Tuesday, March 29, 2011

~ The Famousbolous Question Ever AskeD ~

Ni adelah jenis jenis soalan yang agak sering orang bertanya kepada aku.
Bukan aku mereka cerita ye.
Soalan ni kalau nak diikutkan agak kerap jugaklah duk tanya.
Tak kire dimanepun.
Di sekolah, di kolej, di UiTM, pasaraya, jiran tetangga.
Abis sume tempat tanya bende yang same.
Macam diorang ni ade connection each other plak. Adehh~
Sampai aku kadang kadang tak larat nak menjawab.
Sebab pe?
Sebab jawapan yang aku bagi same jer sering kali duk bagitau.
Penat owhhh… Berbuih buih rasanya air liur ni. Nyum nyum!
So, kadang kadang kalau aku malas nak jawab aku banyak anggukkan kepala jer sambil senyum. Hehe~
Memberi “sign” itu lebih baik dari berkata kata.
Kadang kadanglah yer.

Ni adelah contoh soalan yang sering serik ditanya,

i)                    Eyh, ko ni ade mix ke?
Yes brother, sistah!
Cek memang ada mix pun.
Tengok mukalah ye.
Bapak I pure Malay sawo matang.
Mak I yang darah chinese putih melepak.
So, bile kite camtumkan Malay + Chinese = MaNese = Manis.
Tulah yang jadi kat anak anak beliau yer.
Hee~

ii)                   Ko boleh cakap cine tak?
Haa! Ni satu lagi masalah.
Mentang mentanglah muke aku ni chinese.
Of course lah tak reti!! Hahaha~
Yang aku reti 1-99, selamat pagi, selamat malam, cik, cantek, bodoh.
Haaa~
Ini aku hebat. Hehe~
Kire yang basic basic duk balajau dulu dulu tu oklah.
Itupun kalau tak lupalah. Hehe~

iii)                 Ko penah couple tak?
Wahh wahh! AMBOI berani sungguh ko tanya soklan macam tu kat aku ye.
Ok ok! Aku jujur.
Memang aku pernahpun.
Itupun skali jer.
SEKALI SAHAJA YA!
Terkandas di tengah jalan.
Just dapat bertahan 9 months 3 days jer.
So, skrang ni aku SOLO lah yer!
Single but not available.
Haaa! Not available ni bukan bermakna ade orang dah dijadikan pilihan.
No no no!!!
Not avail kat sini adelah aku belom ready lagi.
Takut terkandas lagi.
Orang terkandas kat lapangan terbang takpa, boleh diselamatkan lagi.
Ni takut terkandas kat dalam hutan. Takde sape tau. Tak boleh diselamatkan lagi.
Tak ke bahaya. Ish ish.
So, korang cubalah sedaya upaya. Hati aku tetap belom terbukak lagi.
So, silalah tunggu bile pintu pintu rongga terkopak nanti k! *big grin!*

iv)                 Panjang janggut ko ye.
Owh yes! Janggut ni boleh dikatekan trademark akulah jugak. Ahahaha~
Janggut ni tak silap aku, aku dah bela lebih dari 2 tahun.
KALAU TAK SILAPLAH
 Maybe 2 years 2-3 months camtu.
So, skrang ni dalam sesi nak membela sepanjang yang bolehlah.
Orang kate bela janggut ni sunnah.

v)                  Name pe? Nak panggil ko ni name pe ye?
Ok ok!
Since aku ni AGAK banyak jugaklah name name gelaran yang duk orang panggil kat aku ni.
So, like seriously, member member skolah aku dulu,
Diorang panggil aku name sebenar akulah "nazree".

Member member kolej & UiTM sume panggil name aku “zen”,  nazree”.
zen” tu kire name commercial lah bagi rakyat rakyat jelata kat sini.
"nazree" biasanya lecturerlah & orang yang kenai aku melalui kertas attendant bukan secara personally.

Bagi member member rakan laman sesawang facebook, twitter plak
Diorang ni lebih kepada ke name “sepet”, dan “zen”.
Ini adelah kerana name kat facebook aku. So, itu biasa jerlah.

Untuk keluarga keluarga besar plak nama “bob” akan lebih dikenali.
Name “bob” sebab ade sejarah disebalik panggilan tu.
Ceritanyer? Haaa~
Malas aku nak cter. Hee~

Ada satu lagi nama.
Ini unik bukan apa, ini adelah name yang digelarkan oleh beberapa orang sahaja yang pengasas asalnyer Adelah seorang gadis yang actually dikenali secara POP!.
Yang tau tu senyum sahaja.
Yang tak tau tu wat je tak tau ok!
Gelaran yang diberi adelah “jenjen”.
Dari mane dapat?
Akupun tak tau. Ehehehe~

So, panggil lah name yang biasa terlekat kat minda korang.
Asalkan bukan name yang pelik pelik dahlah sampai aku tak tau yang korang tu sebenarnyer panggil aku. Ok!

So, tu jer yang aku ingat wat mase ni.
Any question will be reveal later ok!
Or, ade pape soklan yang korang nak tanya, do ask me ok.
ANY QUESTION
I'll answer ur question with truthfully!
*peace*

~ Jaa ~

2 comments:

Namaku Asumira said...

heeee
senyum!
xperlu kata apa2 =)

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahahaa...
:))