Thursday, September 8, 2011

~ Hari Raya 2011 (DaY 2) ~

Bangun pagi gosok gigi cuci muke minum milo sama lemang sangat sedap owh yeahhhh.
(nyanyi lagu ala ala "bangun pagi gosok gigi cuci muka bla bla bla........)
Hari hari mau makan rendang daging banyak banyaaaaaak.
Pastu lepak kat ruang tamu tengok tv + online kejap (walaupun line berokband sangat teruk!)
Tapi dengan penuh kesabaran di hari lebaran ke-2
Aku gagahi dengan penuh keimanan di dada.

Wa lepak lepak sambil lelapkan mate sebab tak tahan mengantuk main mercun malam tadi.
Sampailah sedap sedap mate bangun time matahari naik elok jerrr slow slow ke tahap tegak atas kepala.
Tapi gua tak mudah terpedaya.
Gua tetap lelapkan mata gua slow slow walaupun tito tito ayam macam dalam reban tuh.
Sampai satu tahap, wa tak tahan, gua bangun wa gi mandi.
Lepas tu aku sambung tito ayam balik kat krusi depan.
Hohohohoooo~

Sampailah jam 1330.
Time ni aku memang bangun dengan tahap kesedaran yang tinggi
Sebab keluarga PakNgah datang berkunjung.
Lepak lepak sembang sambil tonton Gua.PunyaTv.
Sampailah keluarga MakLang serta anak anak beliau ke rumah.
Sangat meriah!
Nasib arr umah kampung ni sangat besar dan sangat besar..
So, takde hal pasal nak duduk kat mane skalipun.

Sampailah jam 1430.
Ni arr time yang ditunggu tunggu oleh semua orang iaitu time makan.
Hoho~
Sedap gleeeeeeeeer!
Makan memang orang kate tak hingat dunia arrr..
Bantai cukup cukup sampai mengah owh.

Lepas makan keluarga MakNgah & MakLang pergi beraya ke rumah MakLong & sebagainya.
Kami duk umah tunggu sape sape nak datang beraya lagi.

Bangah & wife nye pulang ke Perak beraya belah isteri die.

Around jam 1700 camtu.
Keluarga PakTeh semua plak tibe.
Pastu keluarga MakAchik plak datang.

Kire hari ke-2.
Kami lepak kat umah jer.
Tak pergi beraye ke mane mane pun...

Malamnya??
Malamnye tonton muvie lagi.
Sampai arr jam 0200.
Baru masuk tito.

~ Jaa ~

2 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

takde gambar ke?

KuaLaM KeinDahaN said...

a'ah.. raye ke-2 xde plak amik gambor.. hoho~
raya ke-3 ada... tggu..eceyhh :P