Monday, June 27, 2011

~ Cerita Kawen LagI (FinalE) ~

Amboih tajuk!
Dah macam wat drama jer lagi. Hehehe~
So, this time i nak story about hari bersanding belah lelaki plak iaitu pihak kami arr.
Waktu bersandingpun same jer macam pihak perempuan iaitu jam 1300.
Masih lagi di dewan yang sama cuma tema jer lain.
Doorgift pun mestilah lain jugak.
So, this time kesemua sedara mara pihak kami turun.
Alhamdulillah walaupun tak muat nak tito rumah PakUsu.
PakUsu siap tempah dewan kot kat taman die satu malam khas untuk sedara mara kami tito kat situ.
Haa! Punye ramai!
Memangpun! Sedara aku memang ramai gler gler.
Haha~

By the way, Majlis pihak lelaki ni buat pada June 12th 2011
So, PakUsu & MakUsu beberapa lain pihak belah PakUsu dah gi dewan tu awal awal nak check & jaga.
So, kami ni orang orang penting gak sebagai tulang belakang supposedly kene ade kat sane awal gak arr.
But then, sorang sorang bersiap kamm kuar rumahpun dah jam 1200.
Berdezup arr keter aku bawak.
By 1230 lebih kurang kami sampai.
Wuhh! Lega!
Wakil pihak perempuanpun tak mai lagi.
So, sempat arr kami menkedarah dulu.
Makan makan bagi ade energy.
Baru mulakan kerja.

Ape yang aku wat?
Haa!
Aku diamanahkan untuk menjaga bahagian doorgift.
Part yang seronok kot!
Leh usha usha orang yang datang. Ngehngehngeh~
Then, bile pihak perempuan dah sampai.
Erk!
Okie!
Aku kene jadi tukang bawak bunga manggar.
Bersama sama dengan kazen aku (Tuan Qilaf)
Tak jauhpun bawak.
Dari pintu gerbang sampai ke tempat bersanding.
Sebagai cukup syarat adat berkahwin jer. Hehe~

The Pelamin

 Teringat zaman Along Fizah & Abang Hafis kawen.
Aku tukang jadi bawak bunga manggar ngan Tuan Qilaf
Hahaha~

Itu dia kami!
Err...
Masuk ni dah 3 kali aku pegang kontrak pemegang bunga manggar. Ngehngehngeh~
Ade sape sape perlukan khidmat aku? Kasi roger saja. Payment kite bincang nanti k!

So, bacalah doa pe sume.
Abis jer aku terus chow gi duduk kat tempat doorgift.

 Muke takleh pandang camera. 
esti menyelinap masuk. Hehe~
Ni muke muke penjaga doorgift.

 Banyakkan doorgift die?
Siap berlebih lebih banyak lagi.
Yang pasti bawah meja berlungguk lungguk lagi.
Jangan riso, sume boleh dibereskan.
Ade lebih, bagi kat jiran jiran/kawan kawan & sedara mara untuk wak balik.
So, tiada berlebihan.

The cookies! Buat sendiri okie!
Sape nak recipe leh arr contact.
Harge kite kire nanti k!
Huahuahua~

Tapi kalau diikutkan secara RASIONAL
Doorgift paling banyak bergambar dari bagi "gift" kat orang yang datang. Hahaha~
Pantang nampak camera, abis semua orang duk terjah nak masuk skali dalam gambor. Ish ish.

So, macam biasalah ye die punye story linenyer.
Lepas duduk baca doa pe sume.
Pengantin duduk makan kat meja beradab.
Lepas tu potong kek.
Lepas tu baru start bersanding salam salam pak sedara, kazens sume.

 Upacara potong kek

 Before bersanding

 Semasa bersanding.
Ramai bebenor yang tukang amik pic ni.
Hee~

 Sis Re3n nak amik berkat
Hahaha~

Oppss!
Akupun same gak.
Hahaha~

Lepas bersanding pe sume.
Tibelah bergambar dengan pengantin.

The cousins!
Opps!
Ade MakAchik lah dalam pic ni.
Hehe~
Ni pun tak sume kazen yang ade.
Maybe tak cukup space nak masuk skali. Hehe~

Lepas tu, bile jam dah nak hampir 1600.
Dah takde dah yang datang.
Adelah due tige pasangan yang datang gak.
Nasib sempat.
So, mereka menjamahlah ape yang ade lagi.

Sementara tu.
Haa! Dah takde orang dah time tu.
Kamipun ape lagi!
Berdrama arr kejap kat pelamin tuh. Hahahaha~

 Hehehehe~

 Nah bunge untuk awak
Terimalah

 Seronoknyer die terima
Tapi, kenape muke u macam tu?
Hurmmm~

 Taknak pulak.
Apsal?
Ce cter ce cter kat i nih...

 Ko taknak ye?
Takpelah.
Akupun tak heran...
Talk to the hand!

 Eyh! Dari mane plak datangnyer minah ni?
Tibe tibe jer.

Lu mau kasi itu bunga sama sapa o00o?
Aiyak!

*sekadar dialog rekaan sahaja. Hehe~

Then, lepas je ebrdrama tu sume aku dengan Tuan Qilaf kene teman kazen aku ni gi Putrajaya plak.
Teman diorang nak bergambar kat sane.
Bile dah settle, singgah rumah aku jap.
Time ni mama & bapak & big bro dah balik umah dah.
Sempat aku mandi jap then teman balik diorang ke Key Ill.

At first nak tito umah MakUsu malam tu cz nak wat upacara bukak hadiah.
Then, bukak adiah kejap jer.
Lepas tu Sis Re3n kate nak balik gak malam tu.
So, balik arr malam tu gak.
Nasib keter tinggal sebijik kat umah PakUsu.

Tapi, kami gi makan dulu kat Murni SS2.
Lepas tu baru balik rumah.
Sampai around 0230 gak arr.
Terus flat aku.
Perghh!
Hari yang sungguh memenatkan tapi seronok!

Abis dah cter kawen cousin aku ni.
Sape plak yang nak kawen lepas ni?
Hint dah dapat dah.
Ramai plak tuh.
Hurmm..
Kontrak?
Call saja saya.
Kite kire harga kemudian.
Wahahaha~
Just kidding lorh!

~ Jaa ~

4 comments:

Nur Syafiqah Md Takiyudin said...

Cantiknyaaaa pelamin! Btw, mesti seronok kan. Belum ada lagi sedara dekat2 yang kahwin. Tak pernah ad pngalaman jadi org kuat dalam wedding. Sobs!

KuaLaM KeinDahaN said...

yup2.. pelamin die mmg lawa..
pihak perempuanpun same gak. pelamin die lawa.
hehee.. maybe xlame lg lah tu. xper.. nanti take part, leh publish kt blog u plak. huhu~

double O double E said...

i nak u lah jadi pemegang bunga bunga mannggar?
haha

KuaLaM KeinDahaN said...

haaa. blh2. xde hal..
kite kire harge nanti k u?? ehehehe~