Thursday, June 30, 2011

~ Jom Main Air PlaK ~

Haa!
Ingat dah abis dah kuaq jenjalan.
Rupernyer belom!
Previous entry aku cter pasal aku gi ke Kota Keriangan.
This time kami main air plak.
Kat mane? Haa!
Ni nak cter nih.
The next day lepas gi Kota Keriangan yang berpanjangan tuh, kami pergi ke Sunway Lagoon plak.
Sugar Daddy sume tito kat umah.
So, aku sebagai petunjuk arah, aku jugak di jemput hadir bersama untuk gi main air. Hehe~
Syiokk abaq hang!
Berjalan sakan tak duk umah.

Pagi ni abang Z a.k.a. Sugar Daddy siap message aku lagi. Hahaha~
Padahal duk dalam satu rumah jerpun.
So, pagi tu aku bangun & siap siap sume.
Around 1200 kot abru gerak dari rumah.
Bile sampai tuh tetibe hujan kemain lebat plak.
Ish ish...
So, sampai arr kat depan kaunter tiket.
So, harge die boleh tahan rupenye.
Errrr!
Name je aku duk dekat gler ngan Sunway Lagoon tapi tak penah pun masuk.
Slalu macam tu.
Yang dekat memang takkan gi nyer.
Yang jauh slalu akan gi.
Pelik pelik.

So, dalam themepark ni ade 5 bahagian.
Water park, wildlife park, extreme park, amusement park & scream park.
Tiket untuk masuk ni WAJIB 3 parks ni.
Waterpark, wildlifepark & amusement park.
Yang ni harge RM60 with IC holder.
Kalau tambah scream park & extreme park (all park) just add RM15. So, total RM75 with IC holder.
So, Sugar Daddy amik All park untuk kami.
Owh! before that, Sis Re3n tak join skali kerana masalah kesihatan.
Rugi rugi rugi...........

So, masuk arr kami berempat jer.
At first gi mandi lu kat water park.
Agak agak dah lame berendam baru start journey kami gi terjah sume jenis mainan yang ade dalam tu.
Errr..
Aku ngan Sugar Daddy jer. Hehe~
Maaflah aku taktau arrr pe name kebendenyer mainan tu.
Tapi, adelah dalam 3-4 jenis.
Yang buat lambar sebab kene beratur.
Ramai plak pelancong asing yang datang.
So, memang menunggu tu yang makan mase.

Yang paling rugi adelah sebab tak dapat main G-Force X
& Bungee Jumping & Flying Fox sebab Sugar Daddy simpan wallet dalam locker.
Aduhhh.. Ruginyer..
Hehehehe~
Sebab Bungee Jumping & G-Force tu kene bayar.
Bungee harge die RM120 sekepala & G-Force X RM60 sekelapa.
Tapi kalau amik due due RM150 sekepala.
Sayangnyer! Hehh~
Yang flying fox tu sebab die tutup plak.
Padahal ramai je lagi yang duk beratur.
Sayang sangat sangat.
Sempat main painball jer.
Tu pun just tembak tembak pe ntah. Haha~

Bile dah try segala jenis game bahagian waterpark, so, kami naik balik nak gi main roller coaster.
Before that singgah jap kat wildlife nengok haiwan.
Barulah gi naik.
1st skali adelah Pirate Revenge.
Perghhh!
Serius aku suke!!!!!!!!
Walaupun rase die tersangat cuak bile kat atas tu. Wuhh~

Orang yang kat depan kami ni superlah batak okie!
Orang duk jerit jerit diorang duk nyanyi lagu kebangsaan diorang.
Tak paham tul aku.
Nak ajer aku nyanyi lagu Negaraku.
Tapi, kene diri. So, aku duk senyap jer. *sigh!


Tapi memang superb arr!!
Pastu gi plak main ape ntah name die.
Tapi kalau kat Pesta Penang name die "Top Gun".
Cume yang ni kecik skit arr.
Haa! Name die Tomahawk...

Woot Woott!! Tomahawk yaw! 

Yang ni serius wat sakit bahu & perut aku jer.
Walaupun nampak secure. Hahaha~
Yang sedap bile stop kat atas arr.
Tu je yang best gler gler..

Then, kami pi main Lost City Of Gold.
Yang ni roller coaster.
Superb jugak arr!
Die 360 degrees 3 kali kot. Wuhh~
Penat jerit! Hahaha~

 Ni kemuncak kat Sunway Lagoon. Tak try rugi.
Walaupun kejap jer sebab laju sangat.
Tapi rase arr thrill die. Hemo hemo~

Pastu bile dah turun.
Duk depan pintu masuk scream park.
Skali brother yang jage tu kate "mai mai masuk. free je".
Sebab die tengok tag kat tangan kami "All Park".
So, mule mule macam mau tak mau jer.
Skali blasah jer arr.
Aku ngan Sugar Daddy je yang masuk
Sugar Mummy kan pregnant. So, atas keselamatan tak dapat masuk.
Adek Sugar daddy takut. Hehehe~

Okie! Scream Park Superbbbbbb Best!!
Serius!
Sangat sangat menakutkan dari Kota Keriangan tuh!
Sebabnyer, dalam scream park ni ade 4 ke 5 ntah bahagian.
Sume hantu lain lain.
Ade zombie, pocong, vampire, pontianak bla bla bla.....
So, memang terasa arr "feel" die.
Siap ade 1 part tu 3D kot!!!
Yang bagus kat scream park ni adelah orang die dah cakap awal awal
"If You Dont Touch The Ghost , The Ghost Dont Touch You Back"
SO????
Terasa arr secure tu.
Buat die rabe bahagian yang bukan bukan memang "kaki" arr aku bagi. Ngahaha~

Tapi, serius!
Scream Park memang terbaik yang penah aku masuk mane mane rumah hantu.
Hahaha~
Terasa macam nak masuk jer owh skali lagi.
"Feel" die tuh memang masuk arr.

Pastu, bile dah kuar dari umah hantu.
Kami taktau dah nak lepak mane.
1800 Lagoon dah close.
So, ade dalam 15-20 min je lagi.
Then, last last abis dah.
Gi tukar outfit kat toilet then balik arr kami ke rumah.
Penat glerrrrr wa cakap sama luuu...
Tenaga yang aku recharge 1 aritu kire berbaloi arr lepas untuk Kota Keriangan & Sunway Lagoon ni.

Malam tu gak Sugar Daddy balik kampung antar adek beliau
Then balik Seremban smule sebab esok dah kejer.
Hehe~

p/s-maaf picca tak banyak sebab duk main air kan. sape nak jage camera/handphone nantikan? so, ni jerlah yang ade. thanks sugar mummy cz jadi tukang amik gambar lagi kali ni. hee~


~ Jaa ~ 

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

:)

KuaLaM KeinDahaN said...

thanks sempat terjah! :)
terasa dihargai owh..

Rara said...

jln je die..

KuaLaM KeinDahaN said...

mestilah.. baru sehat tubuh badan. hehee~