Friday, December 25, 2009

~ Im Back ~

Wahh!! Lamenyer tak entry blog nie.. Ahaha... Rase macam dah ketinggalan zaman duhh... Adehh~
Ni entry saje je suke-suke.. Cz, aku kan busy tiap-tiap hari... Tak sempat nak berblog nie...
Yerlah.. Dari hari sabtu aritu lagi busy.. Huhh~
KENDURI KENDURI KENDURI.. Tapi, tak per.. Makan free... Ahaha~

Banyak ni cerite nak bagitau kat semua.. Sabtu & Ahad kenduri.. Kenduri sedare saye lah ye.. Dekat je.. Kat area-area rumah aku gak... Makan punye makan.. Wahh! Sedap 0o0o0o nasi minyak die catering.. Nyum Nyum Nyum...
So, ni lah pengantinnyer ye... Tengah sebuk duk layan kawan-kawan yang datang dari jauh-jauh tu.. Huhu~ I would like to wish them Congratulations & A HAppy, Prosperous Married Life.. Semoga mereka dapat anak-anak yang comel & montel yea! Amin~


Balik je dari kenduri hari Ahad tu terus lepak kat One Utama (OU) Damansara.. Saje je pergi sane.. Aku gi dengan kakak aku.. Hajat sebenar nak lah nengok muvie cerite "Disney The Princess & The Frog".. Last last, aku yang shopping kemain baik punye.. Ahahah.. Habislah gak beratus-ratus bershopping.. Aku beli baju, seluar, belt, wallet, & topi baru.. Wahh! Tinggal kasut, & bahagian-bahagian dalam-dalam je tak beli.. Kalau tak, dah lengkap satu suit.. Hahaha~

Pastu, adelah pulak sejarah tercipta berlaku kat OU tu.. Kat ARENA (foodcourt) buat pertama kalinye aku sejak bertahun-tahun aku tak makan meggi & seumpamanye, HISTORY JUST EXISTED THERE! Arghh!! Aku dah langgar pantang larang aku supaya tak makan meggi.. Adehh~
Ok! Cube bayangkan ye! Aku order Chicken Sausage Sin Ramen.. Its A Japanese Food.. Mee jenis apakah yang digunekan didalam masakan Jepun iaitu RAMEN??? Bukan meggi kan??? Suppose memang gune mee yang betul dalam RAMEN tu ok! Kalau nak tau ramen tu macam mane? Try lah usha kat mane-mane Japanese Food kat Malaysia ni! Dahlah harga macam CELAKE! RM7.90 ok!! Campur tax kepale mangkuk die RM 0.40.. So, total up sume RM 8.30.. Mee yang die gune meggi.. Aku bayar RM8.30 semate-mate makan meggi?? Kepale hangguk die! Bongok!! Arrggghhh!!! Geram seyh~ Come on arr! Nak aje aku mengamuk time tu.. Tapi, serius.. Nasib aku tengah lapar nak matinyer.. Aku pun sabar jerlah makan dengan muke sedikitpun tak rela.. Adehh~

Dah abis cerite hari yang menyakitkan hati aritu?? Isnin aku duk rileks jerlah ye.. Ahhaha... Dah penat & duitpun dah susut ye...

Selase pulak! Haa! Tetibe je kakak aku datang invaded bilik aku petang tu.. Tup-tup die cakap "Haa! nak tengok tak muvie cerite The Princess & The Frog?? Abang nak belanje.. Cz, ade promotion.. Buy 2 Free 1..." Ahahaha... Aku dengan girang tak hagak-hagaknye mesti arr nak tengok kan! Cerite aku paling nak sangat-sangat tengok ye! Haha.. Owh! Princess Tiana! Why are U s0o0o0o0o0o Sweet yea?? Hurmm... And, ME?? Ahaha... Of Course arr I'm The Prince Naveen.. Wee~ "who's my princess?? ermm???"

End of story of that day k!

So, we continue to the next day ok?!!

On wednesday! Pagi tu lepas solat subuh pe sume, aku DITEGAH UNTUK TIDAK TITO YE! Bukan ape.. Kakak aku arr.. Ish! Die suruh aku bawak & teman die pegi Hospital Serdang cz ade appointment ngan doktor hensem.. Kate dielah.. Hahaha... Balikpun dah pukul 11am... Mate akupun dah tak boleh tito.. Nga bengkak ni & koyak giler tak cukup tito...
Petangnye, aku ade date ngan kazen aku.. As usual arr.. Tiap-tiap hari Rabu aku lepak-lepak dengan kazen aku.. This time we met up kat KLCC nak tengok muvie cerite "The Bodyguards & The Assassins"... Cerite cantonise ok! Huhu~
Cerite die?? Hurmmm... Panjang arr nak cerite kat sini.. Cz, cerite diepun panjang.. 2Hours 10Mins... panjangkan??? Tapi, overall 3.5/5 stars aku bagi.. Try arr nengok! Oklah cerite die.. Cume tak macam yang kite aspect kan sangat dalam cerite ni... Huhu~

Thursday?? Ahahah... Bosan dah melanda kembali ye satu hari.. Itulah, dah hari-hari keluar.. Duk rumahpun dah tak reti duk senyap dah.. Hurmm... Aku online jerlah ye 24/7.. Macam biasa... Hehe~

& Today.. Is Friday.. Nothing to do lorr... Online 24/7 gak... & maybe malam nanti aku nak kuar kejap hantar abang aku kt pudu.. Maybe die nak pegi holiday jap kot beberapa hari ni.. Yerlah.. Penat dengan kejer.. Eloklah jugak bercuti skali-skala kan.. huhu~

Tomorrow! Yea! In advance ni aku post kat blog.. Hahaha.. Tomorrow I have wedding event to attend.. Dekat seremban ye.. Cz, aku dengan die pun kire adelah jugak pertalian.. Kire due pupu jauh kot.. Tak brapa nak sure plak.. Ahaha.. Nanti aku kaji balik salasilah keluarga aku...

So, I guess thats all kot for now.. Cz, I have no idea left to jot down in this entry.. Hehe~
So, peeps! Take care ok! & never ever remove a Big Smile on your face k! Cz, Smile can brings a good day for u! Alright!

~ Jaa ~

4 comments:

Live.Laugh.Love said...

waahhh~
agak lama ko xupdate blog
kali ni ko update utk seminggu terus eh

KuaLaM KeinDahaN said...

hahaha...
agaklah... xde idea + mood nk tuleh akhir2 ni..
tu main bantai jer semggu.. hahaha... ;D

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

muahahahah.. megi?? pe barang.. masak sendiri sebungkus 50sen je..

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahaha... itulah.. tension gler time ngk tu... mcm ntah pape jeerk... aduhh hai~
serius! BLACKLIST terus foodcourt arena tu... jgn harap bob nk g lagi pasni.. ahahaha~