Tuesday, May 24, 2011

~ Qada' Cerita Satu Bulan Teruih . Tudiaaa . Jenuh Ampa Nak Baca . Padan MukA !!! ~

Assalamualaikum
~Pembuka bicara segala perkara~

Haaa.
Ni mai cheq nak loghat utara skit skit nih.
Yang ampa duk tengok title aku tuh
Memang cheq nak wat entry satu bulan teruih.
Senang abaq ang!!!
Malaih aihh nak wat satu satu entry.
Dahlah nga takdaq mood nak menulih lately nih.
Hurmmm...

So, yang ampa duk tau yang cheq ada wat satu entry yang
Cheq nga duk syiokk gila bercuti kat Melaka aritu.
Now, mestilah cheq dah balik umah.
Gila paaa nak duk Melaka lama lama.
Bukannya hometown cheqpun.
Wat paaa.. Hahahaa~

Ni time cheq naik bus kat TBS
Lawa abaq ang!!
Tersusun jaaa.
Nampak, time nak turun berlepas tu ada plak guard duk check tiket.
Dah macam kat airport seyhh~

So, back to the story.
Cheq gi Melaka pada May 5th 2011 yakni bersamaan dengan taun ikan hari Jumaat.
Haaa... Wujud ka taun ikan tuh?
Ngahaha.. Cheqpun taktau weiii.
Main tulih ikut dan jaa nih.
So, cheq duk Melaka lama gak arr.
Almost 1 week.
*tu punya kata bukan hometown cheq naa. hehee~

Cheq duk sana sampai May 10th 2011.
11hb tuh cheq chow arr.
Tapi, cheq tak chow sorang sorang
Cheq balik ngan bebudak membar kat sana aaa.
Ekceli, diorang arr yang influence cheq suh duk lama lama & balik skali dengan depa.
Cheq pun heran paaa.
Jalan jaa arr.. Haha~

Syok ohhh duk sana walaupun cheq tak kemana sangat sebab
Membar membar cheq ni duk dalam final exam.
So, cheq kena paham depa baru cheq kene paham diri cheq. Hehe~
Tapi, cheq kat sana dapat release tension owhh.
Kira nanti cheq balik umah cheq dapat bawa satu senyuman yang best arr.
Kat sana serius cheq banyak duk karok owhh..
Dah macam wat konsert habaq ampa...

Ni orang Melaka kompom tau cendoi kat tepi kubuq cina.
Haaa.. Dengar cam horror muvie ja kan?
Tapi, tu kenyataan!

Kami 7 orang
Tapi, makan cendoi macam 15 orang ja rasanya. Haha~
Haa! Aku pekena pasemboq. boleh tahan arr.
Tapi, membar aku habaq, mee kari kot superb gila!
Rugi tak try...

Kita mai cita plak waktu cheq balik.
Haaaaa.....
Hari ni May 11th 2011 bersamaan taun pa plak..
Ampa buhlah taun pa yang ampa nak.
Cheq tak kesah.

Hari ni hari kami balik beramai ramai.
Konvoi 4 keta abaq ang.
Tudiiaaaa...
Watpa banyak banyak sangat keta?
Ekceli, kami gi UiTM Shah Alam cause diorang nak amik jubah untuk konvo beberapa ari nanti.
Tu yang ramai gilaaa.

Before tolak kami pekena dulu breakfast.
Nahh! Sedap abaq anggg!
Wuhh! Menyengat duhh!
Kat mana ntah.
Cheq tak hafai lagi nama nama jalan Melaka nih.
Pastu, kami tolak around 1100 kot.
Sampai kat Shah Alam dekat dekat jam 1330-1400.
Pastu, jumpa arr membar membar kat sana plak..
Memang meriah arr.
Duk pung pang pung pang mengarot sorang sorang.
Hahaha~

Then, bila dah settle pa suma then pekena lunch kat area area I City tuhh.
Agak agak dah sampai jam 1700.
Kamipun gerak arr ke HR Steak House Kampung Baru.
Kami pi celebrate ramai ramai.
Adalah dalam 15 orang yang join. (kalau tak silap cheq arr)
Niat memang nak makan kat sana then adalah pertambahan aktiviti yang kami wat.
Kami wat surprise bufday kat one of our membar.
Ni hasil perancangan BF beliau.
So, kami tukang support jaaa.

