Monday, December 13, 2010

~ Akhirnya Ada Juga PetunjuK ~

*terjadi pada December 12th 2010

Benda ni aku dapat time mase aku open or lebih mudah difahami time aku online...
When i open up my facebook.
Opps!

U has received one message from the taiko Facebook...

UghH!!
Aku pun, ok. Takdak hal arr message message ni.
Aku pun openlah.
Ermmm…
Pelik.
Musykil.
TAHNIAH pada diri sendiri…
Opss!
Whats up dad???
Erkk! Akhirnya, ada juga yang bertindak diluar kawalan mereka ni ya.
Susah betol dunia skrang ni.
Tak boleh dirunding langsung.
Bertindak dengan kata hati bukan dengan kata akal.
Kalau aku tak suka kat someone takdelah aku wat papepun.
Cz, at the end bertegur sapa juga aku dengan die or mereka tu dan mintak maaf jugak masa musim perayaan and akhirnya kawan jugak.
Silent is the best way for me to hide everything. Seriously.
Silent here is not tekan tekan pape at anybody’s page. Ugh!

Terbukti sudah pasti ada yang tidak suka aku.
Its fine. At least ada juga bende yang aku tau dari “”””mereka mereka”””” ini yang tak puas ati dengan aku.
Fine. Im good. Very Good.
Takde bende yang nak dilentingkan kat sinipun.
*big sigh!



Terbukti message tu untuk aku. Bukan untuk orang lain. Memang tak salah lagi.
Mari perhatikan nombor nombor yang tertera kat dalam picca tu.
From number 1-5.



1) Aku rase takde plak and tak pernah plak aku upload picca picca yang menimbulkan any violate kat sesiapa.. kalau diorang jeles, mungkin arr. Ermm…


2) Yang ini. Aku rase bersepah kat luar sane yang main copy copy & pulish kat wall diorang. Aku dah berkurun lamenyer tak buat bende bende tu. Aku banyak main ayat sendiri jer yang dibina oleh aku sendiri. Any probs with that statement? Come and tell me, so that we can talk and find the solution with my statement.

3) Pornography? Perghh! Celah mane plak aku nak gune bende bende ni? Profile page aku sendiripun tak pernah nak tayang “fu**”. Sedangkan plak aku nak komen kat orang orang sekeliling. Perghh! Ini melampau. Betol! Aku tak suke gune ayat ayat mencarut ni. Kalau aku nak mencarutpun aku tak gune ayat tu sume yang memberatkan bahu kiri aku, tapi aku gune ayat yang lain yang sama sekali lain maksud die. Tu cara aku mencarut Tapi aku tetap tak mencarut ye!

4) Insulting people around us is normal for me. Tambah tambah yang bergelar KawaN, Sedara marA. Cz diorang ni aku rase takde bende yang nak dikesahkan. Diorangpun tak kesah dengan aku. Normal lah pada semua. Kamu kamupun ade je buat sume ni. Aku lagilah. Kalau kalau post yang diorang buat tu bende yang boleh kite hentam. Pergh! No hard feeling arr babe! Ish ish~

5) Yang ni aku tak tau nak describe macam mane. Yang ni terpulanglah pada yang Berjaya menekan dan komen ke pengasas Facebook.

Sedikit pesanan buat kamu yang Berjaya buat sume ni dekat aku.
Nak kesian, susah. Simpati lagilah susah. Aku ni jenis hati batu gred A.
Kepala keras gred B+.
Kalau tak puas ati sangat, remove saja friend dari page kamu. (angguk angguk kepala)
Tak perlu nak tekan tekan “report/block this person”… (geleng geleng kepala)
Senang. Tak payah korang nak mereka cipta ayat nak report pasal aku. (thumbs up)
Tak payah susah susahkan aku nak baca message tak gune tu pastu nak follow sume bende yang ntah pape jer...
Plus, takdelah nanti aku publish kat wall aku tu nanti muncul kat home ko. Nanti kate semak plak. Adehh~ (angguk angguk kepala)

Ape? Tak mau remove? Nanti kate obvious sangat? (terbeliak mata aku)
Alahh.. Ni yang penyakit nih. Hurmm..
Takpa takpa. Aku tak amik kisahpun. Nak still “friend” kat friend list ko tu, ok. Takde masalahpun. No harm done. Aku ampunkan kamu lagi adalah.
Tapi, MIND UR OWN BUSINESS dahlah. Tak payah nak kecoh kecoh tekan tekan kat page aku. (angguk angguk kepala)
Adehh…
Masalah sungguh orang macam ni.
Simple! And I think it is the best way for us to achieve the mission. (thumbs up babey!)
OK?!
Kepada yang berbuat demikian. Terima kasih banyak banyak.
Aku TERsangat menghargainya dan moga anda dicucuri rahmat dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki. (tadah tangan)

Terima Kasih…

*kalaulah takde message ni. Takdelah aku nak taip panjang panjang macam ni nak bagi korang baca. Aduhh...

*hurmm… malam ni tito kene baca doa pelindung agar mereka ini tidak berjaya menembusi wall wall yang dibina oleh aku oleh anasir anasir buasir luar yang berprasangka buruk terhadap aku.

*aku sikitpun tak tension dengan apa yang terjadi. Marahpun sebenarnyer takde. Taktau nak cakap perasaan aku mase dapat and tulis bende ni. Maybe im tooo “CooL”??? ahahaha.. Hurmm… susah nak bicara bila masa aku ni jenis takde perasaan.

*baca dengan perasaan korang sendirilah ye. Nak baca dengan nada marah marah ke, lemah lembut ke, takde perasaan macam aku ke. Ikutlah. Nak kate aku tak marah, japgi kate aku munafik plak. Hurmm… tapi, yang pasti, aku memang takde perasaan mase tulis bende ni. Terpulang kat korang nak baca segala bagai jenis skalipun.

~ Jaa ~

2 comments:

i am who i want to be said...

woa!!!!!serius???? sape yg tkde hati perut wat semua bnde nih

KuaLaM KeinDahaN said...

iyer ohh..
xtaulah sapo.. ermm...
masalah masalah. ahaha~