Saturday, March 12, 2011

~ Weekend PungPangPungPangRosa Yang BosaN ~

Malam tadi budak rumah aku ajak kuar makan.
Around jam 2030 camtulah.
Tak ramaipun. 3 orang jer termasuk aku.
Tapi, duk gadoh sorang sorang tak tau nak makan pe.
Umpama aku tanya ko, ko tanya aku, aku tanya ko, ko tanya aku.
Pening sorang sorang.
Sampailah jam 2100.
Still tak tau nak makan pe.
Adehh.. Teruk sangat dah ni. Hehe~
Then, 2110 kitorang gerak nak gi makan.
Dah duk dalam keter dah ni.
But, still tak dapat dapat lagi nak makan pe. Hurmmm...
Last last gerak jerlah keter kemane jer sambil duk decide nak makan pe.

Abis sume bende bawak kuar.
KFC. Pizza Hut, Domino Pizza lah...
Thai food lah, arabian lah, chinese lah...
Haha~ Gelong dah mai dah...
Then, tetibe kate KFC.
Ok jer. ON! Hahaha~
So, gerak arr kami ke town.

Gerak gerak & terus bergerak.
Then, tetibe driver change route.
Die bawak ke salah satu medan selera.
Eyh... Kami diam jer tanda setuju mane nak bawak pergi ni. Hehe~

Kire medan selera ni memang dah lame gler arr bukak.
Since aku duk dulu dulu kat sini pun dah ade dah bende alah ni.

Bile dah sampai, duk pusing pusing plak nak makan kat kedai mane plak.
Aduhh...
Western food ada, malay food lagilah ade.
Then, we decide nak pergi salah satu kedai makan ni.
Ramai orang, famous dengan western food die.
So, kamipun duduk arr..
Hasil suggestion dari aku.
Bile order, kami bertige amik bende yang same, chicken chop.

Sembang sembang bohong jap, usha usha sekeliling.
Hurmmm... BOSANNN..... Hahaha~
Pastu, waitress wak mai garfu & pisau & SOS CILI yang tanpa ada ape ape untuk dimakan.
Tunggulah tunggu... Airpun sudah mari.
Yang peliknyer kami bertige ni, sos duk atas meja.
Tapi makanan takde langsung.
Tak ke pelik? Kalau bagi kropok suh makan dulu ke, french fries ke.. Ok arr gak.
Ingat nak wat float ke sos cili tu dalam air?? Ish ish...

Lame gak arr duk tungu...
Then, datang arr chicken chop kami.
So, dengan rakusnyer kamipun makan arr..
Dah lah sume pakat tak makan satu hari.
Hahaha.. Sebab? Malas nak kuar rumah... Macam tu skali ye? Hee~
So, bile makan. Hurmmm............
TAK SEDAP!!!
Serius. Adehh... 
Tak masyuuukkkk betol dengan perut nga lapar giler gilerrr...
Maybe chicken chop die ni yang frozen murahannyerlah..
Hurmmm.....
Mau tak mau makan perabis sebab lapaq...

Then, bile dah abis makan kamipun gerak arr ke salah satu pusat karaoke sebab member ajak.
But then, kami just jumpe jer. Tak nyanyipun.
Ade urusan lain nak kene wat. Hehe~
Bile dah sembang sembang bohong pe sume, kami gerak ke UpTown.
Wahh wahhh... Ni baru first time aku gi UpTown kat tempat aku ni. Hahaha..
Punyerlah terok! Duk bertahun tahun, ni baru first time. Ish ish..
Memalukan sungguhhh.....
Waktu ni jam dekat dekat 2330 lah.
Punye bosan tak tau nak wat pe.
Jalan jalan usha usha....
Then, ade satu gerai ni kami stop..
Gerai ni jual hurmmm... Tak tau arr pe name die.
tapi, bende tu ala ala antena. But then, bende tu jenis curi curi wifi orangnyer..
Then, orang yang duk jual tu tak silap aku pelakon.
Serius! Muke die memang familiar arr dengan aku.
But then, aku just tak tau pe name die.
Muke die ala ala peserta raja lawak 5 pun ade.
Name Leman. Memang iras giler arr.
Aku malas nak tanya pe sume.
Nampak sangat macam daaaaaa~
Hahaha~

Pastu kitorang blah arr pusing pusing lagi..
Then, dah abis pusing kami chow ingat nak gi makan burger plak.
Bile sampai, alahhh...
Meja plak dah penuh. Kami nak lepak lepak..
Malas nak makan dalam keter.
Then, kami pun chow arr balik rumah.
Sampaiii je rumah.
Member aku yang bawak keter tadi tu cakap.
Adehh... Lapaq aihhh...
A'ah! Memang lapaq giler....
Pastu, kitorang nak kuar balik gi makan.
This time kat Char Kuew Teow Sungai Dua Telur Ayam Dibasuh.
Sangat famous ye!
Penah masuk paper pe sume dah.
Tapi, kami makan ni kire branch die. Dekat je.
& baru je dibukak.
Kalau betol betol kat Sg Dua tu, perghh!
Jam 1800++ sampailah ke tengah tengah malam pagi bute.
Sentiasa penuh!!! Tak tipu mari punyer bagitau korang korang...
This time jugak kami gerak satu rumah.
Sorang je tak follow sebab malas..

Time ni around 0130.
Kami order 4 pinggan besar, 1 pinggan kecik.
Yang kecik ni mesti diet kot. Hahaha~
Tapi, dari rasa lidah aku ni, rase die kureng skit arr dari betol betol sg. dua nyer..
Macam orang katelahkan, tempat yang original mane leh lawan tempat yang branch nyer..
Walaupun teknik yang same, tapi orang yang masak tu lain...
But still puas hati arr..
Harge rm4 untuk pinggan besar, udang yang besar ade 5 ketol...
Memang berbaloi arr makan..
Nyummy!
Bile dah abis makan, sembang sembang usha usha...
Around 0230 kamipun chow balik rumah...
Sampai jer rumah masing masing dah tak tau nak wat pe..
Hahaha..
Then, aku layan arr series The Vampire Diaries...
Layannnn...
Ni je series yang tinggal aku nak layan.
Sebab Hawaii 5 O, Nikita dah abis dah episode aku nengok.
Hurmmm...
Layan sampai jam 0520, pastu tito tak larat dah.

p/s : tiada picca sebab malas nak amik... hehe~

~ Jaa ~

6 comments:

Rara said...

sg dua!! nyummy ;)

KuaLaM KeinDahaN said...

very nyummy ohh...
die bukak branch kt semeling.. hehe.. lg dekat dari biasa.. :D

double O double E said...

sedap x cwngan?

sepetenzen said...

okielah.... ade rase.. sedap gak.. tp, xsehebat kt sg dua arr... ehehee~

::FAIZ FARISH:: said...

bila nak update entri baru?

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz - akan diusahakan secepat mungkin. a bit busy + xde idealah. hehe~