Saturday, December 11, 2010

~ Sistem PengawalaN ~

Pada minggu lepas..........
Ermmmm......
BUkan buKan mInggu lepas......
Tak sampai seminggupun lagi, cz ari Isnin kene.
Aku mengalami ceceret beberet yang agak terok gak arr.
Bayangkan ye *sedikit tak senonoh
Start aku bangun Subuh around jam 0630 camtu,
Perut aku PerGhHH!!! Kemain lagi ohh!
Sakit die serius tak boleh ditanggung lagi.
Bayangkan aku duduk dalam toilet tu dekat 30 min.
Subuhpun hari tu lambat kul 0700 baru solat. Haha~
Pastu melarat lagi, 1-2 kali lagi pas solat baru tito.
Tapi serius! Aku akan masuk ke toilet boleh kate setiap 30 min kot.
Baru keluar toilet, masuk balik. Tak larat wa cakap sama lu orang oooooooo.....
Tapi, yang betoi betoi buat aku lemah time tengahari, tak silap kali yang ke-11 aku masuk toilet. Hahaha~
Siap kire kau! Huhh! Tak senonoh cukup! Ceith!
Start kali ke itulah aku hari tu jadi lemah selemahnyer.
Selera makan yang kuat giler ni pun abis lari tak tau kemane.
Kejer aku hanyalah tito sentiasa. Tu pun tak lena kot. Kejap kejap nak kene bangun masuk mane?
Masuk Toilet!
Lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi TOILET.....
Lagi lagi TOILET.......
Tapi, hari tu aku tak pergi jumpa doktor lagi.
Cz, aku rileks dulu. Kalau kalau ada ok.

Tibalah pada malam harinya.
Dah tetiap hari aku tito lambat, tapi malam ni aku tito awal.
Before 0100 kot dah aku golek keletihan.
Tapi, malam tu aku tak dapat tito, kejer aku bangun dan masuk toilet setiap 2 jam ye.
Seksanya hanyalah ALLAH yang tahu.
Perghh!
Sampailah aku orang pertama bangun solat subuh pagi tu (6th December 2010) sebab aku bangun kul 0535.
Aku duk berhajat dalam toilet sampai jam 0550 kot. Time ni mama & bapak dah bangun dah tengah tunggu nak masuk toilet. Hehehe~
Pastu, dah settle pe suma, akupun selesaikan seruan, pastu harapan nak sambung titolah balik sebab tak larat giler. Then, aku cube lelap, tapi perut kata toilet cepat! Cepat!
Pagi tu aku tak boleh titopun. Dalam jam 0730 aku duduk je kat krusi depan dengan muka yang sememeh giler+layu+kulai+masham. Ahaks!
Rileks dan rileks sambil nengok tivi...

Pastu mama tanya ada ok kah?
Mestilah tarak ok mama. Haha~
Pastu akupun pergi arr Clinic.
Mula mula nak pergi klinik Damai, doctor ni cina. Pernah pergi skali jer.
Ubat die pun kire ok. Sehatlah...
Tapi, pagi tu die tak bukak lagi. Klinik die bukak jam 0900, time waktu tu 0810. Erghh! Awal kot.
Pastu pergi klinik satu lagi.
Name klinik ni Klinik Dan Surgery Guna. Klinik India.
See! Die Guna Guna orang. Hehehe~ Gurau saja! Haha~
Nasib die bukak. Pastu tunggu & masuk.
bagitaulah die pe sume sakit sakit.
Die tanya dah brapa kali ceceret beberet?
Aku pun bagitaulah masuk tadi before datang dah 18 kali saya masuk toilet.
Die macam. Ahh! Sedikit terkedu. Hahaha~
Sungguh! Wa tarak tipu lu arr doktor. Cayalah sama gua. Gua kira tiap kali wa tunaikan hajat ni ooooooo... Hahaha~
Pastu die suh baring kat krusi pastu die pun check arr.
Tekan perut tak hagak hagak! Sampai usus menari nari kot kekiri kekanan. Adehh~
Nasib mase jumpa doktor tu perut betoi betoi kosong. Huhu~
So, takdelah terkeluar kat klinik tu. Ahahahaha~
Pastu, dah abis check, doktor cakap ni adalah keracunan makanan.
Adehh~ Akupun pelik. Aku takdepun makan kat luar. Celah mane aku makan racunpun tak tau. Ermm! Maybe ade makanan yang tak sedap perut nak tanggung kot.
Pastu die nak bagi MC, eden pun gtau ler, Errrr.. I dont work.
Then ok, dah tu kuar amik lerr ubat. Then balik rumah.
Wuhh~ 3 hari aku baru baik dan pulih sepenuhnya dengan makan ubat Doktor Guna Guna. Hehe~
Disebabkan itu jugaklah aku tak dapat nak update blog dan aku online pun kejap kejap je.
Banyak masa aku dipenuhi oleh tito yang sempurna.
Sekarang dah sihat. Lebih dari sehat.
Hahaha~

Dan disebabkan itu jugaklah sekarang ni sistem pemakanan aku terkawal.
Sebelom ni kejer aku makan jer...
Tak kire siang, pagi, malam, tengah malam, pagi buta. Memang perut aku kejer makan jer.
Mulut memang orang kate tak reti reti nak duk senyap. Pasti ade something nak dikunyah & ditelan.
Lepas kejadian tu, skrang ni aku makan 2-3 kali je sehari.
Tu pun Tengahari, makan petang dan malam.
Malam pun aku pasti akan makan before 2200.
Dah takde lepas waktu tu walaupun teringin nak makan. Hahaha~
Jadi, hikmah disitu supaya menjaga pemakanan agar tidak terjadi sebarang kemungkinan yang boleh memudaratkan kesihatan lagi.

Owh! Seperkara lagi. Aku ni jenis tak kesah makan pe pun. Just tolak batu kayu & bende yang TAK Halal jer. The rest? Aku bantai jer. Huhu~
Tapi dalam bantai bantai tu pun aku akan pasti bende tu tak terlalu berminyak dan pelik sangat. Hehe~
Kalau tak aku pasti akan pedap dengan tissue sampai rase puas ati.
Tu kepantangan aku skit.
Sekian...

Seperkara lagi before betoi betoi end. Akibat ceceret beberet aritu, berat badan aku terus susut 1.5kg kot. Perghhh... Memang kempis arr perut aku yang boyot ni. Hahaha..
Tapi sayang! Skrang dah naik balik kepada asal. Dah tak dapat perut macam aritu, slim slim comei lote.. Hehe~


Menanggung Keperitan
Hahaha~


~ Jaa ~

2 comments:

i am who i want to be said...

yuhu....thnx sbb komen blog.... sian zen sakit perot yer...lain kali jgn ckp cirit birit tp cherry berry

anyway, kite dh jd follower kmu....yeay :))

KuaLaM KeinDahaN said...

weehuuu. hehe~
owh, okie dokie. ahaaha~

thanks! :D