Friday, February 5, 2010

~ TerujA!!! 02nd February 2010 ~

Jam 1125.. Aku call Sony Center... Aku call bukan ape, sebab ade hal yang perlu aku bicarakan kerana benda ini sudah lame bermain dikotak pemikiranku berkurun lamanya..
Actually, before this aku memang mahu call, tapi biasalah aku mana pernah duduk senang lenang berjoget sahajakan.. Aku ini kan busy orangnyer... Semenjak cuti semester lepas lagi.. Huhu~
Akupun call lah dengan menggunakan handphone kesayanganku itu... Tut tut tet tut tet tetttt kecekak! Trutt trutt.. Hahh! Telefon berderinglah.. aku keriangan + nervous... Panggilanpun dijawab dengan pantas dan laju bagaikan mengalahkan ERL... Akupun excited lebih arr kan.. Akaka~
Nengok-nengok... Ceith! Electronic yang tolong jawabkan.. Adehh~ Hampeh betoi!! Adelah instruction die bagi.. Suh tekan 1 / 2 / 3... Akupun tekan 3.. Ade lagi!! 1 / 2... Aku pun tekan 2... Suddendly, Truttttt trutttt trutttttt... Then, haahh!! Suara gadis berkumandang didalam talian hayat.. Yeah!!! Aku teruje babe!! Gugup 0o0o0o0o0o... Kamipun sembang-sembang minum teh...
Gadis Sony Center=Hello.. Sony Center.. May i Help U....
Aku=Hello.. I'm Nazree.. (fuhh~ cakap imputeh tu aku.... Akakka~)
Gadis Sony Center=Ye, Encik Nazree.. Boleh saye bantu..
Aku=Ermm... I nak tanye skit.. I nak hantar laptop I for format.. Normally, how much will u charge ye?
Gadis Sony Center=kalau format backup store, kami charge RM60.
Aku=Owh!! RM60 jer?? IC IC... Then, if I hantar 12 February 2010 nanti.. How long I can get back my laptop ye??
Gadis Sony Center=Kalau format backup store biasanyer 3-4 days..
Aku=3-4 days je?? Cz, this 14-15th February kan Chinese New Year...
Gadis Sony Center (menyampuk cakapku)=Yes yes I know...
Aku=Then, 16 or 17th I dah boleh dapat baliklah maknenyer??
Gadis Sony Center=Probably, yes..
Aku=Ermmm.. Ok... Then I nak tanye 1 lagi ye.. I got a problem with my camera yer.. Bile I snap picture tu tak kuarpun kat screen.. Nape yer??
Gadis Sony Center=Ape masalahnyer ye??
Aku=Haa~ Itu yang I tak tahu tu.. Huhu~
Gadis Sony Center=Ic... Its ok. Ermmm... Bile Encik Nazree datang, encik bolehlah bawak bersama camera tu ye... Nanti kami akan bagi dekat technician bukak & check.. So, from that baru kite boleh tahu ape masalahnyer...
Aku=Ermmm... Kalau macam tu.. Ok.. No problem...
Gadis Sony Center=So, anything else that u want to ask?? Aaa~ Encik tahukan kat mane Sony Center kami??
Aku=Owh! Yes!! I know.. Dekat Northpoint Mid Valley kan??
Gadis Sony Center=Yess.. Anything u wanna ask, Sir??
Aku=I think itu je kot.. Thank You...
Gadis Sony Center=Thanks Sir for calling.. Bla bla bla bla.....

Ntah ape yang die duk mengarutkan lagi pun aku tak tau.. Hahaha~ Abaikan je..

Then, we end call..
Fuhh! Sedap giler duhh dengar suara gadis tu.. Akaka~ Gugup aku dibuatnyer.. Wuhh~
Tapi, silap akulah.. Aku terlupe nak tanye name die... Adehh~ Kesalahan besar nie...
Manelah tahukan.. Kot kot aku pergi sane terjumpe die kat meje depan... Hahh~ Leh sembang-sembang ngan die.. Akaka~


Sapa-sapa yang nak follow aku 12th February 2010 ni ngan aku??
Aku pergi Mid Valley nak antar laptop...
Nak follow bagitau awal-awal tau.. Senang nak arrange nanti.. Heee~


~ Jaa ~

2 comments:

Live.Laugh.Love said...

saya2!(sambil angkat tgn)

KuaLaM KeinDahaN said...

ahh ko... ko kan kejer.. mane leh follow aku.. sebok jer.. ahhaa~