Friday, September 9, 2011

~ Hari Raya 2011 (DaY 4) ~

This time kami menuju ke Zon Utara plak.
Lepas beraya agak sakan kat kampung halaman yang nun indah permai dimata pemerhati.

Kami gerak dari rumah around 1100 kot.
Pastu sembahyang jumaat kat area area ulu yam.
Saje mule mule nak masuk jalan lama sebab nak sembahyang Jumaat.
Lepas sembahyang Jumaat baru masuk highway.

Weeehuuu...
Walllllllllahhhhhh~

Sepanjang perjalanan tampak rileks jer..
Suasana yang memang dah biasa daku lihat.
Sama jer mase aku pulang ke Zon Utara untuk belajar.
Takde langsung perubahan yang ketara.
Yang beza?
Jalan raya yang kadang kadang jam, kadang kadang lancaq gila abaq ang!
Tudiaaa!

Tapi ade satu tempat tu.
Ekceli tak satu arr.
Dalam 2 3 tempat gak arr.
Jam memang seteruk teruknyer!
Kalau anda tahu dimanakah tempat ini.
Aku bagi tepukan gemuruh kat korang dengan sepenuh jiwa dan raga aku!
Hahhh!
Punye excited aku nak bagi korang dapat jawab...

 Lokasi pertama
Anda tahu dimanakah ini?
Jangan tanya aku sebab aku pun tak ingat kat are mane ni.
Hehehehe~

 Lokasi kedua.
Hahh!
Sape tak tau memang nak kene cepuk dengan aku.
Yang ni aku tau sangat sangat.

 See?
Lepas turunpun dari bukitpun still lagi jammed.

Sampai sini.
Dan ke depan lagi.
Dan lagi dan lagi...
Aku rase dekat 5-7 kilometer kot!

Nasib perjalanan dari Selatan ke Utara lancar dan bahagia bagi semua pengguna.
Sampai kat umah TokCik around 2000 kot.
Sebab pa lambat?
Sebab banyak berenti.
Makan, solat, toilet, isi minyak.
Skali berenti minimum 30 min.
So??
Total arr brapa banyak kali stopped.
Hehehee~

Pastu makan malam kat umah TokCik
Then tidoq jugak kat umah TokCik.

~ Jaa ~

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

gmbr motif seni

KuaLaM KeinDahaN said...

ade ke?? hee..

Ain Zulaikha said...

best lah berjalan ye...
ni kenapa orang muda2 tak drive ni? hahahha

KuaLaM KeinDahaN said...

raya kan?? heeee...
mmg kejer jln je memanjang :D

::FAIZ FARISH:: said...

lame tak Update
hm

KuaLaM KeinDahaN said...

xde maselah.. nanti aku try update bile ade mase k :))