Haa. Bertambah tambahlah riuhh...
Plan last minute gak arr.
Nasib berjaya!!!
Wuhh~
Makan arr kami dengan rakus.
Macam tak penah nampak makanan ja lagi.
Ish ish.
Teruk betoi!
Bile dah settle, kami chow balik umah masing masing.
Ada yang hala ke Shah Alam balik, ke Banting, Seri Kembangan, Ampang, Cheras etc.

~ May 12th 2011 ~
harini tak daq keja sangat.
Satu ja!
Pi hantaq somebody kat LCCT cause nak pi bercuti.
Best abaq ang!
Bukan dalam negara, tapi luaq negara.
Haishh~
Nasib ada souviner tau.
Kalau tak, adehhh~

Ni time pi hantaq somebody tu.
Cheq arr yang over lebih nak bergambaq. Hehe~

Haa. Pic ni aku wat sebab ada satu billboard kat Sepang duk tayang muka "Rain" wat camni.
Cheq kan "Rain".
Ngahaha~

~ May 13th 2011 ~
Harini cheq ada date.
Date ngan sapa??
Haaa.........
Hahahaa~
Harini cheq gi Mid Valley.
Cheq gi pun agak agak lambat sebab banyak sangat cabaran yang ada.
Yang pi, cheq, mama & sis.
Yang beliau dengan sis beliau.

Pic ni Sis beliau yang amikkan
*Sis Mc Yah
Thanks!

Mula mula ingat nak pi nengok muvie.
Then, tetiba tak jadi.
So, kami jalan jalan jaa arr.
Makan makan.
Duk sembang sembang & pi window shopping.

Around 2015 cheq dah kena chow dah sebab nak pi umah kazen cheq kat key ill sebab ada urusan.
Sampai ja, pekena dulu arr dinner.
Lapaq gilaaa..
Then, kazen kata nak pi uptown kat danau kota.
Kamipun pi arr.
Cheq, kazen(along) & sis re3n.
Kat sana serius abaq ang!
Paneh gilaa.
Abis lenjun baju cheq kat blakang.
Depan takyah cita arr.
Dah macam tsunami jaa lagi.
Ish ish.
Haa! Kat sana lagi cheq dapat beli spec mata.
Sempoi gak arr.
Kena ngan muka cheq. Hehe~
Pastu, around 0030 kami balik umah.
Pastu sembang sembang orang tua (mama & PakUsu & MakUsu)
Sampailah jam 0130.
Pastu balik arr.
Penat gila!!!

~ May 14th 2011 ~
Kali ni aku jadi tukang drebar untuk Sis Re3n sebab dia ada reunion kat IKEA.
Yang tak berkenaan dengan reunion pun follow gak. Hehe~
Mama & of course akulahkan.
Dapat aku pekena chicken wings kat foodcourt dia.
Perut dah kenyang sebab tu tak makan yang heavy heavy skit.
Pas abis reunion kami pi D'Curve plak.
Ronda ronda pi cari kedai Daiso nak beli barang skit.
Pastu masa kat kaunter nak tau pa jadi??
Haa! Angin aku 3 saat. Hahaha~
Time duk syok ngan bratoq kat lane tuh tetiba ada sorang minah ni duk cakap
"tepi, tepi, tepi (sambil duk tolak tolak aku)"
Angin lah duhh cheq, cheq time tu dah nak sembur dah ayat ayat durjana.
Skali nahhhH~
Besfren Sis Re3n. Ngahaha.
Tak jadi nak marah.
AKAK MULAN.
Jangan wat camtu lagi naa.
Hahaha... Smil(=

