Monday, July 18, 2011

~ Hari Hari Ada PerkarA ~

Aku nak start cter dari ari Jumaat lepas.
Sebab aku rasa haritu je yang aktiviti aku bermula dan aku keluar dari rumah.
Kalau tak, memang "anak dara" lah aku kat umah ni.
Diajak baru aku keluar.
Hehe~

So, Jumaat lepas kami sekeluarga except big bro gi jemput Sis Re3n kat Kaki Genting.
Aku raselah name tempat tu Genting Sempahlah.
RASE jerlah...
Tapi, bukan kat highway tuh.
Hurmm..
Ntahlah.
Tapi, kat Genting View Resort.
Haa!
Yang ni aku kompom!
Nak tau lagi spesifik, korang google.com saja okie!
Hehh~

So, amik Sis Re3n around 1730-1800 camtulah.
Mase OTW balik tu pergh!
Takyah cter arr.
Memang jammed teruk giler FiFalah!
Hahahaha~
Sebabnyer?
Haritu ramai orang yang balik kampung DAN jugak peminat peminat Li*e*FooL turun key ill kan.
So, memang serius!
Stuck almost half an hour kot.
Pergh!
Sampai umah around 2100++ sebab singgah pasar malam jap beli makanan.

So, malam tu gak member member skolah ajak lepak kat Nasi Beriani Gam Johor.
So, gi arr jumpe diorang.
Ingatkan sikit jer.
Skali datang nahh!
Sambung sambung meja sampai 3 meja tak silap aku.
Adelah dalam berbelas belas orang.
Ekceli, gerak asing asing, then, diorang pun kaki lepak gak kat situ.
Dah terjumpe join arr skali.
Hehh~
Syok arr.
Cter sume bende, bahan sane sini.
Main games.
Gelak kaw kawww punya.
Hahaha~

Then, aku balik pun around 0230-0300 camtulah.
Sampai umah main game jap baru lena.

The next day plak.
Errr. I mean on Saturday.
Pagi tuh lepas solat subuh memang aku lena tak ingat dunia arr.
Supposed aku kene teman bapak gi antar Sis Re3n kat skolah area area Saujana Impian, Cheras.
Sebab Sis Re3n ade exam akt sane.
Then, memang tak sedar arr.
Last last mama & bapak je yang gi antarkan.
Then, agak agak matahari dah mencangak naik sedap memanaskan bumi.
Barula aku tersedar nengok phone, owh!
Baru jam 1100++.
So, akupun bangun terus ngadap lappy.
yang best, kat dapur ade barang dapur.
Errr!
Dah shopping barang dapur ke?
Daiiimmmmm!
Tak dapat aku nak gi rembat barang akunyer.
Cish~

So, petang tu baru aku teman bapak & mama gi amik Sis Re3n sebab dah abis exam.
Pas amik singgah Tesco jap cause mama bak beli buah skit.
Then, akupun rembatlah ape yang patut kat sane. Hehe~

Sampai umah, terus siap siap nak gi Seremban plak.
Malamnya PakAchik sekeluarga wat doa selamat & tahlil skali lepas Isya'.
So, sampai umah PakAchik around 2000 camtulah.
Jalan sedikit jam, tapi tak teruk macam mase balik dari Kaki Genting tu.
Hehee~
Sebabnyer?
Time tu kan diorang nga sebok duk depan tivi & kat stadium Li*e*Fool duk lawan.

Lepas majlis tuh pa lagi.
Memang melantak arr puas puas malam tu.
Dahlah perut memang nga lapaq abihhh..
Melantak kaw kaw arr time tu gak.
Then, malam tu aku penat.
Bukan penat wat kejer.
Tapi penat duk makan.
So, rehat awal arr aku malam tu.

The next day!
Haa!
Pas subuh gosok gigi pa suma.
Breakfast time!
Makan aku 4 pinggan kot!
Hahahaaha
Teruk gila macam tak penah makan sebulan.
*aku perasan, kalau kat umah aku makan sikit jer.
tapi, kalau kenduri memang aku melantak tak hengat dunia arr.
sampai kadang kadang naik mengah aku diwatnyer. heee~

So, harini punye aktiviti adelah menyertai gerombolan nak pi minang orang.
Kazen aku kirenyer ni.
Anak PakAchik & MakAchik.
So, tengahari around 1215 camtu kitorang gi arr berkonvoi.
Ramai, berbelas keter gak arr kalau tak silap aku.
Dah sampai, kami kazen kazen lepak kat luar khemah jer.
Yang pakcik makcik masuk umah arrr duk berpantun pantun.
RASENYERLAH yer. Hahaha~
Lepas pinangan diterima, bacaan doa, pastu pa lagi!
Melahap time arr.
Makan makan makan.
Tu je kejer aku 2 ari ni.
Lepas makan chow balik umah PakAchik solat zuhur.
Around 1500 gerak gi ke Kaki Genting nak antar Sis Re3n balik kat Genting View Resort.
Nasib jalan tak jam, so, sampai around 1730 camtulah.

Lepas antar, balik arr umah.
Time ni memang aku tito jerlah dalam keter.
Penat kot.
Sampai umah.
Mandi manda jap.
Lepak duk online tetibe jam 2240 member call ajak meeting kat tempat biasa.
Kat Nasi Beriani Gam Johoq.
So, around 2300 aku pun gi arr lepak.
Sembang sembang zaman skolah dulu, kes kes kat dalam Unis etc..
Syiok arr.
Walaupun malam ni korum tak semeriah seperti before this.
Tapi, at least aku terasa terhibur skit.
Memang jadi bahan kaw kaw arr.
Hehh~
Thanks korang weyh!

And now aku tengah update entry, japgi aku post lah entry ni.
Hehehe~
TamaT

~ Jaa ~

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kenapa ko suka taip panjang2 sgt???

KuaLaM KeinDahaN said...

ntah. maybe tu care aku menulis.. hehehe~
ni spontan jer. xde edit2 dh.. :D