Monday, August 29, 2011

~ Cerita 1 Syawal 2011 ~

Wahh!
Belom raya dah post pasal raya tahun ni??
Hahaha..
Bukan pa, excited tu belom adepun sebenarnyer.
Saje je.
So, disebabkan dah lame aku tak buat entry baru.
Kali ni aku nak bukak cter terus untuk 1 Syawal yang tak lame lagi menjelang.

Seperti tahun tahun lepas,
Sume orang pakat duk SMS wish raya kat member member, sedara mara, pakcik makcik.
Haaa!
Same gak arr untuk tahun ni.
Mesti dapat a day before raya, or pada hari raya ataupun
Beberapa hari selepas 1 Syawal yakni masih lagi dalam bulan raya.

Kali ni bukan pa, aku just nak terangkan ja.
Bagi sesiapa yang SMS wish raya kat aku tu serius!!!!
AKU UCAPKAN TERIMA KASIH BANYAK BANYAK.
Yang mana wish, memang aku akan reply balik.
Maaflah!
Handphone aku yang lame rosak, so, KEMUNGKINAN aku tak dapat nak bagi message kat sume orang.
Diharapkan bagi sesiapa yang baca blog ni before send message raya kat aku tu
Silalah letak nama kat bawah skali eyh!
PLEASE!
IM BEGGING YOU!
By that, i'll know sapa yang send kat aku tuh.

Tapi!
Ingin diberitahu.
Maaflah kalau ape yang aku tulis ni memang "open" arr.
Takde selindung selindung since aku skrang jenis open kalau nak berbicara. Hoho~

Tolong sangat sangat sapa sapa yang wish tu takyah nak tanya aku pasal raya.
Means, aku raya kat mana?
Raye tahun ni kaler ape?
Kampung kat mane?
Balik kampung tak?
Dapat duit raya banyak tak?

Hohohooooi!
Raya adalah masa untuk aku luangkan masa bersama sama sedara mara di kampung halaman aku.
Jangan ditanya aku mengenai soalan soalan yang hanya membuang masa dan kredit handphone anda sahaja.
Sebabnyer, bile mase aku tengah bersuka ria ber"huha huha" dengan kazen aku.
Aku plak terpaksa mengerah minda sebab nak reply soklan yang ditanya oleh korang.
Walaupun tampak mudah akan tetapi memerlukan daya "fokus" yang tinggi untuk membalas.
Bukan pa?
Bile aku nga syiok ber"huha huha" dengan sedara mara, skali nahhh!
Ape yang aku duk "huha huha" tu aku duk tulis send kat korang.
Tak ke nampak macam, ergh!
Pastu aku kene retype balik then send.
Bazir mase dan kredit aku jer.
Huhh!
Tak suke aku!!

Baik, kalau korang nak wish raya, wish sahajalah.
Aku tahu korang sume "concern".

Ape kate kalau aku jawab soklan korang tu awal awal.
Senang skit.
At least, kalau korang tanye, aku just reply, "rujuk entry 'Cerita 1 Syawal 2011"".
Macam cara jerr.
Hahaha~

So, soklan soklannyer yang aku nak jawab.
i) Aku raya kat mana?
- Seperti tahun tahun lepas, aku raya kat Negeri Sembilan belah BAPAK aku!
Kalau ade mase, baru balik Sungai Petani dan Penang belah MAMA aku plak.

ii) Raye tahun ni kaler ape?
- Tahun ni kaler hijau pucuk pisang dimana aku recycle balik baju raya 2 tahun lepas.
Sebab tahun ni tak sempat nak gi tempah baju.
Sedih sedih sedihhhh!

iii) Kampung kat mane?
- Sila Rujuk Di Soalan 1.

iv) Balik kampung tak?
-Giler tak balik! Of course arr balik!
Tak penah tak balik!
Syiok kot!!!
Makan Lemang Buatan Sendiri, Nasi Impit Dan yang paling penting dapat jumpa "Sandra Bulldog".
Ngahahaah!

v) Dapat duit raya banyak tak?
- Ohoiiii! Soklan maut kalau tanyer kat aku.
Hahahah~
Tak! Tak banyakpun.
Tak penah cecah RM200 untuk setiap tahun.
Paling sikit penah dapat RM22 SAHAJA!
Tu brapa tahun lepas arrr.

So? Ada soklan?
Aku hold masuk dalam list aku.
Senang aku wat camni lagi.
Post kat blog.
Boleh menjawab soklan kat sume orang. Hoho~

So, dah alang alang post untuk 1 Syawal.
Saya Mohd Nazree Bin Ibrahim a.k.a. En. Sepet a.k.a. Sepet En. Zen
Ingin mengucapkan
"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
"Maaf Zahir Dan Batin"
Andai diri ini memang seringkali melakukan kesalahan yang tanpa diduga dan diluar kawalan ini.
Mohon maaf tulus dari hati yang suci ini.
Moga anda selamat di dunia dan juga diakhirat kelak!
Bagi yang memandu seperti aku ni, ingatlah nyawa orang yang tersayang.
Sebab speedtrap musim raya ni memang hobi diorang yang "paku paku kat bahu tu".
Tak raya, takde plak speedtrap bersepah sepah macam ni.
Semak tul!
Memandu dengan berhati hati okey!

Salam Merdeka Juga Yang Ke-54 Tahun!



p/s : raya tahun ni memang meriah main mercun arr macam tahun tahun lepas. hahahaa...

~ Jaa ~

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

slamat hari raye sepet.. hehehehehe



maaf zahir batin... take care ye bro...

KuaLaM KeinDahaN said...

selamat hari raya faiz :)
maaf zahir dan batin
u too big bro :)

Jejaka Riderz said...

selamat hari raya bro!!
maaf zahir n batin...=)

KuaLaM KeinDahaN said...

selamat hari raya juga!
maaf zahir dan batin :)

ieyza afieyna said...

selamat hari raya.. ;)

KuaLaM KeinDahaN said...

selaamt hari raya ieyza :)