Monday, April 4, 2011

~ 119 Tahun , Tapi Di IngatI ~

Semalam ade satu celebration yang diraikan kat seluruh dunia.
Tak surelah kalau semua orang alert dengan bende ni or tak.
Semalam sambutan die diberi name
"Happy Sundae Sunday"
Haaa~
Sebab pe?
Ade kisah yang cakap John M. Scott dan Chester Platt dari Amerika yang mencipta
Ice cream yang kat atas die dibubuh perasa sirap cherry & buh buah cherry kat atas ice cream tu.
Tarikh yang diorang buat pada mase tu adelah April 3rd 1892 bersamaan hari Ahad.
So, dari situ, diorangpun bubuhlah name kat ice cream tu "Cherry Sunday"
Bile dah lame lame dan sangat lame
Kemungkinan name Sunday tu ditukarkan ke Sundae
Disebabkan sebutan yang hampir same ataupun lagi sedap name tuh.
Tu lah yang ditukarkan kepada "Cherry Sundae".

Then, kalau ade sesape yang alert lagi kalau bukak google semalam satu ahri mesti ade picca ni


*Sumber akak google yang terliuq semalam

Jumpa tak jumpa tak?
Tapi, semalam jerlah.
Kalau nak nengok lagi tunggu arr next year. Hehe~

Tapi, sayang! Aku tak dapat makan Ice Cream Sundae Mc'D semalam.
Erghh! Masalah die adelah jauh!
Adehhh~
Ngidam dah ni nak makan sundae strawberry nih..
Nyum nyummm!!!
Meleleh leleh air liuq nih.
Hishh!
Tu jerlah



Hoishh!
Sedap sedap sedap!!!
*ihsan google yang mengiurkan

~ Jaa ~

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

o hang memang nak kena baling ngan slipar jepun...

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahaha.. jgn marah2..
not good not good.. ;D

Nor atau Nad said...

belanja pleaaaaseee

KuaLaM KeinDahaN said...

aiseyhh..
jauh.. melbourne ngan puncak alam. ahahaha~