Wednesday, June 22, 2011

~ Saya Paksa Juga Untuk Menaip . *Percutian Ke Lang IslanD ~

Hello Peeps!
Wahh, macam dah berkurun rasanya tidak taburkan tulisan kat blog nih.
Soory, nga takde mood senornyer nak update blog.
Taktaulah apsal.
& SORRY lah, banyak sangat entry before this yang berbaur puisi puisi yang agak kurang menyenangkan hati pembaca. Hehh~
Thanks pada yang memberi nasihat! Yang senyap tanpa komenpun takpa.
Thanks juga sebab sudi baca!
Hee..

So, ekceli apa yang nak aku taburkan kali ni adelah percutian aku semasa di Langkawi aritu.
Walaupun rasenyer sangatlah berkurun.
Cz, hujung hujung bulan May aritu kot.
Skrang baru terasa nak update. Hehe~

So, kami ke sane 3 hari 2 malam.

MAY 25th 2011 (Wednesday)
Hari ni merupakan kami berlepas ke Langkawi naik air asia.
Dah tempah lame dah untuk percutian ni.
Dekat 5-6 bulan jugaklah if im not mistaken arr.
Flight kami petang.
Tempoh penerbangan sejam jer.
So, sampai kat Lang Island around 5pm.


Selamat sudah tiba di bumi Helang. Hehe~



Then, we took cab to our hotel, dekat Kuah.
Langkawi Baron Hotel.

Ni lah hotel tersebut! Depan pasar nih. Hari rabu je pasar die.

Budget untuk hotel tak banyak, tapi budget untuk shopping banyak. Haha~
So, bile kami check in, perut aku terus lapar.
Giler ko! Dahlah tak makan kat umah.
Just makan Mc'D ja kat LCCT.
Mana nak kenyang.
The best is, depan hotel kami aritu ade pasar malam.


Ni rupe pasar die.. panjang  tuh!

So, memang nasib nga baik arr.
Terus turun gi melawat pasar beli makanan.
Macam macam ada.
Memang keinginan untuk makan tu lagi selera besar arr.

Pasar die panjang kot.
Penat jugak arr nak jalan dari mula sampai abis.
Then, pusing pusing pusing.
Ternampaklah satu gerai ni.
Juai nasi kerabu & dagang.
Memang terus terliur arr nak makan.
Sedap owh!

Ni lah gerainyer. Sedap owh!! Orang pure Kelate yang buat nih.

Then, malamnya, aku teringin nak jenjalan kat area area hotel tuh.
Takdelah jauh manepun.
Sebab dah memang dalam bandor.
So, memang terasalah tourist sedang berjalan jalan.
Ngahaha.

Ternampak kedai souvenir.
Singgah dan beli sikit. 
Then, kitorang terus jalan jalan dan ternampaklah kedai "Atok" aku.
Haji Ismail Group. Haha~

Nampak blakang tuh yang kaler hijau.
Tu wisma die. Ade lagi kedai kedai lain.
Dekat 5 kedai kot die conquer kat Kuah ni saja!

So, pa lagi?
Dah nampak choc tuh, memang rembat arr cukup cukup.
Fav gler kot!
Puas duk pusing pusing nak beli ni dan itu dan ini.
Wuhh~
Berpeluh peluh.
Becak abis ketiak aku. Wahaha!
On the way balik tu pekena nasi ayam, baru balik hotel dan istirehat.


~ Jaa ~

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

takde gambar ke? tak best la takde gambar

KuaLaM KeinDahaN said...

nnti aku upload.. ade prob skit owhh..