Friday, November 20, 2009

~ Kewangan ~

Bila masa negara sedang merudum saham akan kewangan
Pada masa itulah aku punya kewangan meningkat dengan mendadak
Ada sahaja sumber-sumber yang boleh cekangkan poketku
Bila masa saham negara meningkat dengan senyuman terukir di wajah PM kita
Pada masa itulah kewanganku merudum jatuh terlentang di atas tanah

Bukan apa, bila masa negara sedang mengalami kegawatan, pandai pula mereka menyimpan wang. Jangan beli itu, jangan beli ini. Ada-ada sahaja yang akan dilarang asalkan poket tak nipis begitu sahaja.
Bila masa negara sedang melonjak kegirangan, pada masa itulah orang ramai akan membazir. Jom "shopping". YEAR END SALE dah nak mula. Rugi tak beli. Setahun sekali je 'Y.E.S.'. Sana shopping, sini shopping. Tak pernah "stop shopping pun".
Diorangpun ok jer.

"Nak beli bungalow, boleh?"

~ Jaa ~

1 comment:

Live.Laugh.Love said...

apa yg ko merepek eh?better ko check ayat kat atas tu.mcm missing some words je