Monday, July 26, 2010

~ Cerita BenaR ~

Hahh! Sambungan dari episod lalu. Haha~
The story begins here!
Yesterday, Padil, Bedorm, Syed & Me went to Central Square sebab Bedorm wanna find a new handphone disebabkan pencuri pemecah rumah yang bodoh!
Then, we arrived around 1400 kot. Not pretty sure plak bout that. Haha~
Kami pun pusing pusing pusing dan terus pusing sampai mate aku dah jadi kuyu.
Almost setiap kedai handphone masuk sebab nak cari handphone yang murah & berpatutan ngan spec die.

Then, TUHAN ITU MAHA ADIL!!!

Ade satu kedai ni aku & Padil saje usha handphone, then, suddently, Syed & Bedorm datang. Pastu, si penjaga kedai tu pun saje cakap "haa. nak cari handphone ke?"
Pastu, Bedorm said yes! N86 ada?? Pastu, orang tu kate, ade ade!

ALLAH nak tunjuk benda yang benar!

Pastu, orang tu pun bagilah kat bedorm. Tetibe jer Bedorm cakap, "eyh! Ini handphone saye nih! Ni handphone saye!" Agak kuat nadanya disitu. Hehe~
Pastu, masing-masing duk wat muke pelik!
Then, si penjaga kedai tu kate, Eyh awak pasti ke? Rileks dulu.
Bedorm pun kate, "Betol! Ini tanda die." ( adelah yang tercabut something kat handphone tu & ade tanda hitam kat blakang handphone tu. Handphone beliau kaler putih ye pembaca sekalian).

Lagi mahu dikuatkan bukti, Bedorm pun on kan lah handphone tu.
Tadaa~
Apa ada?? Hahh???
Ermm... Mari teka beramai-ramai.


Soalannya adalah,
"Benda apakah yang menguatkan/mengukuhkan bukti bahawasanya handphone tersebut adalah milik Bedorm?"
A - Sim card nya kah?
B - Kreditnya kah?
C - Permainan yang terdapat didalam nya kah?
D - Gambar yang terdapat didalam nya kah?

5 Saat akan diperuntukan bagi soalan ini.

5
4
3
2
1

Tettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt~

Masa sudah tamat.
Jawapan yang dikehendaki adalah "D".
Yea!!! Bagi yang betoi!
Tepok tepok tepok!
Dahlah picca yang ade kat dalam tu uish! Picca yang tak senonoh aku. Ish ish~
Rahsia peribadi tu! Damn! Itu yang akan dijadikan bahan bukti. Wahaha~ Malu weyh! Malu!!!!!!!
Kini, urusan yang selebihnya akan diserahkan kepada pihak berkuasa.
Akupun ada juga cable nak cari pencuri ni.
Full name, IC number pencuri yang bongoks & bahalol tu aku ada.
Kini aku rujuk dekat cousin aku sebab nak dapatkan alamat orang ni.
Cousin aku kejer kat IPD Bukit Aman.
So, sangat senang kalau ada pape hal macam ni berlaku. Huhu~
Rasanyer tu jerlah kot cter yang nak dikongsikan bersama.
Maybe next time kalau ada cter menarik lagi, aku akan post ye people.
Pray for the right person, NOT for the guilty one OK!

~ Jaa ~

2 comments:

double O double E said...

hehe, bedorm hapai kot no ic teeetttttttt...
hohohohohoo

KuaLaM KeinDahaN said...

uish~
kami serumah tau.. ahahahaa~
kire nk cari arr mamar sengal tu.. hehehe~