Wednesday, July 13, 2011

~ Tibe Tibe Badan Menjadi Gagah Menghadap Bende Tertangguh NI ~

Skali lagi cter last week.
July 5th 2011

Harini aku bangun pagi berazam kental nak kemas bilik.
Hahaha..
Bende yang aku rase dah tertangguh dekat berbulan bulan dah kot.
Asal cter nak kemas, mate ngantuklah.
Ade hal lah.
Ade itulah, inilah.
Macam macam bende yang akan halang aku dari buat kebaikan tu sume.
Hehh~

Then, tetibe pagi ni aku cekalkan hati, tabahkan badan, positifkan minda.
Lepas subuh aku makan ubat kuat makjun.
Mulakan operasi.
Tiap kali aku kemas bilik dan atas name "B*RS*H"
Memang aku akan kosongkan bilik aku.
Kosong sekosong kosongnyerlah.
Macam ni kosong die ye.

See?
Tinggal katil jer yang takleh wak kuar sebab kat tepi tepi tu diorang screwkan.
Kalau tak memang dah angkut kuar dah skali.
Hee~


So, nak kosongkan bilik je dah dekat sejam.
Punyelah banyak barang & tak larat aku.
Memang bersepah sepahlah sume barang aku kat ruang tamu, bilik mama, & kat dapur.
Hahaha~
Memang hari yang aku rase macam tongkang pecah abislah.

Ini keadaan kat ruang tamu.
Teruk teruk!
Dah macam kene tsunami je aku rase aritu.

Pastu mulelah operasi aku mem"B*RS*H"kan bilik.
Vacum, mop lantai, lap lantai, kipas, lampu, dinding, sume bendelah & semua cerok bilik.
Memang penat gler sebab aku wat solo kan.
Bende ni pun aku rase dekat 2-3 jam aku wat.

Lepas dah kering startlah masukkan barang barang tsunami tuh.
Yang ni lagilah penat gler glerrr punyerr.
Sebab setiap barang kene lap cause berhabuk "kaw kaww" arrr.
Bile dah masukkan separuh aku dah jadi tak tau & tak tentu arah nak wat pe dah.
Asyiklah ulang alik di bilik Sis Re3n.
Dah jadi mati kutu dah aku time tu.
Sebab suku dari barangnyer aku nak buang.
Sebab ade je bukan barang aku TERcampak buh.
Dan ade jugaklah yang aku nak buang.
So, aku rase nak clean kan sume bendelah.
Hahaha~

Bile dah bahagi bahagikan barang yang aku punye dan yang bukan,
Akupun fikirkan sesuatu untuk menghias bilik.
Disebabkan aku sukekan 'kecantikan", jadi aku pandang sekeliling nak cari bahan.
Dan ni hasilnyer.

Lawakan?
Aku tau.
Hahaha~

So, seharian aku kemas bilik.
Sampai makan pun tolak tepi.
Dah settle baru aku melahap.
Untuk hari tu je aku 70% aku siapkan.

The rest aku sambung esok.
Yang tinggal hanyalah buku & pakaian je yang belom wak masuk.

Malam tu jugak aku tito dengan tenang jer.

Ni lah suasana bilik aku malam tu

Entry penuh bout bilik aku akan dibuat nanti.
Now, bilik aku dah 100% siap.
So, yang mane janji janji terdahulu akan ditunaikan nanti.
Hehe~

~ Jaa ~

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

cantik

KuaLaM KeinDahaN said...

terima kasih :)

zura said...

cantiknye bilik kamu! hihi kemas!.

KuaLaM KeinDahaN said...

zura-terima kasih :) ni pun lame dh tertangguh.. heee