Friday, January 15, 2010

~ Owh! What A Bad Day (13th JanuarY 2010) ~

Aiseyh! Apelah malangnyer beberapa hari ni.. Ade je yang tak kene.. Haha~ Klakar + Geram + Tension + Malu + Segan = AKU... Akakaka~

Hurmm... Bukan ape duhh~.. 2 days ago kami diberi beberapa tugasan tutorial suh dibuat cz nak bincang dalam kelas nanti (8-10am tadi).. Dahlah malam tadi aku busy dengan meeting ape sume, then tak sempat nak buat awal-awal... Before that, soalan pe sume dalam My Lovely Pendrive.. My Lovely Pendrive plak kat member perempuan aku.. Cz, die takde soalannyer... Bagilah die pinjam... Then, semalam baru dapat My Lovely Pendrive semula... Balik meeting tu around hour 2330.... Terus aku buat soalannyer sebab bukan sikit ye... Banyk o000oo... Nak kate senang, ade jugak yang tak dapat jawab.. Huhu~ Titopun kul 4am kot semata-mata nak siapkan kejer SIR tu... Adehh~


Pastu, adelah pulak nak dijadikan cerite yang menarik gaklah.. Kelas Sir tu kul 10-12pm... Tapi, bende ni taklehlah nak salahkan sape-sape ye...Cz, bende ni tak disengajakan & it happend tibe-tibe je... Biasalah, aku ni hidup menumpang kenderaan orang... Kenelah bersabar walau apapun yang terjadi... Aku ni penumpang setia member aku dari Puchong kalau nak gi kelas ke, meeting ke ape ke kan... Huhu~

Tetapi, pagi tadi keter member aku dari Ampang wat problemo. Keter die takleh start.. Nak kate masalah battery, baru sangat tukar... Masalah lain?? Hurmm... Masing-masing bukan makenik nak check keter-keter ni... Nak start pun kene pakai "JumP".. At that time, jam kul 9.55am ye... 5 minit lagi masuk kelas.. Haha~

Suma dah ready ni nak g kelas dengan semangat nak jawab soklan tutorial... 8 orang sumenyer untuk 2 bijik keter nak menuju ke kelas yang same... Ahaks!!
Then, tetibe bunyi "Vrommm Vrooommm"... Yea!!! Sume loncat macam sambut New Year riangnyer hati.. Hahaha~

A minute later baru gerak g UiTM... Bawak keter wuhh!! Macam kat litar Sepang o0o0o0o0.... Laju-laju... Seronok!! Cz, kitorang dah lambat... Terpakse buat begitu.. Dahlah Sir yang ngajar macam "BadaK" garangnyer.... Sampai depan pintu kelas kul 10.05am (hp aku yang tunjuk time tu)... Kitorang try bukak pintu.. TEttTTT!!! Kunci!! Kitorangpun macam Wohhh!! What The Heck Babe!! DamnnN!!
Sorang member aku ni ketoklah pintu slow-slow dengan harapan Sir "BadaK' tu bukak pintu...
"Tokk Tokk TOkK... KnoCk kNOcK KnoCk...!!!" Tak jugak dibukak Sir "BadaK" tu...

Owner keter dari Ampang tu pun dengan selamber nak matinyer ketuk pintu... "DonGG DONGG dONgg...!!!!"...Kuat gaklah dak ni ketuk pintu tu.. tak tipu... Kami yang lain-lain dah macam.... OMG!! Why he has to do all that man... Huhu~

Suddenly!! The door is open.. Like an "Open Saseme" Haha~
Then, Sir "BadaK" kate "YOU ARE LATE!!! OUT!!"...
Dammmmmm!!! KLOK!! Sir "BadaK" tutup pintu kunci balik...
Tanpa kami sempat nak cakap pe sebab + punce kami lambat...
HELLO!!! It just 5 minutes late arr!! Bukan kitorang saje-saje nak datang lambat...

After that, kitorangpun blahlah g lunch... Best o00o0o dapat lunch awal.. Haha~

Owh no~ What A Bad day~

~ Jaa ~

2 comments:

Live.Laugh.Love said...

hahaha..kesian ko..pengajaran 4 u

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahaha... nk wat camne.. xper2... best kot.. 1st time dlm sejarah.. dah 5 sem blajar ni lah baru kene... gler best!! ahahahaa~