Tuesday, March 22, 2011

~ Aku Pelanggan SetiA ~

Hoish hoish hoish!!!
Fikiran nak blue kaler biru jer lebih! Ish ish~
Aku bukan pelanggan setia perempuan perempuan kat luar sane.
Aku jugak bukan pelanggan setia drugs!!
Aku jugak bukan pelanggan setia ke kelab kelab hiburan
Rokok pun tidak! Apatah lagi sisha!!!
Tetapi!!! Aku merupakan pelanggan setia rangkaian telekomunikasi Maxis.
Haaa! Ini baru betoi. Hahaha~

So, kalau nak tau first ever hanphone number aku adelah Maxis yang masih lagi nombor yang same sampai skrang.
Tak penah tukar langsung. Tambah adelah. Itupun Celcom U Pax.
Mari mari.
Tengok dulu picca resit mase aku beli simcard ni.
Resit skali kotaknyer masih lagi disimpan elok & rapi dalam kotak rahsia. Hee~

Time ni aku nga duduk kat Segamat.
See, nombor bill pun cantek tuh!
Hahaha~

See.
RM20 je tuh skali airtime RM10
Time tu memang ni arr paling murah
Tak rugi langsung. 

See? Nak dekat 6 tahun lebih dah aku gune number ni.
Time ni kire umur aku lewat form 3.
Before result PMR kuar. Hehe~
Dulu dulu punyer simcard nak beli kemain mahal lagi.
Tambah tambah kalau number tu yang cantek cantek giler macam MiZZNina. Haha~

Nasib zaman aku beli ni kire murah.
RM20 jer.
Tak macam number kakak aku. Brapa ratus ntah die beli. Tapi! Number memang serius cantek gler arr.
Yang sayangnyer! Die dah tak gune number tu sebab sebab tertentu. Sayang gler! Suppose bagi kat aku jer. Tapi tu lah sis re3n tetap tak bagi aku gune number tu. Teruk! Teruk! Adehh~
Tapi, itu dulu punyer cterlah. Hee~

Reason aku tak tukar number ni adelah aku malas nak kene signup pe kejadahnyerlah..
Urusan urusan yang membuangkan mase aku jer.
Better aku simpan number ni because semua orang yang penah dapat number ni especially member member yang TER-lost contact ade jugak contact aku sebab still simpan number aku.
So, antara yang baguslahkan.

Aku kadang kadang tak brapa nak pahamlah kekadang girls/boys kat luar sane yang slalu tukar number tu.. Sebab pe eyh?
Yang aku taulah sebab break up dengan gf/bf lah. Reason diorang tak nak kene kacaulahh.
Alohhh.. Rileks sudah.
Aku takde hal pun.
Siap ade je contact masing masing even dah tak seperti dulu.
Ade hal baru contact. Takde hal, senyap sudah.
Kalau break up tu tak yah nak benci benci.
Jiwa tenang, hidup bahagia. Haha~

Plus, kalau main tukar tukar number ni wat susahkan orang lain jer nak kene save save pe sume.
Pastu, tukar lagi. Pastu, tukar tukar lagi. Then, tukar tukar tukar dan terus tukar... Ish ish…
Sampai kadang kadang ade 2-3-4-number dalam phone aku.
Pastu, bile message or call. Tak dapat. Tak dapat dan terus tak dapat.
Pe kes?
Kes die susahkan aku kalau ade pape hal sume.
Come on lah.. Tak yah tukar banyak banyak number.
Stick pada yang satu! Pasti lebih menarik…

Ehemm! ni dah lari topic.. hahaha~
So, sesiapa yang nak number aku nih?
Haaa~ Simple macam pimple tumbuh jer!
Salin salin!
0 1 2 - 3 4 x x x x

Nak betoi betoi kasi kenai kite due dulu arr yer.
Tak sesenang yang di harapkan. Hehe~

So, Maxis! Anda tak perlu takut kalau hilang ramai pelanggan yang lain.
Sebab aku sentiasa akan gune number aku yang aku gune skrang ni...
Kalau Mister Ananda Krishnan ada baca blog aku ni. Hehe~
Kasi topup lah skit yer! Takpun bagilah pape rewards ye!
Thanks!

 ~ Jaa ~

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

aku tuka no sebab ade org call aku malam2. mcm hantu....

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz - wuyooo~
tu gler menakutkan. ahaha~