Monday, July 4, 2011

~ Transformers 3 3D Vs Monte CarlO ~

Hohoho~
Walaupun agak ketinggalan aku nak cter pasal bendealah ni.
Tapi, aku cter gak.
Actually, 2 muvies ni aku marathon pada Jumaat lepas.

Transformers tu lagi arrr.
Puas aku duk nengok kat website GSC.com.my check krusi brape kosong.
Suppose aku nak nengok dekat GSC Alamanda.
Tapi, disebabkan aku malas nak nak pergi sane dan beli tiket awal awal.
So, aku suke gamble jer beli onthe spot.
Unfortunately, mase check online, tinggal krusi row depan skali.
So, A BIG NO arr untuk tu kan.
Then, aku try usha 3D dekat IOI Mall & One Utama (OU).
Khamis malam tu aku usha & Pagi Jumaat tu pun aku usha.
IOI pun tinggal row depan.
Nasib OU ade lagi seat kat bahagian blakang.

Lepas sembahyang jumaat around 1500 aku rembat gi OU.
Jalan jammed teruk arr plak.
Jam 1600 baru sampai sane.
So, mase kat GSC, aku wat perancangan baik baikkk punyer.
Firstly, Transformer 3 3D jam 1730.
So, habis around dalam 2015 camtu.
Then, aku nak nengok cter Monte Carlo sebab Selena Gomez berlakon.
Erghhh! I Love Her So Much cause she is soo0o0o0 cute & adorable!
Peewiittt!!!
So, aku pun marathon jer arr Monte Carlo jam 2110.
Takdelah lame sangat nak tunggu.
Ronda ronda gi toilet pun dah berpuluh puluh minit.

*sumber akak google

So, lets story about Transformers 3 3D first.
What can i say bout this film was awesomee!!
Like seriously like hell!
Ngahaha!
Why?
Okie i admit!
Ni first time aku nengok 3D.
Before this aku nak try tapi, aku suke nengok untuk film yang betol betol bagi aku berbaloi untuk ditengok.
So, takde cter yang best untuk 3D bagi aku walaupun berlambak lambakkan. Hehe~
Takpun, aku dah nengok yang biasa punye.
So, aku tak suke nengok cter yang sama 2 3 kali.
Untuk TF3 ni sebenarnyer aku lagi suke kalau Megan Fox yang jadi heroin.
Erghh! Tak lengkap tanpa die!!!
"TF = Megan Fox , Megan Fox = TF"
See??
I hope that Michael Bay will read this.
One of the voices of TF fan from Asia.
So, i rate this film 4.5/5.
The other 0.5?
Because tempat duduk aku kat tepi skali.
So, sakit tengkok aku duk nengok.
Hahaha~

*sumber akak google

Monte Carlo?
Okie!
Sangat best...
Maybe ade orang yang komen pasal cter ni a bit slow.
Itu awal awal jer..
Bile dah lepas part 1/5 tu dah okie dah.
Dah start rancak cter die.
Tapi, aku sangat sangat recommend kat korang yang hajat nak nengok please!
Jangan sorang sorang macam aku gi nengok.
Hahaha~
Especially yang berstatus "SOLO/SINGLE"?
Sebab bile cter tu dah abis & once korang kuar dari hall korang akan feels very alone & lonely!
Like yeah! Seriously!
Sebab cter die bergenre "comedy romance".
Tambah tambah dalam hall sumelah duk pakat couple couple.
Kiri kanan depan blakang.
Hahh! Suck!!
Hahaha~
So, i rated this muvie is 4/5.
The other 1?
Sebab sekeliling aku dikelilingi oleh makhluk makhluk couple.
Haha~
Yang best!
Selena Gomez!
WEeeehuu~

The End

~ Jaa ~

2 comments:

wanie said...

4/5 for monte carlo ? okayyy, wajib p tgk ! sbb nak tgk tapi tak jadi. so, next time kena paksa dia p jugak. hehe.


p tgk movie sorg ? alahaiii, kesian :DD

KuaLaM KeinDahaN said...

yup2..
wajib gi ngk..
errr. tp, jgn jerit2 eyh dlm hall mcm aku g ngk aritu..
nk aje aku sepak sorg2..
sikit2 jerit.. erghh!
tgkpun xbrapa nk tenang. hehh~ :D

hehehee.. nk wat camno.. camnilah hidup.. :D