Saturday, April 16, 2011

~ Hari Pertama Setelah Pulang Ke GangganG ~

(April 16th 2011)

Pagi yang syiok giler ni dimulakan dengan solat subuh, pastu, terus online.
Hahh! Heaven kau!
Tak yah gune berokband kalau kat umah ni.
Jimat skit monthly usage orrr…
Ermmm. Ok, daily usage, nanti leh melantak cukup cukup mase kat Negeri Jelapang Padi.
Best best!

Pastu, bile mate ni dah tak tahan, aku lelap jugak.
Sampailah around jam 1210 kot.
Time ni kakak masuk bilik kejutkan aku.
“Eyh! Eyh! PD masuk WHI”.
Hahh! Aku apa lagi, terus bangun gi nengok WHI.
Dengan kepala agak pening pening berat..
Mesti Korang tak tau kan PD tu pe?
Bukan Port Dickson ye!!!
Haa! Die ni kire blogger yang famous & yeah!
Entrepreneur yang bakal gegarkan Malaysia mengenai fashion.
Sape yang tau tu baguslah, tak tau tu pandai pandailah stalk ye! Ngeh ngeh ngeh~

So, bile dah tengahari aku pergi solat jumaat/ tajuk hari ni “Perang Muktah”.
Seronok! Tok Imam punye suarapun buat orang akan dengar kutbah die.
Memang best! Penuh informative.

Bile dah balik rumah lepas solat Jumaat, terus makan pe sume,
Then, kakak suh siap siap teman die gi Mid Valley sebab ade Career Fair kat sane.
Adehh~
Kalau ikutkan hati serius memang malas nak follow sebab still terase penat.
But then, follow jugaklah.
Yang pergi semua family aku kecuali My Dad.
So, bile kat sane, kami di-drop oleh big bro sebab die ade kejer lagi,
Bile dah abis baru datang kat kami smula.

Sampai je Mid Valley kami terus ke Career Fair yang dianjurkan oleh JobStreet.Com
So, nak kate best, bagi aku biasa biasa jerlah.
Tak brapa sangat.
Plus, tak banyak sangat company yang name name besar untuk bidang kakak aku ade kat sane.
Just segelintir jer yang ok!
Penah dengar name die, & ade jugak tidak.
Kat sane jugak ade booth untuk sape sape yang nak lanjutkan pelajaran ke tahap Master & PhD.
Banyak IPTA/IPTS ade yang tawarkan.

Sesiapa yang masuk tu kene pakai sticker ni.
Kalau tak nanti kene halau ngan guard.
Tu yang agak ketat skit nak masuk.
Sticker ni jangan tampal cam aku ye!
Ni tampal kat baju korang or mane mane tempat yang leh dinampak oleh guard.

So, bile dah abis pusing pusing, kamipun chow arr keluar.
Tak lame sangat arr kami masuk kat sane, just masuk drop CV, gi tempat lain drop CV, pastu keluar.
Bile kami dah kuar ni, elok elok je big bro sampai kat kami.
Then, big bro kate nak nengok movie cter Scre4m.
Pastu kami gi beli tiket.
Tapi, cter die agak lambat lagi, so, berpecah arr kami gi makan.
Aku like seriously craving giler giler & of course mengidam 2 bulan setengah nak makan Carl’s Junior.
Hahaha. So, pergi arr aku ngan Sis Re3n makan kat Carl’s Junior.
Time order tu aku ingatkan Sis Re3n orderkan Burger Mushroom bla bla bla…
Skali ter-order Super Star burger.. Takpa takpa, yang ni arr first skali aku makan dulu dulu.
Seriously! Sangat sedap. Sangat superb! Arghhhh~
Nyaman tekak ni tau!

I Am A Super Star
Hee~

Mama? Mama gi makan Mc’D kat sebelah Carl’s Junior jer.
Big Bro? Die gi makan akt Pizza Hut sebab ade discount 50%.
Hahh! Kalau tau follow die lagi bagus.
Mane tau ade makan free gak. Hehe~
Tapi, tapi!!! Carl’s Junior ni pun di-sponsor oleh Sis Re3n. haaa!
Thanks Sis Re3n! Sayang ko banyak banyak... Wahahaa!

Pastu, ronda ronda jap, then, muviepun dah nak start.
Masuk arr kami. Cter Scre4m kat Hall 2. Hurmmm…..
Aku tak tau nak describe camno, nak kate tak best, ok oklah.
Nak kate mengarut bullshit! Tak jugak.
Ok oklah~ so so jer..
Tapi, kalau sape tak suke terkejut terkejut, tak brapa galakkan arr.
Dah namepun “SCRE4M”
Memang terjerit terkejut arr. Macam cilake. Wahahaa~

Maaflah, pic ni kat umah dah.
Tak amikpun pic mase kat Mid. Hee~

Bile dah abis, kami gi jalan jalan jap.
Pastu ke center court sebab ade fashion week dari SEED.
But, unfortunately, tak start lagi, just nga cocktail dulu kot.
Serve arak arr, ade makanan pe ntah.
Yang masuk ni sumenyer yang di-invite jerrr.
So, yang lain lain nengok dari tingkat masing masing arr. Macam aku. Aaaa.. So Bad & So Sad!
Ade gak celeb & artis yang dijemput.
Aku tak Nampak, tapi, big bro yang Nampak.
Yang datang tu majority orang mat/minah saleh kot. Ish ish.
Mesti model diorang tu sume.
 Ni adelah stage peragaan die.
I wish i was on the stage owhh..
Ermmmm....

 Ni lah orang orang nyer yang minum arak Heinekein. huhu~

 Ramaikan orang yang di-invite?

 Jadi macam nilah kalau tak dapat masuk skali ngan mat/minah saleh ni.
Hehehe~

Pastu, bile dah nengok diorang duk minum arak tuh (hahahaha) pastu,
Terus chow arr ke kreta nak balik.
Then, mase on the way tu, mama suh gi kat medan selera putra permai,
Sebab mama suh try makan yee mee goreng.
Kami tapau jer. Tak makan sane, penat dah.
So, bile dah settle, balik arr ke rumah terus makan & of course online!

Haa!
Ni lah Yee Mee Goreng.
Ok oklah.
Maybe first time bagi aku.
Sis Re3n & Mama kate sedap.
Maybe diorang yang promote.
Hehe~

~ Jaa ~

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

hi Pengomen Setia ko dtg ni.....

kenapa ko punya jangut pnjg sgt... mcm kambing

KuaLaM KeinDahaN said...

hey hey heyyyy~
ahahahaa....
saje je bela..
panjangkan? :D