Nampak pakcik botak tu duk main?
Bila abis ja main die duk jerit "wuhh wuhh!!"
Pastu duk pi kat penonton duk gebang pa ntah.
Aku malas nak amik port. dengaq ja
Tapi, die main bestlah. Sedap telinga duk dengaq. Hee~

~ May 15th 2011 ~
Hari untuk member member aku duk syiokkk Berkonvo!
Firstly, i'd like to mintak maap sebab cheq tak dapat datang nengok ampa konvo.
Cheq memang niat nak gi.
Tapi, cheq tak tau ampa abih kul brapa.
Cheq ingat petang, then, cheq bangunpun dah tengahari.
Tetibe petang tu hujan nahhh..
Kemain lebat abaq ang.
Tu, cheq rasa macam cancel ja tak dapat gi.
Tahniah pada semua member yang berkonvo pada haritu
And pada yang dapat ANC tu memang superblah korang!!!

Tapi, tapi, tapi!!!
Malam karang ada wat mini reunion untuk celebrate dorang konvo.
So, yang ni cheq dapat hadirlah.
Cheq gi ngan membar cheq 3 orang.
Kami sampai sana dah lambat ekceli.
Nasib dorang tunggu.
Haha~
Adalah dalam 14 orang gak yang join kali ni.
Kami pi pekena kat "Murni Discovery" kat USJ9.
Sedap abaq anngggg!
Hargapun bagi aku boleh bolehlah.
Makan memang serius kenyang gila!
Nama nama makananpun sempoi sempoi.
Then, duk bersembang memanjang, makan makan, gosip gosip.
Around 2330-2345 kamipun balik arr.


Im at Murni Discovery UJS9!!!


Muka muka yang hadir


Muka mereka lagi


Ni air yang aku minum
Nama dia "I LOVE YOU"
Wahh.. Romantic kan?? hehe~



Ni nasi goreng chicken chop special
Sedap! Serius!!!


Muke dah kenyang jadi lagunilah yaa..
Sampai umah dengan muka yang kenyang.
Hehee~

Pastu ari ari lain cheq duk umah ja.
Except kalau ada urusan yang cheq kena buat.
Cheq memang busy bulan May ni.
Adehh~

Haaaaaaaaa!!!
Esok
~ May 25th 2011 ~
Cheq pi holiday ngan family cheq kat island.
Nama holiday dirahsiakan terlebih dahulu.
Hehe~
Dah balik baru leh gtau. Hahaha~
Esok kami terbang pi sana sampai May 27th 2011.
Tak sabaq woiii!!!

Haaa.
Tu jaa cheq nak habaq kat sini.
Yang mana baca sampai abih tuh terima kasih sangat sangat.
Yang mana just nengok pic ja.
Terima kasih ja.
Yang mana bukak pastu nengok panjang sangat then close.
Ampa? Cheq taktau nak cakap pa.
Hahaha~



p/s-pic banyak tak amik lagi kat member member. sume ni just dari handphone aku ja
~ Jaa ~

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kim salam assalamualaikum awek baju kuning

KuaLaM KeinDahaN said...

boleh.. xde hal..

Hans said...

mak aih
aku tahu mesti ko taip entry nih dengan penuh gembira kan
aku juga derita tgok gambaq2 makanan dalam entry nih
hahahaha
apa2pun rindu dkt Melaka
dah 2 tahun xpergi sana

KuaLaM KeinDahaN said...

owhh yeahh.. sgt happy :)
asyiklah xduk umah.. ade je bende nk kene wat. ehehe~
try lah g nanti.. byk ade perubahan.. best!

Anonymous said...

wa'alaikumsalam warahmatullah hiwabarakatuh =)

hihii...
dah jawab dah =)

KuaLaM KeinDahaN said...

wahh.. begitu penuh..
:))