Tuesday, March 8, 2011

~ 06032011 (What The Hell & The Best Damn ThinG) ~

Hari ini aku dah kene pulang semula ke negeri Jelapang Padi.
Bile aku melihat kembali calendar,
baru aku sedar yang aku sebenarnyer setiap 2 weeks mesti aku pulang ke rumah di negeri Selangor.
Sebab? Hurmm…
Cuti raya cina, hantar lappy ke Sony Center, pulang ambil semula lappy.
Aku kat sini boleh dikatekan 2 kali je ade mase hujung minggu. Ish Ish..
Ni lah orang kate “homesick”. Hehe~

So, back to the topic. Pada tarikh ni aku kene balik smule.
Tiket yang aku beli semalamnya adalah pada jam 1230.
So, pagi ni memang a bit kalut arr. Bangun tito jam 1045.
Nasib aku dah kemas barang barang aku malamnyer sampai jam 0230.
Mama? Ish ish.. jam 1030 dah bising bising dah suh bangun.
Aku dah set alarm jam 1045. So, memang aku akan tunggu arr alarm bunyi baru aku akan bangun. Hehe~
Bile bangun bangun terus ngadap internet.
Memang heaven arr. Ahahaha.
Then, bile dah jam 1120 camtu barulah nak gi mandi pe sume.
Padahal jam 1145 dah kene gerak dah ke terminal bus bukit jalil.
Aku plak mandi memang express arr. 15 min im done!
Kuar je dari toilet terus makan plak.
Sempat ke tak memang tolak tepilah. Nyum nyum…
Sedap gilaaa.. mama masak sup tulang daging, ayam masak merah. Wuhh. Sedap sedap!

Abis je makan terus siap siap dengan kalut sekalutnyer.
Sume bende main masuk je dalam beg hiking aku.
Jam terus berdetik, sampailah 1140, time ni bapak dah bising bising skalilah dengan mama.
Aduhh~
Siap je terus kuar ke keter. 1145! Perfect time!
Nasib baiklah sangat sangat kat pekan cine tak jam langsung.
Kalau jam mau sangkut dekat setengah jam kot even dalam 2-3kms jer panjang die.
Sampai je bukit jalil dalam 1215. Lega rasanyer!.

Then salam salam mama, bapak & kakak, terus aku ke stesen transnational.
Aku tanya orang kaunter die jam 1230 dah sampai ke apekan cz bus double decker tak nampakpun.
Then, orang die cakap tunde ke jam 1330.
Aku like woahhh.. Ape kes? Die cakap bus tu rosak,
So, kene tunggu bus lagi satu datang. Akupun macam, ok.
Terpaksa arr.

Tunggulah aku kat situ mencangak sambil baca paper. Hurmm…
Bile bus dah sampai, ok!
Ade plak masalah.
Bus yang akunyer direct ke tempat aku kene catu plak dengan lagi 2 destination.
Fuckin perfect arr! Damn!~
Dahlah tiket seat aku nih bertindih ngan tiket makcik sorang ni.
Pastu, tanya orang bus tu macam mane.
Then die kate duduk je mane kosong. Aduhh~
Akupun kene arr wat checklist nak duk kat mane.
Mane yang bakal takde orang akan duduk seat aku nih nanti bile bus ni stop
& amik orang lagi kat terminal duta. Hurmm.
Ok! Dah jumpe! Aku duduk kire bersebelahan dengan tangga naik tingkat atas.

Sampai kat duta lagilah. Sampai bising bising sorang makcik ni duk jerit jerit
“I don’t want! Saya nak duk kat bawah jugak”.
Aduhh, makcik ni. Dah bus kene catu nak wat camne, duk jerlah kat atas ni.
Banyak lagi kosong. Karang dah penuh haaa!
Ko duk arr sorang sorang kat tangga, takpun naik je bus lain. Kecoh gler.
Lempang jadi lempeng jugak arr...
& paling bestnyer. Scanner aku untuk duk kat krusi yang aku duk tu takde orang yang punyer.
Memang best arr!
Pilihan yang paling tepat skali! & orang yang duk kat sebelah aku ni makcik.
Speaking ohh cakap ngan aku. Ahahaha.
Tapi pe sangat yang die cakap, “excuse me”, “thank you”. Hehe.
Budi bahasa budaya kita. Bagus makcik ni.

TETAPI!!!!
Haaa!
Dah mai dah dah mai dah part yang aku paling sukekan ni.
Part climax cter ni nih. Ehehehe..
Mase kat duta ni, adelah sorang minah ni.
Mase die naik tingkat atas..
Perghhh! Aku cakap serius! Tangkap leleh kottt…..
Memang cair arr nengok die. Die ni orang melayu cam kite.
Tapi, nengok muke die ade iras iras macam pelakon heroin cter Fullhouse kot..
Serius!!  “Akukan Rain”. Ahahaa..
Die duk kat seat paling depan skali. Aku duk kat tengah tengah. Adehhh~
Rugi rugi!!! Patut aku duk depan gak! Hurmmm…
Takde rezeki sungguh…
Then, bergeraklah bus aku ni pada jam 1430 kot.
Memang lari dari schedule asal.
Then, nasib baiklah aku sampai ke destinasi aku pada jam 1915.
So, kire memang canteklah time die sampai.
Pastu amik teksi  terus ke rumah sewa.
So, skrang ni aku masih lagi terkenangkan gadis fullhouse aku tuh.
Wahhh~
Aahahaa.. “Akukan Rain”.. 
Sediakan payung sebelum hujan.
Memang dah sediakanpun.
Tempat aku ni memang hujanpun start dari jam 1800 lagi.
Hee~




*sumber dari cik akak google yang bestlah



~ Jaa ~

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

comel kan gadis fullhouse tu

KuaLaM KeinDahaN said...

faiz - sangat-sangat comel ohh!