Tuesday, September 7, 2010

~ Padah Terlalu Laju DiselekoH ~

Owh! Entry ni berkaitan dengan semalam yakni (06092010) dimana boyfriend sis re3n datang untuk amik sis re3n nak kuar dating dengan keter Lamboghini (ok, tipu) die.
Dahlah time tu aku nga sedap giler babeng nga tito dalam jam 1645. Tetibe mama datang kejut, "hey! hey! siap siap gi ikut bapak ngan kakak. Tayar keter Rafiq bengkok. Gi tolong. Gi..."
Akupun nengoklah jam. Eyh! Baru 1645. Tak sampai lagi 2 jam aku tito. Adoiyai~
Cukup 2 jam baru boleh bangun. Ni procedure tito diwaktu petang. Tolonglah jangan ganggu. Adehh~
Tapi, kalau aku tito semula, kompom-kompom tak boleh tito dah. Sebab dah terjaga. adehh. Kacau birau haihh~.
Aku pun bangunlah dengan pakaian yang selebek giler.
Mula mencari peralatan yang boleh dibawa bersama jikalau memerlukan.
Akupun tariklah lampu suluh, wallet, handphones and cap.
Berjalanlah aku menuju ke kereta untuk turut serta menolong En. Rafiq yang datang jauh dari Klang.
 Sesudah sampai jer, aku terlihat. Wahh! Stylo giler!!!
Bapak and kakak pun turunlah pergi lihat keter yang tayarnyer bengkok.
Aku duduk dalam keter sebab kene jjage keter walaupun takde bendepun perlu dijaga. Sume didepan mata.
Kata bapak, "arm" dah bengkok terok...
Aku malas mahu bertanya bagaimana boleh terjadi.
Tapi, dari apa yang aku lihat, ini mesti kes nak "drift". Pastu, jalan licin pulak disebabkan hujan, lalu terbabas terlanggar divider. Yehaha~

Tempat kejadian takdelah jauh dari rumah aku.
Dekat area-area pasar borong selangor sahaja.
Maybe die nak masuk simpang dengan lajunyer terbabas lalu langgar divider.(Ulang skali lagi ye. hehehe~)
Then, apa yang dibincang mereka bertiga pun tak taulah kan.
Last last, bapak kate, "haa. tunggu kat sini kejap, bapak nak pergi kedai tayar nak tanya pasai tow truck".
Aku pun follow lah skali ngan bapak g kedai tayar.
Bapak pergilah kedai tayar yang slalu bapak tukar nih.
Kire regular customer lah.
Dapatlah dirunding.
Then, pergi semula kat tempat kejadian tanya-tanya macam mana.
Nak amik tow truck gak ke tak kan.
Then, En. Rafiq call abah die tanye macam mane.
Then, abah die kate tunggu jerlah. Cz, diorang nak call AAM under insurance.
Tapi, time tu, abah die kat Kuala Selangor sebab ada projek disane.
AAM Plak kene pemegang kad AAM sahaja yang boleh call untuk tow truck.
Terpaksalah pulak tunggu sehingga abah die sampai.
Then, keter terpaksa parking kat Petronas tepi pasar borong tu.

Ahaa~ Untuk pengetahuan. Aku berjaya memandu kereta Lamboghini tersebut walaupun hanyalah untuk beberapa inches sahaja sebab nak tengok jikalau kereta bergerak, tayarnya apakah yang akan terjadi.. Bahaha~ Bangga 0o0o0o0o...

En. Rafiq berbuka dirumah kami.
Kesian dekat die. Ish Ish...
Around 2020 macam tu abah die call kate dah sampai kat petronas tu.
Time tu aku tak follow mereka-mereka di sane.
Aku duduk dirumah sambil berinternet... Hehe~
Bukan tak nak ikut, tapi, aku tidak diajak. Tidak mengapalah.
Akupun biasa-biasa sahaja.
Dari maklumat yang diperolehi, kereta itu kini berada di sunway untuk dibaik pulih.
Mungkin raya beliau tahun ini agak muram tidak seperti raya-raya sebelom ini.
Bersabar sahajalah.

Pandangan Belakang




Pandangan Tepi Belakang


Pandangan Tepi Depan

Mungkin ini pengajaran untuk tidak bawak laju-laju diselekoh.
Mungkin juga peringatan pada diri sendiri.
Owh! Aku tidak biasa bawak perlahan-lahan di jalan raya.
Maafkan daku.
Mungkin aku perlukan sedikit motivasi dari orang yang expert "Drift", "Drag" and mungkin seorang kaki racer..
Arghh!
Kesian sama kamu En. Rafiq.

~ Jaa ~

4 comments:

double O double E said...

xpe, at least dapat bbuka dgn mama n bapak..
n juga kamu..
hihi

KuaLaM KeinDahaN said...

ahahaha...
itulah.. diorgpun hajat nk kuar berbuka same2 kt luar.. last2 berbuka kt umah jer.. ahaha... :D

*loue me* said...

oo korang berdua bergosip ye!!

KuaLaM KeinDahaN said...

eyh! xlah..
berkongsi idea jer ni.. hehe~