Saturday, December 12, 2009

~ Bosan The ReturN ~

Hurmm... Bosan, Bosan, Bosan...

Suppose malam semalam balik kampung cz ade kenduri kat umah Pakteh... Then, senyap je tak kate papepun... Tak perlah. Maybe pagi ni balik kampung.. Cz, kazen aku balik kampung pagi ni or tengahari nanti.. Leh sampai area-area time kot tu nanti kat kampung... OK!! Akupun rileks jerlah.. Bangun tito pun dah dekat kul 11am.. Bangun-bangun terus ngadap laptop.. Wahh!!! Indahnyer Hidup Ni! Haha~

Saje nak check e-mail, FB, & lain-lainlah.. (padahal memang online je kalau modem on.. haha)
Aku tunggu perkataan "jom balik kampung.. Siap-siap cepat!" jerit orang tua aku dengan nada yang berbeza-beza macam orkestra.. Dahlah beg pakaian tak kemas lagi... Adehh~

Nak balik kampung... Duk rumahpun tak wat pape gak... Online 24/365/7/12... Habis-habis kene leter ngan mama.. Selagi matahari tak gelap selagi tu lah duk berleter... Sampai telinga aku ni dah rase macam ade mini kaset... Terngiang-ngiang kot! haha~ ;D

Tunggu dengan penuh kesabaran... Macam nga tunggu muvie nak start kat pawagam..

Tunggu punye tunggu sampai kaki aku dah tak larat nak ulang-alik dari key ill ke Jay Bee... Eyh!! Dari bilik aku ke bilik kakak aku semate-mate nak tanye "balik kampung tak?"... Ish ish ish~

Sampailah nak maghrib tadi.. Bapak aku segak berpakaian baju melayu kaler koko lusuh sambil membelek-belek paper before nak gi surau jap gi nih... Mama aku pun bersuara bertanyakan sesuatu, " haa! Balik kampung tak? Malam ni sume orang ade kat umah Md. Som... Kenduri rumah die..."

"Geleng kepala macam tak nak geleng kepale jer bapak aku bagi signal tanpa bersuara..."
Aku buat bodoh jerlah... Malas nak bercakap papepun... Nga tak de mood actually.. huu~

Until now! I'm still at home.. Still waiting for my mum or my dad gonna say "Siap-siap cepat nak balik kampung!"...

Serius aku nga bosan weii!

Kalau cakap awal-awal tak perlah gak.. Senang aku nak gerak gi mane-mane...

Serius TENSION & BOSAN!!! *sigh*

~ Jaa ~

4 comments:

Live.Laugh.Love said...

aku dengan semangat nye dah siap kemas beg lagi (gelak2).lagi sadis aku.

KuaLaM KeinDahaN said...

ahh! xblkpun... bosan tul...

Anonymous said...

ha3..kecewa xjmpe awek asli kaneboi la 2..ha3

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahha... biasalah.. dah tiap2 mggu blk.. klw xblk semggu.. adehh~ rindu tu! hahaha.. ;D