Friday, September 9, 2011

~ Hari Raya 2011 (DaY 3) ~

Haaaaaaaaaaa.....
Cerita Raya Lagi Meyh!
Weeehuuuu~

So, untuk hari ke-3 ni.
Misi nak jalan jauh jauh sampai mata rabak!
Wohooo!
Jadi pandaman kejap.

So, Bangun awal pagi solat pastu sambung tito jap dalam 2 jam kot.
Pastu bangun gosok gigi makan apa yang patut seperti lemang dan lemang jer.
Duk kat ruang tamu tonton Gua.PunyaTv.
Agak agak MakCik PakCik duk bising bising suh yang lain lain bangun.
So, mandi arrr sorang sorang dan gosok baju nak pergi beraya.
Around jam 1300 kami gerak ke rumah pertama untuk beraya dan makan skali tengahari.
Umah MakLang kat Palong.
Sesi membalas kunjungan.

Kami gerak 3 keter.
Total pada hari tu 12 orang jerr.
Bapak & Big Bro bawak keter memasing.
Aku bawak keter Along Fadh.
Haaaa.....
SAJE JE MOTIP NAK BAGITAU AKU TUKANG BAWAK KETER HARITU.
Hehehehe~

Sampai sampai solat zuhur terus rembat makan.
Serius sedap gler keluarga MakLang masak aritu.
Sangat sangat!
Memenuhi citarasa!
2-3 pinggan gak arr aku tambah.
Pinggan jerlah, isi taktau ade ke tak.

Agak agak perut dah sendat, lubang tali pinggangpun dah kene pindah ke lubang yang lebih besar.
Kamipun gerak ke next station.
Ke rumah MakNgah kat Bukit Jalor.
Sesi membalas kunjungan lagi.
Kat Umah MakNgah kami dihidang dengan laksa.
Sedap okie!
Chef yang masak.
Memang superb arr kan.

Muka yang penuh kekenyangan!

 Owh! Lupa nak bagitau.
Ni Along Fadh.
Mate die masuk serangga, siap dah kene sengat skit malam tadi mase tito.
Pastu doktor tak kasi bukak bendealah tu.
Tu die jadi pirate of the Caribbean Versi malaysia punye.
Hehh~

 This is Yani & Me
My Kazen

 Ema & Sis re3n & Yani

Haaa!
Ni budak tak senonoh nih.
Kazen paling kecik.
Hisham busyuk name die.
Hahaha~

Lepas makan perut naik kembung macam ikan buntal.
Kamipun gerak ke next station lagi.
Ke rumah PakTeh.
Dekat jugaklah dengan umah PakNgah.
Kami elok elok jer sampai.
Anak anak MakLong pun sampai gak sama waktu dengan kami.

Sampai sampai terus wat hal kami ni.
Hehehehe~
Mengetest superbike jap.

Kat umah MakTeh.
Kami dihidangkan plak dengan bihun sup kot.
Alamak!
Tak ingat plak makan pa.
Hee~
Lepak lepak sambil tonton PakTeh.PunyaTv.
Nak dekat jam 1900 kami gerak chow pulang ke umah kampung smula.

Lepak lepak lepak makan sampai nak meletop!

Singgah Maghrib kat Masjid.
Pastu terus shoot pulang.
Sampai around 2100-2115 kot.
Pastu lepak tunggu makcik makcik memasak untuk makan malam.
Lepas makan around jam 2300 camtu.
Keluarga aku balik umah kat Seri Kembang Semangkuk.
Sebab esoknyer mahu pulang ke Zon Utara plak.
Heeee~

~ Jaa ~

4 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

baru la ko upload gmbr kan?hehe

KuaLaM KeinDahaN said...

ehehehe.. sbb misi ni byk skit bergambor. heee~

aien hermionie said...

banyak betol umah g jalan..

KuaLaM KeinDahaN said...

errrmmm. agaklah. tiap2 thn mcm ni lah raya.. hee~