata aku tak pernah dikaburi dengan nilai wang ringgit!
Setulus manapun hati anda, maaf!
Aku dah tak boleh percayai anda 100%-200%-300% dah.

*sumber akak google mate sepet

Kerna aku juga mempunyai perasaan dan jugak nilai maruah sebagai seorang lelaki yang perlu dijaga.
Jangan pernah dicanang mahupun diuli dengan perkara perkara yang anda rasa anda mampu lakukan kepada insan lain kepada aku.

Ingin aku memetik kata kata dari seorang blogger NurulBadiah Lai

"If You Are Successful, You Will Win Some False Friends And Some True Enemies;
Succeed Anyway.

If You Are Honest And Frank, People May Cheat You;
Be Honest And Frank Anyway.

What You Spend Years Building, Someone Could Destroy Overnight;
Build Anyway.

The Good You Do Today, People Will Often Forget Tomorrow;
Do Good Anyway.

You See The Final Analysis, It Is Between You And GOD;
It Was Never Between You And Them Anyway."

It was really nice sayings..
And I am truly sorry with all my statement.
This is what I think I should tell to everyone.
I guess.
That’s all!


 *sumber akak google gigi rongak

~ Jaa ~

6 comments:

double O double E said...

i tertarik dkat u..meowww aummm!! hikhik

::FAIZ FARISH:: said...

take care kualam

KuaLaM KeinDahaN said...

dOdE-auww aaauuwww! ;D

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz-terima kasih :)

s.a.m.i.s.a said...

uish...statement yg t'sgt2 jujur+ikhlas+amanah+fatonah+tabligh..huhu..well..yg lps tu lps...mulekn idup bru...kte enjoy!!!...

*ingatan tk dri sendri jg..=p

KuaLaM KeinDahaN said...

hahaaha...
jujur itu perlu..
ape org kate, tolak tepi. ahaaha ;D
yup! kite enjoy! :D