Monday, April 18, 2011

~ Cerita Kedai Kopi Hari InI ~

Cerita kedai kopi?
Tu dah macam nak gosip gosip boy jer dengar.
Ish ish..
Tak baik duk bergosip.
Tak baik tak baik...
Ni nak ce cter ce cter today punyer activity.

April 18th 2011
Hari ni aku tak kuar mane mane sebab kakak kate ade orang nak datang rumah.
So, aku pun lega arr dengar.
Dah khamis aritu balik dari Negeri Jelapang Padi
Pastu, the next day kene teman kakak ke Mid Valley
The next day nyer lagi teman untuk bufday party.
So, hari ni, aku rileks jer kat rumah.
Hilangkan penat & segala dalaman punye penat.
So, disebabkan rileks punye pasal
Akupun kojerr online jer arr.
Dari lepas subuh kalau tak silap aku dah on modem sampailah ke skrang tak tutup tutup lagi.
Lappy pun sepanjang tu arr duk terbukak.
Heaven abis arini.
Kejer aku download cter arr.
& aku download Maharaja Lawak
Aku kat Negeri Jelapang Padi kan takde astro astro ni.
Mane nak nengokkan?
Sumber alternatif jugak arr yang dicari.
Hehe~

So, suppose arini just ade 1 family jer yang datang.
Biasalah bile ade ahli keluarga sesiapa yang ank kawen ni mesti arr ade
Adat adat "memanggilkan"?
Haa. Dah budaya melayu kite kat Malaysia ni.
So, normal arr tu.
Esok esok time aku kawenpun macam ni jugaklah carenyer.
By the way, mase petang aku nga sedap duk melayan Maharaja Lawak minggu ke-2 tak silap
Tetibe, cousin aku yang duk kat Setapak tu masuk bilik aku.
Aku macam. Eyh!!! Bile ko sampai?
Hahaha.
Giler ko! Tak expect kot!
Semalam aku gi umah die yang sedap duk melantak chicken chop MakUsu buat,
Tetibe arini diorang plak wat kunjungan balas.
Hahaha~
*owh! bukan cousin aku ni ye yang datang untuk "memanggil" tu.
Ni just unexpected situation punye arr.
A bit terkejut jugaklah. Hahaha~
But, its ok!
Memang dah siang siang bute lagi aku post kat FaceBook


" ~ Hari Ni Terima Kunjungan Kehormat Dari Sape Sape Yang Nak Datang Rumah .
Lai Lai . Kami Sekeluarga Ada Di Rumah . Call First ! Hee ~ "

Tapi, its ok lorr...
Memang rumah aku sebenarnye boleh datang bile bile mase jer.
Tak kesah. Datanglah.
Pintu rumah sentiasa terbuka.
Kawan kawan, sedara mara, jiran tetangga, lai lai...
So, mase diorang datang ni pun dah dekat jam 17++ arr.
Tak alert plak dengan jam waktu tu.
So, lepak lepak sembang sembang, makan makan.
At first mama masak nugget, kuih pe ntah & beberapa jenis frozen food arr.
Then, bile dah lewat lewat skit around 1830 camtu, mama dah siap masak spagetti.
Wuhh! Sedap kot!
So, berjamah arr kitorang makan spagetti.

Then, bile dah lepas maghrib MakUsu, PakUsu & cousin aku ni (sorang je)
Pun berangkat nak gi Seremban plak.
Actually, PakUsu nak test drive keter baru beli Toyota Hilux.
Tu yang jenjalan sakan skit.
Kalau tak, kamipun dapat naik skali. Hahaha..
Disebabkan malam nanti ade orang nak datang "memanggil", tu yang kami tak dapat follow.

So, akupun tunggulah bile keluarga tersebut nak datang.
Aku layan lagi Maharaja Lawak minggu ke-3 plak.
Tengah tengah layan, then, sampai keluarga tersebut.
Diorang ni senornyer family balak Sis Re3n.
Adek kepada Encik Rafiq nak bersanding.
So, thats why lorr datang nak memanggil.
Haa, berjamahlah kami lagi spagetti.
Banyak giler mama masak spagetti ni. Serius!
Skali masak untuk keluarga PakUsu,
Then, skali lagi masak untuk keluarga Encik Rafiq.
Keluarga Encik Rafiq datang berlima saja.
His Mummy, adek beliau 3 orang.
So, sembang sembang arr kami ni sume.
Makan makan.

Then, bile dah lewat skit, merekapun berangkatlah pulang sebab adek
Encik Rafiq ade skolah pagi 2 orang yang kecik skali.
So, pulanglah mereka.

Itu saja aktiviti harini.
Seronok!
Walaupun aku tak kuar mane mane menghabiskan duit.
& hanya berbekalkan lappy+internet+kehadiran tetamu=happy gila!

*maaf. tiada picca. this time bukan malu, tapi tak teringat. hee~

~ Jaa ~

4 comments:

Namaku Asumira said...

bla pulak turn kome nk bersanding tuuu ihik :P
nak ngadap pic byk2 skit time tu nt ehee

okeh.. komen xde kene mengene..
sekian trime kasehh :P

KuaLaM KeinDahaN said...

alamak!
ermm... no komen..
ahahaha

::FAIZ FARISH:: said...

ok besok pepagi jam 5 aku dtg rumah ko... ko masak k

KuaLaM KeinDahaN said...

errk!
dh lambat.. xleh dh..
ahahaha.. :D